in

2050 Yılında Bizleri Ne Bekliyor? Uzmanlara Göre 2050 Yılı Böyle Olacak!

photo 1476304884326 cd2c88572c5f
photo 1476304884326 cd2c88572c5f

2050 Yılında Bizleri Ne Bekliyor? Uzmanlara Göre 2050 Yılı Böyle Olacak!

2050 yılına dair ne gibi planlarınız var? Birçok kişinin ‘ben o yılları görmem, bir planım yok’ cevabını verdiğini duyar gibiyim. Hayır hayır, hepimiz göreceğiz çünkü bazı araştırmalara göre insanların ortalama yaşam süresi oldukça artıyor. 

Peki 2050 yılında bizi ne bekliyor? 

Biraz daha erken tarihi düşünelim. 2030 ya da 2040 yıllarında bizleri ne bekliyor?

2017 yılında 20. yılını kutlamak için Kaspersky çalışanları birçok destekçi ile birlikte https://2050.earth/ adlı bir web sitesi geliştirdi. Bu web sitesinde 2030, 2040 ve 2050 yıllarında bazı ülkelerin ve hatta şehirlerin ne gibi siber tehditlerle ya da geleceğin fırsatlarıyla karşılaşacağını ele aldılar. İlk etapta bu web sitesi 1 yıllığına açılmış olsa da hala günümüzde de aktif. Çünkü birçok ülkeden birçok kişi tarafından sevildi. Geleceğe dair fikri olan herkesi bu web sitesine bekleyen Kaspersky, bu web sitesinin etkileşimli bir internet sitesi olduğunu da dile getiriyor. Projede birçok gelecek bilimci, tasarımcı ve uzman kişiler bulunuyor.

2050 earth kaspersky futurism 2.png
Kaspersky

Dikkat Çekici Bir Gelecek!

Ian Pearson’ın en çok dikkat çeken tasarımlarından birisi ‘Geleceğin Tuvaleti’ tasarımı. Bu tasarımı 2030 yılındaki ABD’de görüyoruz. Diğer tuvaletlerden oldukça farklı çünkü bu tuvalet aslında küçük bir laboratuvar. Bu tuvalette dışkının kimyasal analizi yapılabiliyor ve herhangi bir problem ile karşılaşırsanız; yapay zeka size bir doktora gitmeniz için tavsiyede bulunuyor.

Projeyi İncelemek – Projeye Katkıda Bulunmak İçin: https://kas.pr/ytz9

2040 Yılındaki Türkiye’ye Göz Attık!

2040 yılı için Mersin’i inceledik. Mersin’de biyoteknolojik yöntemlerle 3D baskılı ilaçlar üretileceği yazıyor. Tabi ki bu ilaçlar Akdeniz’den elde edilen bazı deniz mikroorganizmalarının genetik materyallerini de içeriyor. Mersin’deki bu ilaçlarla ilgili dikkat çekici bir özellik ise 3D olarak üretilen bu ilaçların günlük gıda takviyemizi hap olarak alabilecek olmamız. Çok ilginç!

earth 2050 update saopaulo EN
Kaspersky

2040 Yılında İzmir!

Dronelar popülerlik kazandıkça bu ürünlerle konserler düzenlenecek. Drone konserleri, hoparlörlerin ve sahnelerin hantal kurulumunu ortadan kaldırırken, nakliye, işçilik maliyetleri, güvenlik riskleri, zaman ve alan gereksinimlerini önemli ölçüde azaltıyor. Programlanabilir Dronelar sayesinde eşsiz bir konserin çıkacağı ilk yer İzmir gibi görünüyor.

2050 Yılında Beyin İmplantlarını Herkes Kullanabiliyor!

Beyin implantları sayesinde birçok insan yeni bilgileri hızlı bir şekilde edinebiliyor. Bu web sitesinde bir de genç bir doktorun hikayesine yer veriliyor. Bu hikayeye göre genç doktorumuz, beynine taktırdığı beyin implantı sayesinde uyurken çalışabiliyor. Bu imlantlar sayesinde insanlar yeni bilgileri hızlı öğrenebiliyor demiştik, bu genç doktor implant sayesinde tam 7 dil biliyor ve 8. dili uyurken öğreniyor.

Genç doktorumuz masrafları azaltmak için reklam içerikli eğitimler alıyor. Aynı YouTube gibi düşünebiliriz. Premium hesaba geçmedikte bir şekilde reklamlarla karşılaşıyoruz. İşte 2050 yılı içindeki implantlarda da bu var. Doktorumuz masrafı azaltmak için 4 reklamlı bir dil eğitimi alıyor.

tomas
Kaspersky

Akıllı lensler sayesinde bütün monitörlerden kurtuluyoruz!

Bu akıllı lensler sayesinde evdeki ya da iş yerlerindeki bütün monitörlerden kurtuluyoruz. Bu lensler ile internete bağlanabiliyor ve sosyal medyada gezinebildiğimiz gibi aynı zamanda bilgisayarda ya da telefonda yaptığımız birçok işlemi anlık olarak gerçekleştirebiliyoruz. 

2050 Yılında Berlin!

Berlin, Almanya’nın 5G kullanımındaki en kaliteli şehirlerinden birisi oluyor. Beklenmeyen gelişim ve alt yapı sayesinde buradaki internet hızı gözlerimi yaşarttı. Umarız ki bu internet hızları gerçek olur ve yakın bir gelecekte bizler de kavuşabiliriz. 

Kaspersky ve bilim insanları tarafından geliştirilen bu projeyi inceledikçe kesinlikle aklınız başınızdan gidecek.

Fakat şunu unutmayın; bunlar tabi ki birer tahmin. Olmaması ya da olması ihtimal şeyler. Geçmişte izlediğimiz birçok bilim kurgu filmlerinin çoğunu nasıl şu an yaşıyor veya o filmlerdeki ürünleri kullanıyorsak bu tür şeylerin de yapılması/kullanılması mümkün. 

Bazı şehirlerden Google Haritaları kullanmanız mümkün. Evet bu haritaları 360 derecelik fotoğraf özelliği ile kullanıyorsunuz. Oldukça ilgi çekici görseller mevcut. Hologram derslere girip çıkmak mümkün olurken aynı zamanda yaşanan küresel ısınmadan dolayı 2050’ye doğru birçok şehir suyun altında kalıyor. 2050 haritasından bunları da görmeniz mümkün.

Internet security dikdortgen
Kaspersky Internet Security hizmetini incelemek içi üstteki görsele tıklayabilirsiniz.

Hazırsanız bu projenin en güzel yanını açıklayalım!

Web sitesine eklemek için tasarladığınız görselleri veya çalışmaları şirkete ilettiğinizde şirket tarafından kabul görmeniz durumunda içerikleriniz yayınlıyorlar. Ayrıca yayınlanan her içeriğe ‘olabilir’ ‘olmayabilir’ diye oy verebilirken yorumlar da yapabiliyorsunuz.

2050 yılı projesini detaylı incelemek için hemen buraya bakabilirsiniz. Unutmadan projeyi incelemek ve projeye katkıda bulunmak tamamen ücretsiz: https://kas.pr/ytz9

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sims 4 hileleri - sims 5 hileleri - oyun hileleri - lorentlabs

Sims 4 Hileleri, Hile Kodları ve PC’niz için İzlenecek Yollar!

5bb5c87c18c773130c990514

Facebook Gizliliğinizi Hala İhlal Ediyor! İşte İhlalin 5 Hali!