in

Akıllı Telefonlarda Boş Alan Açma! İşte En Basit Yol!

akıllı telefon temizliği - cihaz temizliği - önbellek temizleme
akıllı telefon temizliği - cihaz temizliği - önbellek temizleme

Akıllı Telefonlarda Boş Alan Açma! İşte En Basit Yol!

Son 10 yıla göz attığımız zaman akıllı telefonların çok büyük ve önemli bir yol katettiğini görebiliyoruz. Sürekli gelişen kameralardan daha hızlı işlemcilere, daha hızlı işlemcilerden daha geniş ekranlara ve güvenliğe. Gelişimi hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Kaçınılmaz bir şekilde gelişti. Fakat akıllı telefonlar gelişirken aynı zamanda yanında bazı sorunları da getirdi. Örneğin bu sorunların en büyüğü ise depolama alanı. İlk aldığınızda yeteceğini düşündüğünüz depolama alanları artık size yetmiyor ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsunuz. Şu an kullandığınız akıllı telefonun hafıza ne? 5-6 yıl önce kullandığınız telefonun neydi? Günümüzde cihazın depolama alanı ne olursa olsun hiçbir şekilde yetmiyor. İşte bu yüzden bu içeriği hazırlamak istedik. Aslında yapılacak şeyler oldukça basit!

İlgili: Google Drive Güvenli Mi? Google Drive İncelemesi!En İyi Bulut Depolama Uygulamaları: Fotoğraf ve Resimler İçin!

Not: Web sitemizin inceleme kategorisinden birçok bulut depolama, parola yöneticisi veya mesajlaşma uygulamasının incelemelerine detaylı olarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine web sitemizin karşılaştırma kategorisinden de bu ürünlerin karşılaştırmalarını bulmanız mümkün.

Akıllı Telefonlarda Boş Alan Açma – İlginizi Çekebilir:

iPhone her ne kadar geniş depolama alanıyla gelse de dediğim gibi hiçbir zaman yetmiyor. Bulut depolama kullanmıyorsanız da bu depolama alanı gerçek bir problem. Cihazınızda her şeyi sildiğinizi söyleyebilirsiniz. Müzik, video, resim veya video olmadığını da dile getirebilirsiniz. Peki ne yer kaplıyor bu kadar! Cihazınızdaki birçok uygulama siz farkında bile olmadan büyük miktarlarda veri depoluyor. Örneğin Telegram uygulamasını sık sık kullanıyorsanız bu uygulamayı silin. Tabii ki silmeden önce depolama alanınızdan boş ne kadar yeriniz olduğunu görün. Ondan sonra silin ve sildikten birkaç dakika sonra boş alanınıza tekrar göz atın. Farkı göreceksinizdir. iPhone cihazlarda en çok kullanılan uygulamaları bu şekilde silip tekrar yükleyerek ciddi bir boş alana sahip olabilirsiniz.

İlgili: iPhone Güvenliği: iPhone’u Güvende Tutmak için 7 İpucu

Unutmayın depolama alanından uygulamanın ön belleğini temizlemek pek bir işe yaramıyor. Özellikle Telegram gibi uygulamalarda pek mümkün değil. Silip yüklediğinizde verilerinizin gitmediğini de hatırlatmak isteriz. Sık sık kullanmadığınız uygulamalarda da (Örneğin mailler veya Twitter) bu işlemi uygulayın. Eğer hala boş alana ihtiyacınız varsa mutlaka bir bulut depolama kullanın. Bu detaylara da inceleme kategorimizden göz atın. Android cihazlardaki ekleri temizlemek istiyorsanız iOS kullanıcılarının yaptığını yapmakla birlikte SD kart kullanıyorsanız mutlaka tarama yapın. Android cihazlardan dosyalar uygulamasını açın ve buradan uygulamalarınıza göz atın. Sonra gereksiz gördüğünüz ya da yer kaplayacağını düşündüğünüz uygulamaları silin.

Bu en basit yol olarak görülürken aynı zamanda farklı uygulamalarla da cihazınızı tarayabilir ve önbellek temizleyici uygulamalar kullanabilirsiniz. Fakat bu tür uygulamaları dikkatli kullanmak gerektiğini sakın unutmayın. Silinmemesi gereken herhangi bir şey silinirse tekrar getirmeniz oldukça güç olabilir. Bu yüzden uygulamanın nasıl çalıştığına mutlaka göz atın. Ayrıca bu uygulamaların ne tür bilgilerinize erişmek istediğini de mutlaka araştırın. Eğer bir önbellek temizleme uygulaması tamamen kendisinden bağımsız bir yere (Tamamen örnek: rehber, kamera, mesajlar vb) erişmek ve depolamak istiyorsa o uygulamayı pek güvenmemenizi öneririz. Bazı kesimlerce root atmanın da işe yaradığı söyleniyor. Bu konu kesinlikle güvenliğiniz için düşünmemeniz gereken bir konu. Bilgisayar kullanan bazı kesimler Ccleaner veya benzeri uygulamaları kullanıyor. Peki güvenli mi? Bunu da düşünmek gerek. Bu programın da incelemesine inceleme kategorimizde değindik!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

vpn çalışmıyor - vpn bağlanmıyor -vpn sorunları - vpn hizmetleri - vpn nedir

VPN Çalışmıyor İsyanını Bu Şekilde Bastırabilirsiniz: İşte 11 Basit Yol!

tor nedir - tor hakkında - tor detayları - en güvenli tarayıcı - lorentlabs

Tor Nedir? Tor Nasıl Finanse Ediliyor? Nasıl Çalışıyor? Sorunları Neler?