in

Android ve iOS İçin Parola Yöneticisi Uygulamalarını Derledik!

parola yöneticileri - parola yöneticisi - en iyi parola yöneticileri - android ve ios için parola yöneticileri
parola yöneticileri - parola yöneticisi - en iyi parola yöneticileri - android ve ios için parola yöneticileri

Android ve iOS için parola yöneticisi dediğimiz zaman aklımıza sanırım belli başlı parola yöneticileri geliyordur. Fakat bu içeriğimizde farklı parola yöneticilerine de dikkat çekeceğiz.

Her ne kadar parmak izi okuyucuları, yüz tanıma ya da ses ile etkilenleştirme gibi parolasız hizmetler ortaya çıksa da bu özellikler hala uygulamalarda sınırlı. Yani tam anlamıyla kullanılamıyor. Web uygulamaları ya da mobil uygulamalar kimlik doğrulama veya giriş yapmak için hala bir parolaya ihtiyaç duyuyor. Her uygulama ve web sitesi için farklı bir parola kullanmayı düşündüğümüzde bir parola yöneticisine ihtiyacımız olduğu ise aşikar.

Parolalarınızı nasıl kullanıyorsunuz?

LastPass tarafından yapılan bir ankete göre insanların yaklaşık %35’i parolalarını unutmak istemedikleri için yeniden kullanmayı düşünürken %45’i de aynı parolayı birçok yerde kullanıyor.

Fakat herhangi bir siber saldırıya maruz kalınması sonucu mevcut bütün profillerin veya finansal bilgilerin çalınacağı da bilinen bir gerçek.

Android ve iOS İçin Parola Yöneticisileri:

Keeper:

Keeper, hem Android hem de iOS üzerinde çalışabilen bir parola yöneticisi. Uygulama marketlerdeki aldığı yorum, indirme ve beğeni sayısını ele aldığımızda ortalama 4.5’in üzerinde bir puana sahip. (Evet 5 üzerinden) Keeper adlı parola yöneticisinin özelliklerine kısaca baktığımızda; kayıt oluşturma, otomatik doldurma, mevcut kayıtları içe aktarma, ihlale uğrayan parolanız varsa uyarma özelliği gibi farklı özellikleri mevcut.

1Password:

1Password, birçok kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir parola yöneticisi. iOS ve Android işletim sistemlerinde aktif bir şekilde kullanılabilen bu parola yöneticisinin kullanımı ve arayüzü oldukça basit. Dropbox ile entegre bir şekilde çalışma özelliğine sahip. 1Password içerisinde kullanıcılarını uyaran (ihlale uğrayan parolalarla ilgili) bir sistem mevcutken aynı zamanda ziyaret edilen her web sitesi için de güçlü ve benzersiz parolalar oluşturma özelliğine sahip.

LastPass:

Üst düzey bir parola yöneticisi olan LastPass, Android ve iOS cihazlarda mevcut. Ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerinde parolaları, kredi kartı bilgilerini saklayabilir. Android’in uygulaması mağazası olan PlayStore’da 5 milyondan fazla indirmesi olduğunu da söylemek gerek. Ayrıca iPad ve Apple Watch üzerinden de kullanılabiliyor. Daha fazla detaylı bilgi için incelemesini yaptığımız içeriğimize göz atın: LastPass Nedir? LastPass İncelemesi!

Google Password Manager

Bu, Google’a ait bir parola yöneticisi. ‘Google her şeyimi zaten biliyor.’ diyenlerin kullanabileceğini düşündüğümüz bir parola yöneticisi. Google Password Manager’ın bu listede olması onu güvenli kılmıyor. Bunu tartışabiliriz. Google Chrome’u çalıştıran tüm cihazlarda sorunsuz olarak çalışıyor. Parolalarınızın kontrolünü passwords.google.com üzerinden yapabilirsiniz. Otomatik doldurma özelliğine sahip. Ayrıca yeni parola oluştururken de ‘Eşsiz parola oluştur’ seçeneği mevcut.

Dashlane

Dashlane, kullanımı kolay bir parola yöneticisi. Android ve iOS cihazlar için mevcut. Kullandığınız tüm uygulamalar ve web siteleri için parola saklama özelliğine sahip. Çoğu parola yöneticisi gibi sadece uygulamanın parolasını hatırlamanız gerekiyor. Ayrıca kişisel bilgileri veya ödemeleri de saklamanıza olanak tanıyor. Daha fazla bilgiye mi ihtiyacın var? Dashlane İncelemesi! Dashlane Nedir? Neden Kullanmalıyız? Başlıklı içeriğimizi okuduğunda daha fazla bilgi alabileceğine inanıyoruz.

EnPass:

Hem Android hem de iOS üzerinde aktif bir şekilde kullanılan Enpass adlı parola yöneticisi her ne kadar öncelikli olarak parolaları saklamak için oluşturulmuş olsa da aynı zamanda kredi kartları, banka hesapları, lisanslar ve kimlikler için de kullanılabiliyor. Ayrıca Google Drive, Dropbox ve One drive gibi farklı üçüncü parti bulut uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışıyor. Bu sayede Enpass kullanıcıların kimlik bilgilerini kendi sunucularında saklamıyor. Ek bir özellik olarak da ana parolanızı kullanmak yerine biyometrik bilgileri kullanma özelliğine sahip.

Daha fazla parola yöneticisiyle ilgili bilgiye ihtiyacın mı var? O halde aşağıdaki başlıklara (Bu başlıklar detaylı inceleme içerir.) göz atmanı öneriyoruz.

Karşılaştırmalara da göz atman mümkün.

Sonuç:

Piyasada kesinlikle daha fazla parola yöneticisi olduğunu unutmayın. Bu içeriğin öneri içermediğini, sadece Android ve iOS içerisinde bulunan ‘bazı’ parola yöneticilerini ele aldığımızı unutmayın. Parola yöneticisi kullanmak oldukça önemli bir konu. Çünkü her farklı platform için farklı bir mail ve farklı bir parola oluşturmak oldukça güvenli bir durumken bu parolaları unutmak da aslında o kadar sorunlu bir durum. Bu yüzden parola yöneticilerini iyi araştırmalı, güvenilir olanları tercih etmek gerekiyor.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fidye yazılımlarıyla mücadele - fidye virüsü - siber güvenlik

Fidye Yazılımıyla Mücadele Etmenin En Etkili 7 Yolu!

sahte vpn - vpn nedir - lorent research lab - vpn hakkında - en güvenilir vpn

VPN’ler hacklendi! 21 Milyon Kullanıcının Bilgileri Sızdırıldı!