in

Bilgisayarınız için En İyi 12 Güvenlik, Hız ve Üretkenlik İpucunu Derledik!

bilgisayar için en iyi güvenlik ipuçları - bilgisayar için en iyi hız uygulamaları - bilgisayar güvenliği

Bilgisayarınız için En İyi 12 Güvenlik, Hız ve Üretkenlik İpucunu Derledik!

Bu içeriğimizde bilgisayarınız için en iyi güvenlik, hız ve üretkenlik ipuçlarını derledik. Öncelikle bir hatırlatma yapalım. Bu ipuçlarına tabii ki sizler de katkıda bulunabilirsiniz. Katkıda bulunmak için hemen aşağıdan yorum olarak ipuçlarını biz ve okuyucularla paylaşabilirsiniz. Bilgisayarınız için en iyi güvenlik, hız ve üretkenlik detayları neler?

1. Parolalarınızı güncelleyin

Parolalarınızın benzersiz ve güçlü bir kombinasyona sahip olması bilgisayarınızın güvenliği için inanılmaz derecede önemli. Parolaları düzenli olarak güncellediğinizden emin olmanız gerekiyor. Siz siz olun aynı parolayı asla ikinci bir hesap ya da mail için kullanmayın. Birçok kişi parolalarını unutmamak için bir kağıda ya da not defterine yazıyor. Eğer bu not defteri ya da kağıt herhangi kötü niyetli birisinin eline geçerse oldukça büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz. Parolalarınızı unutuyor ya da hatırlamakta zorluk çekiyorsanız mutlaka bir parola yöneticisi kullanın. Eğer hangi parola yöneticisini kullanacağınızı bilmiyorsanız Lorentlabs üzerinden inceleme kategorisine göz atın.

2. İşletim sisteminizi ve yazılımınızı güncel tutun

Bilgisayarlarınızın güvende ve iyi durumda olduğundan emin olmak istiyorsanız ilk adım olarak işletim sisteminizi ve yazılımınızı güncel tutmanız. Güncellemeleri unutuyorsanız mutlaka otomatik olarak ayarlayın. Gerçekleşen güncellemeler sizi yeni kötü amaçlı virüslerden, yeni keşfedilen açıklardan ve hatta birçok riskten korur. Güncellenmiş bir cihazın üretkenliği de artar.

3. Neye tıkladığınıza dikkat edin

Kötü amaçlı yazılım uyarısı mı aldınız? O zaman normalden biraz daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Tıkladığınız herhangi bir dosya ya da link bilgisayarınıza zarar verebilecek herhangi bir şey barındırmasa bile bu konuda risk almak istemezsiniz diye düşünüyoruz. Bu yüzden tıkladığınız ve indirdiğiniz şeylere oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Tabii ki sadece tıkladığınız ya da indirdiğiniz değil, aynı zamanda ziyaret ettiğiniz sitelere de dikkat etmelisiniz.

4. Tarayıcınız yerine bir e-posta istemcisi kullanın

Bilgisayarınızın tüm kontrolünü ele geçirmek istiyorsanız, e-postaları kontrol etmek için tarayıcınızı kullanmayı bırakmanız ve bunun yerine bir e-posta istemcisi kullanmanız gerekiyor. Bunu yapmak, sizinle e-posta sağlayıcınız arasında, gelen kutunuza gelen bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini korumak için çok önemli olan ekstra bir güvenlik katmanı sağlayacaktır.

Bir e-posta istemcisi kullanmanın ana nedenlerinden biri, yalnızca e-posta içeriğini – POP3 veya IMAP aracılığıyla – alması. Böylece sağlayıcınızın e-posta verilerinizi tarayan hedefli reklamlarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, birden fazla adresten gelen tüm e-postaları tek bir yerde görmek için toplayabileceğiniz için size zaman kazandırabilir.

İlgili:

5. Güvenlik duvarınızı kontrol edin

Güvenlik duvarlarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini düşünmeyebilirsiniz, ancak kontrol etmelisiniz. Bağlantı noktalarınızın açıkta kalmadığından ve bilgisayar korsanlarının sisteminize ve ağınıza erişmesine izin verebilecek bağlantı noktası tarayıcılarına karşı savunmasız olmadığından emin olmak için güvenlik duvarınızı taramanız oldukça önemli..

6. Gerçekten gizli tarama için bir VPN kullanın

İnternet bağlantınızı güvenceye almak ve göz atmanızın gizli ve güvenli olmasını sağlamak için sanal bir özel ağ (VPN) kullanmıyorsanız, kendinizi bilgisayar korsanlarına karşı savunmasız hale getiriyor olabilirsiniz. VPN kullanmak, bilgisayar korsanlarının bankacılık bilgilerinize veya diğer önemli oturum açma bilgilerinize erişememesini sağlar. Ayrıca internet sağlayıcınızın sizi izlemesini durdurur ve web sitelerinin engellemesini kaldırmanıza veya filtreleri aşmanıza olanak tanır. Fakat her VPN hizmetinin bunları başarılı bir şekilde yapamadığını da hatırlatmak istiyoruz.

7. Parolalarınızı kaydetmek için tarayıcınızı kullanmayın

Aslında bu kolay olduğu için birçok kişi bu hataya düşüyor. Parolalarınızı tarayıcılarınızda kaydetmemelisiniz. Parolalarınızı tarayıcınıza kaydettiğinizde ağ güvenliğini riske atmış olursunuz. Birkaç tarayıcı, kullanıcıların kayıtlı oturum açma bilgilerini belirli bir kapasitede görüntülemelerine olanak tanıyor, böylece bir bilgisayar korsanı bilgisayarınıza erişim sağlarsa, kayıtlı parolalarınız kolayca görüntülenebilir ve hesaplarınızda oturum açmak için kullanılabilir.

8. Kaynağından emin olmadığınız hiçbir şeyi indirmeyin

Bunu da söylemeye gerek yok ama yine de söyleyelim: Kaynağını bilmeden hiçbir şey indirmeyin. Bu, her tür indirme için geçerli: Bir iş arkadaşınızdan gelen PDF’ler, internette bulduğunuz üçüncü taraf uygulamalar veya bir dizi başka indirilebilir içerik. Kısacacı her şey için.

9. İkinci bir monitör ekleyin

Çalışırken zamanınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, ikinci bir monitör eklemeniz gerekiyor. Bunu yapmak, bilgisayarınızdaki zamanınızı akıllıca kullanmanıza yardımcı olacaktır.

10. Önbelleğinizi düzenli olarak temizleyin

Önbelleğiniz, siz internette gezinirken bilgisayarınızın aldığı bir ton bilgiyi barındırmaktan sorumlu olan kısım. Bilgilerin önbelleğinizde kalmasına izin vermek sizi güvenlik sorunlarına maruz bırakabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir, bu nedenle önbelleğinizi düzenli olarak temizlediğinizden emin olun.

11. Kullanmadığınız veya istemediğiniz yazılımları kaldırın

Bilgisayarınızda kullanmadığınız eski yazılımları tutuyorsanız, başka şeyler için kullanılabilecek değerli alanı kaplıyorsunuz demektir. Bu, bilgisayarınızı yavaşlatabilir, sizi güvenlik sorunlarına maruz bırakabilir.

12. Yer açmak için indirilenler klasörünüzü düzenli olarak temizleyin

İndirilenler klasörünüzü en son ne zaman temizlediniz? Cevap “bu hafta” dışında bir şey ise çok uzun zaman geçmiş demektir. Eski indirmeler, siz izin verdiğiniz sürece indirme klasörünüzde kalıyor ve bilgisayarınızı yavaşlatıyor. İşte buna şimdi ‘dur’ diyebilirsiniz. Bu klasörü temizledikten sonra önbelleği temizlemeyi unutmayın.

Lorentlabs üzerinden farklı bir içeriğimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kripto para borsası bybit - bybit yarışma - kripto para - kripto para borsası - kripto para güvenliği

Bybit’in Toplamda 7,5 Milyon Dolar Dağıtacağı WSOT 2021 Başlıyor!

güvenlik duvarı nedir - güvenlik duvarı nasıl çalışır - güvenlik duvarı türleri - firewall nedir

Güvenlik Duvarı Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?