in

Dijital Dünya Nedir? Dijital Dünya ve Dijital Çağın Gelişimi!

dijital dünya nedir - dijital çağın gelişimi - muhabbit.com - webtekno.com
dijital dünya nedir - dijital çağın gelişimi - muhabbit.com - webtekno.com

Dijital Dünya Nedir? Dijital Dünya ve Dijital Çağın Gelişimi!

Bu içeriğimizde Dijital Dünya nedir sorusunu cevaplarken aynı zamanda dijital dünya ve dijital çağın gelişiminden kısaca bahsedeceğiz. Eğer dijital dünya ile ilgili fikirleriniz ve yorumlarınız varsa hemen aşağıdan yorum olarak bu içeriğimize ekleme yapmanızı rica ederiz.

Kısaca dijital dünya; internetin gelişmesiyle paralel olarak gelişen dünyanın tamamıdır. Reel dünyaya göre insanlar tarafından daha popülerdir. İnsanlar burada kendi kimlikleriyle dolaşmayabilir, farklı kimliklere bürünebilir ve bunu kimi zaman güvenlik için yaparken kimi zaman da kendisini saklamak için yapar. Dijital dünyanın reel dünyadan hiç bir farkının kalmaması neredeyse mucizedir. Çünkü artık oturduğumuz yerden telefonumuzla, bilgisayarımızla ve tabletimizle alışveriş yapabiliyor ve bu alışverişin ücretini online olarak ödeyebiliyoruz. Alışverişin dışında birçok işlemimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bunlardan en önemlileri arasında yemek siparişleri, uçak-otobüs bileti satın almak, araba kiralamak vs. gibi işlemler gelmektedir. İnternete bağlanan ürünlerimiz dijital dünyanın kapılarını bizlere sınırsız bir şekilde açıyor. Dijital dünyada bir çok ‘şey’e ulaşabiliyoruz. Fotoğraflar, videolar, bloglar, kitaplar, sözlükler vs. gibi.

Türkiye’de ilk internet kullanımı 1993 yılında ODTÜ‘de gerçekleşmiştir. 1999 yılında TTNET ismiyle ortaya çıkan şirket, internet alt yapısı sağlamaya başlamıştır. Böylelikle Türkiye dijital çağ’a ilk adımını atmıştır. İnternet’in amacı ve sonucu asla yoktur. İnsanlar tarafından oluşturulmuş olsa bile birçok kişi tarafından neden/ne amaç ile oluşturulduğu bilinmemektedir. Teknoloji ve internetin gelişim hızı bu şekilde devam ederse 2025 yılında kullanılan bilgisayarların 2013’de kullanılan bilgisayarlara göre 64 kat daha hızlı olacağı tahmin ediliyor. Dijital çağın (online bilgi çağının) ortaya çıkışı bazı soruları ve sorunları ortaya çıkartıyor.

İlgili:

Bahsettiğimiz soruların bir kısmı:

  • Mahremiyet ve kişisel güvenlik zarar görecek mi?
  • Gelecekte dijital dünyada vatandaşlar mı daha üstün olacak yoksa devletler mi?
  • Dijital dünya üzerindeki gelişmeler bu çağa ayak uyduran toplumlardaki normları, medyayı ve ekonomiyi nasıl etkileyecek?
  • Fiziksel kimlik mi önemli olacak yoksa dijital kimlik mi?
  • Dijital dünyadaki bu gelişimler otoriteyi güçlendirip diktatörlüğümü ortaya çıkartacak? Yoksa demokrasiyi mi geliştirecek?
  • Doğru bilginin yayılabilmesi için ne tür çalışmalar yapılacak? Ülkelerin bu konuda tedbir alabilmeleri mümkün mü?
  • Doğru bilgi ve yanlış bilgi arasındaki farkı sosyal medya platformlarının anlayabilmesi kolay olacak mı?
  • Dijital vatandaşlık kavramını hangi ülkeler kavrayabilecek? Bu kavrama yönelik çalışmaları nasıl ve ne zaman yapacak?

Lorentlabs üzerinden farklı bir içeriğimizi hızlıca okumaya devam edebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VPN nedir - VPN hakkında - VPN güvenli mi - Güvenli VPN - VPN hakkında bilgiler

VPN Nedir? VPN Hakkında Sormaktan Korkulan O 5 Soru ve Cevabı!

norton 360 güvenli mi - norton 360 kullanılır mı - norton 360 işe yarıyor mu - lorentlabs antivirüs

Norton 360 Güvenli Mi? Norton 360 Antivirüs İncelemesi!