in

Dijital Pazarlama Şirketinizi Siber Saldırılardan Korumak İçin 4 İpucu!

dijital pazarlama şirketi siber güvenlik seo - lorentlabs seo
dijital pazarlama şirketi siber güvenlik seo - lorentlabs seo

Dijital Pazarlama Şirketinizi Siber Saldırılardan Korumak İçin 4 İpucu!

Dijital Çağ geliştikçe birçok insan bu ortamda yeni iş alanları buluyor veya yaratıyor. Bu alanda en hızlı gelişim gösteren endüstri ise Dijital Pazarlama endüstrisi. Son yıllarda pazarlama endüstrisi neredeyse tamamen dijital hale geldi. Hemen hemen her şirket artık dijital pazarlamanın önemini biliyor ve bu alanda bulunmak için ciddi yatırımlar yapıyor.

Dijital pazarlama şirketleri birçok konuda kişilere ve markalara yardımcı olurken onların da bilmesi veya hatırlaması gereken bazı şeyler var. İşte bu içeriğimizde dijital pazarlama şirketinizi siber saldırılardan korumak için neler yapmanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Siber korsanlar ve siber suçlular kişisel bilgileri, profilleri ve hesapları çalıp kurcalayabildiği için siber suçlar insanların hayatlarını etkileyebilir veya mahvedebilir. Bu noktada şirketlerin gerekli önlemleri almaları gerekiyor.

İlgili:

Şirketinizi Güvende Tutmak İçin Bilmeniz Gerekenler

İsterseniz dijital pazarlama şirketinin CEO’su olun isterseniz de bu şirketin en alt kademedeki çalışanı.. Hiç fark etmiyor. Bilmeniz gereken tek şey siber suçların ciddi suçlar olduğu ve bu suçları ciddiye almanız gerektiği. Bilgisayar ve telefonlara olan bağımlılığımız arttıkça siber korsanlar ve siber dolandırıcılar da kendilerini sürekli geliştiriyor ve kişileri daha fazla hedef haline getiriyorlar. Dijital pazarlama işinizi siber suçlardan korumanın 4 yolu var.

1. Tüm Yazılımlarınızı Güncel Tuttuğunuzdan Emin Olun.

Bu, dijital pazarlama işinizi siber suçlardan korunmasını sağlamanın belki de en kolay yollarından birisidir. Siber korsanlar herhangi bir cihazı hedef alırken genellikle eski yazılıma sahip cihazlara saldırmak isterler. Çünkü güncelleme almayan bir cihazda herhangi bir açığın ortaya çıkması çok yüksek bir ihtimaldir. Bu yüzden işletim sisteminizi orijinal olarak kullanırken güncellemelerinizi her zaman yapın. Tabii ki sadece işletim sisteminizin güncel kalması önemli değil, bütün kullandığınız uygulamaların güncellemelerini gerçekleştirin. Cihazlarınıza resmi marketler dışında herhangi program indirmemeye çalışın. Bir program indirirken kaynağını mutlaka sorgulayın ve uygulamayı kurmadan önce dosyasını her zaman tarayın.

2. E-posta Pazarlama Güvenliğini Düşünün.

Pazarlama içeriğinizi ve müşterilerinizin tüm kişisel bilgilerini korumak için e-posta pazarlama sisteminizin güvenli olduğundan emin olmanız gerekiyor. Siber korsanlar, e-postanın dijital pazarlamadaki en önemli araçlardan biri olduğunun farkında ve bu nedenle bu hesaplara erişmeye çalışmak istemeleri pek şaşırtıcı bir durum değil. E-posta pazarlama sistemleri genellikle müşterilere ve farklı şirketlere ait hassas bilgileri tutar; bu nedenle şifreleme kullanarak hassas bilgileri depolayacak ve erişimi kısıtlayacak güvenlik önlemleri içeren e-posta pazarlama araçlarını kullanmaya özen gösterin. Ayrıca çalışanların veri ihlalleri, siber güvenlik, kişisel profil güvenliği gibi konularda eğitim almasını sağlayın.

3. Hassas Verileri Şifreleyin ve Yedekleyin.

Verileri şifrelemek ve yedeklemek, bir güvenlik ihlalinden kaçınmanın ve siber suç durumunda bilgisayar korsanlarının tüm verilerinizi çalmasını önlemenin en iyi yolu. Veri şifreleme, verileri yalnızca bir şifre çözme anahtarına/parolasına erişimi olan kişilerin okuyabileceği başka bir koda dönüştürmek anlamına geliyor. Benzer şekilde, verileri yedeklemek, basitçe verilerin kopyalarını oluşturmak ve başka bir cihazda veya bir bulut depolama sağlayıcısında depolamak anlamına da geliyor.

4. Katı Sınırlamalar Ayarlayın.

Çalışanların yetkisiz yazılım yüklemesine veya virüs içeren dosyaları açmasına izin vermeyecek katı sınırlamalar koymak dijital pazarlama ajanslarının yararına olacaktır. Katı dijital sınırlamalar ayarlamak, sizi potansiyel olarak felaket bir olaydan kurtarabilir. Proaktif olmak ve katı sınırlamalar ayarlamak, kötü amaçlı yazılımların şirketinizin bilgisayarına ve ağına bulaşmasını önleyecektir.

Dijital Pazarlama İçeriğinizi Güvende Tutun.

İnternet suçları söz konusu olduğunda dijital pazarlama şirketleri ortak bir hedef olur. Bu nedenle saldırıya uğramaktan veya istismar edilmekten kaçınmak için elinizden gelen her şeyi yapmanız gerekiyor. Kendinizi ve müşterilerinizi güvende tutmak için bu 4 dijital pazarlama güvenlik ipucunu aklınızda bulundurun. Bu ipuçlarını eyleme dönüştürmek, siber suç kurbanı olma şansınızı önemli ölçüde azaltacaktır. Bu ipuçlarının yanında bulut depolama, antivirüs tercihlerinizi mutlaka gözden geçirin. Çalışanlarınızı kimlik avı ve phishing saldırılarına karşı bilgilendirin.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kaspersky vpn - proxy ve vpn arasındaki fark - proxy vs vpn

VPN Hizmetleri ile İlgili En Çok Sorulan Soruları Cevapladık!

facebook gizlilik ayarları seo - facebook

Facebook Gizlilik Ayarları: Bu 4 Gizlilik Ayarına Göz Atın