in

Donanım Cüzdanı Nedir? Donanım Cüzdanı Nasıl Alınır? Basit Bir Rehber!

donanım cüzdanı - kripto para cüzdanı - donanım cüzdanı nedir - ledger nano - ledger güvenli mi
donanım cüzdanı - kripto para cüzdanı - donanım cüzdanı nedir - ledger nano - ledger güvenli mi

Donanım Cüzdanı Nedir? Donanım Cüzdanı Nasıl Alınır? Basit Bir Rehber!

Bu içeriğimizde donanım cüzdanı nedir? Sorusunu cevaplarken aynı zamanda donanım cüzdanı nasıl alınır? Donanım cüzdanı fiyatları neler? Gibi bazı alt başlıklara da yer vereceğiz. Son zamanlarda kripto para ile ilgilinen herkesin gündeminde olan donanım cüzdanı konusu hakkında sizler için bir rehber hazırladık.

Donanım Cüzdanı nedir? sorusu oldukça fazla sorulan sorular arasında yer alıyor. Bu yüzden bu konuya açıklık getirmek istedik. Birçok isim piyasadaki donanım cüzdanların hangisinin kullanımında sorun yaşamayacağını soruyor. Ne yazık ki internete bağlı olan her cihaz ya da her ürün de sorun yaşamanız mümkün. Sorun yaşamama gibi bir ihtimal ne yazık ki çok çok düşük. Peki bu donanım cüzdanı nedir? Ne işe yarar hep birlikte bakalım.

Fakat donanım cüzdanı nedir sorusunu sormadan öncede bu içeriğimizin herhangi bir ürün, hizmet ya da yatırım tavsiyesi olmadığını bildiriyoruz. Eğer herhangi bir kripto para yatırımı yapmayı düşünüyorsanız riskleri doğru bir şekilde hesapladığınızdan emin olun. Ayrıca sorumluluğun tamamen sizde olduğunu unutmayın.

Donanım Cüzdanı Nedir?

Donanım cüzdan, dijital banka hesabına benziyor. Burada kripto para birimlerinizi gönderebilirsiniz. Ya da kripto paralarınızı cüzdana çekebilmeniz de mümkün. Kişiselleştirilmiş bir şekilde bu cüzdanları yönetebilirsiniz. Donanım cüzdanı fiziksel bir cüzdandır. Farklı şekil ve boyutlarda gelirler; Örneğin Ledger Nano S, bir USB çubuğuna çok benziyor.

Donanım cüzdanı, kripto para birimlerinizi depolamanın en güvenli yöntemlerinden birisi. Fakat şunu unutmayın: %100 güvenlik diye bir şey yok. Bir donanım cüzdanı kullanırken, paralarınıza erişim cihaz tarafından şifrelenir. Bu, örneğin çevrimiçi bir cüzdandan daha güvenlidir. Çünkü çevrimiçi cüzdanın hacklenmesi bir donanım cüzdanına göre daha yüksek bir ihtimal.

İlgili:

Çevrimiçi bir cüzdan kullanırken, cüzdanınıza erişim çevrimiçi olarak saklanır. Bir çevrimiçi cüzdanın web sitesi saldırıya uğrarsa, coinlerinizi kaybetme riskiniz var. Çevrimdışı depolama kullandığınızda bu risk daha da azdır.

Ek olarak, donanım cüzdanları yetkisiz kullanıma karşı ekstra bir PIN ile korunmaktadır. Donanım cüzdanınız çalınırsa veya kaybolursa, PIN kodu olmadan kimse paralarınıza erişemez. 

Satış Oranı Yüksek Olan Donanım Cüzdanları:

  • Ledger Nano X
  • Trezor T
  • Trezor
  • Ledger Nano S
  • KeepKey
  • Dijital Bitbox

Sıcak ve Soğuk Cüzdan:

İnternete bağlı kripto para cüzdanlarının hepsine sıcak cüzdan adı verilir.

Bitcoin, Ripple, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi önde gelen kripto para birimlerinin internete bağlı olmayan donanımsal bir cihaz içerisinde saklanması yöntemine ise soğuk cüzdan olarak adlandırılır. Soğuk cüzdan oluşturmak için herhangi bir kripto para biriminin cüzdan adresini oluşturmak ve bilgileri internet ortamından arındırılmış bir cihaz içerisinde saklamak gerekir.

İlgili: Phishing Nedir? Phishing Saldırısından Korunma Yolları!

5/5 - (2 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

motivasyon-veren-kisa-filmler

Motivasyon Veren Kısa Filmler – 5 Öneri!

twitter-profesyonel-arama

Twitter’da Profesyonel Arama Nasıl Yapılır?