in

E-Posta Terimleri Sözlüğü! Mail Terimlerini Öğrenin

e-posta sözlüğü terimleri seo - mail terimleri - mail sözlüğü
e-posta sözlüğü terimleri seo - mail terimleri - mail sözlüğü

E-Posta Terimleri Sözlüğü! Mail Terimlerini Öğrenin.

Bu içeriğimizde E-Posta Terimleri konusuna değiniyoruz. Bu konuda gelen sorular üzerine oluşturduğumuz bu içeriğimizin başlığını E-posta terimleri sözlüğü olarak ayarlamak istedik. Eğer web sitemiz üzerindeki farklı sözlüklere göz atmak isterseniz Kripto Para Terimleri Sözlüğü başlığı içeriğimizi öneririz.

CC: Bir alıcıya gönderilen e-postanın bir kopyasıdır. CC’ye birisini eklerseniz aynı mail o kişiye de gider.

Ek dosya: Ek, bir e-posta iletisiyle birlikte gönderilen bir dosyadır. (görüntü, metin belgesi veya belki de mp3 dosyası gibi)

Bcc: Mailde e-posta adresi görünmeyen (alıcı olarak) alıcıya gönderilen e-postanın bir kopyasıdır.

Kara liste: Kara liste, bilinen spam kaynaklarını toplayan listedir.

İlgili:

Email Body: Mesajın metnini, resimlerini ve diğer verilerini (ekli dosyalar gibi) içeren bir e-posta mesajının ana parçasıdır.

E-posta İstemcisi: Bir e-posta istemcisi, elektronik mesajları okumak ve göndermek için kullanılan bir programdır.

Tarih (Date): İleti gönderildiğindeki yerel tarih ve saat. Genelde yollayan sunucu veya ileti programı bu saati otomatik olarak ekler. Bazen saat ve gün ayarı bozuk olarak yeni bir ileti, eskiymiş gibi gözükebilir.

Email Başlığı: E-posta başlık satırları bir e-posta mesajının ilk bölümünü oluşturur. İletiyi ve iletimini kontrol etmek için kullanılan bilgilerin yanı sıra, konu, kaynak ve hedef e-posta adresleri, bir e-postanın attığı yol ve belki de önceliği gibi meta veriler içerirler.

Email Sunucusu: İnternet Servis Sağlayıcıları ve postaları taşımak için kullanılan büyük sitelerde çalışan bir programdır.

İlgili: Güvenli E-posta Karşılaştırması: Tutanota ve ProtonMail Karşılaştırması!

IMAP: Bir e-posta (IMAP) sunucusundan posta almak için bir protokol tanımlayan bir internet standardıdır. IMAP, e-posta programlarının yalnızca yeni maillere değil, sunucudaki klasörlere de erişmesine izin verir.

Kimlik Avı: Genellikle, phishing dolandırıcılık işlemleri, kullanıcıyı banka veya başka bir hesapla ilgili bir sorun konusunda uyaran bir e-posta içerir.

İlgili: Zoom Klavye Kısayolları! Zoom Klavye Özellikleri ve Detayları!

Genel Anahtar Şifreleme: İki parçalı bir anahtar kullanır. Genel anahtar kısmı, özel anahtar kısmı şifresini çözmek için uygulanan alıcıya özel olarak şifreleme için kullanılır. Bunun güvenli olması için, yalnızca amaçlanan alıcının anahtarın özel bölümünü bilmesi önemlidir.

S/MIME: Güvenli e-posta mesajları için bir standarttır.

SMTP: Basit Posta Aktarım Protokolü’nün kısaltması, Internet üzerinden giden e-postalar için kullanılan protokoldür.

Acceptance Rate: Kabul oranı. Yani ISP (Hotmail, Yahoo, Gmail) tarafından kabul edilen posta sayısı oranıdır.

Bounce Rate: Türkçe kelime karşılığı aslında tam olarak doğru olmasada sıçrama oranı. 

Bulk Mail: Toplu mail.

Shared IP: Paylaşımlı IP. 

Alıcı ya da Kime (To): İletinin kime yollandığını gösterir.

Gönderen ya da Kimden (From): E-posta’yı gönderen kişinin e-posta adresi (ve gerekli olmasa bile, Adı, Soyadı) bu bölümde yer alır. 

Spam, Junk, Çöp Mail: Gereksiz, sahte ve genellikle reklam mailleridir. Mail sunucuları bunları otomatik tanıyarak bu bölüme otomatik olarak atarlar. Gelen kutusunda bu tür mailler gözükmez. Bazen bulamadığınız bir mail burada bulunabilir.

Tabii ki e-posta terimleri bu kadar kısa değil, daha birçok kelimeye değinmek mümkün. Fakat kullanıcılar tarafından en çok kullanılan fakat birçok kişi tarafından bilinmeyen kelimelere değinmeye çalıştık. Lorentlabs üzerinden daha detaylı içeriklerimize erişebilirsiniz. Bunun için siber güvenlik ve haberler kategorimize göz atmayı unutmayın.

3/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çok faktörlü kimlik doğrulama nedir

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) Neden Önemli? MFA Nedir?

kaspersky vpn seo - lorentlabs seo - kaspersky vpn güvenli mi

Bir VPN ile Neler Yapabilirsiniz? İşte Bugüne Kadar Yaptıklarımız!