in

Google’dan Kendinizi Silin! 6 Adımda Bütün Her Şeyinizi Silin!

Google'dan kendinizi silin - Google'dan veri kaldırma - google'dan resim kaldırma - google'dan link kaldırma - youtube geçmişi temizleme - google etkinliğim
Google'dan kendinizi silin - Google'dan veri kaldırma - google'dan resim kaldırma - google'dan link kaldırma - youtube geçmişi temizleme - google etkinliğim

Google’dan Kendinizi Silin! 6 Adımda Bütün Her Şeyinizi Silin!

Bu içeriğimizde neredeyse her salisede kullanıcılarının verilerini toplayan Google’ın, hakkımızda bildiği her şeyi 6 adımda nasıl sileceğimizi anlatacağız. Google, sadece arama motoru sayesinde değil, bütün ürünlerinde kullanıcılarının verilerini toplar, analiz eder ve satarak para kazanır. Bu şekilde düşündüğümüz zaman teknoloji şirketlerinin ana gelir kapılarından bir tanesinin de veri üzerine kurulu olduğunu anlamak zor değil.

Android cihazlar, Google arama motoru, Gmail, Google Haritalar, Google Drive veya YouTube gibi daha birçok ürüne sahip olan Google’ı tam olarak durdurmamız imkansız. Bir ürününü kullanmıyorsak illaki 2 ürününü kullanıyoruzdur. Fakat yavaşlatmamız ya da bildiği şeyleri en aza indirmemiz mümkün. Peki nasıl yapacağız?

İlgili:

Google’dan Kendinizi Silin!

Hemen bu konuya değinmeden önce şu hatırlatmayı yapmak istiyoruz: Aşağıdaki işlemleri yapmak için Google hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra adımları izleyerek Google’ın sizin hakkınızda bildiği şeyleri en aza indirgemeye başlayabilirsiniz.

  • Google, yapılan her aramayı kontrol ediyor. Bu şekilde yapılan aramaları saklayarak analiz ediyor. Bunun için Google hesabınıza giriş yaptıysanız ilk işimiz Google Etkinliği sayfasına girmek olacak. Google Etkinliğim sayfasında gördüğünüz gibi ziyaret ettiğiniz bütün web siteleri var. (Eğer durdurmadıysanız) Aynı bir tarayıcıdan geçmişi siler gibi buradaki Etkinlik sayfasından da geçmişinizi silmek için karşınıza çıkan seçeneklerden ‘Tüm zamanlar’ kısmına tıklayın ve bütün bilgileri buradan silin.
  • YouTube Geçmişini Temizleme: Youtube’da hangi tarihte ne aradığını ya da ne izlediğini hatırlıyor musun? Google hatırlıyor ve bunu kaydediyor. Yine Google hesabınız üzerinden YouTube geçmişi kısmına tıklayın. Buradan ‘Etkinlik kaydediliyor’ kısmını kapatın. Geçmişinizi temizleyin. Bu sayede takip olayı %100 bitmese de en aza inmiş olur. Bu, tabii ki Google’ın bir aldatmacası, asla unutmayın. Bu yüzden Google servislerini kullanmak yerine mutlaka alternatiflere göz atın.
  • Google, konumunuzu da biliyor. Bu biraz endişe verici olabilir mi? Kesinlikle öyle. Konumunuza göre kişiselleştirilmiş reklamlar oldukça ürkütücü. Çünkü attığınız adıma göre karşınıza reklamlar çıkıyor. Bu veriler yanlış kişilerin eline geçerse karşınıza reel hayatta farklı şeyler de çıkabilir. Eğer Android bir cihaz kullanıyorsanız Google, sizi daha kolay ve bariz bir şekilde takip eder. Google Zaman Çizelgesi kısmına giriş yapın. Buradan gittiğiniz yerleri silmek için çöp kutusu resmine tıklayın. Aynı zamanda reklamları kişiselleştirme konusu için de belli ayarlar mevcut. Bu ayarları da Google Reklam Ayarları kısmından hızlıca yapabilirsiniz.

İlgili: Android DNS Değiştirme! Android’de DNS Nasıl Değiştirilir?

  • Uygulamalarınızı ve verilerinizi yönetmek için Google hesabınızı kontrol edin ve kullanın. Google’daki Etkinlik sayfası, cihazınızdaki verilerinize erişebilen bütün uygulamaları size açık bir şekilde gösterir. Google, buradan hangi uygulamaların neye – nasıl eriştiğini gösterirken aynı zamanda sıkıntı bir şey görürseniz kaldırmanıza da izin verir. Eğer neleri kısıtlayabileceğinizi veya sizin hakkınızda neler toplandığını merak ediyorsanız Hesabınıza Erişim Olan Uygulamalar sayfasına mutlaka göz atın.
    
  • Google, kaydettiği tüm verilerin indirilmesine izin verdiğini söylüyor fakat bu %100 bir bilgi değil. Tabii ki kullanıcıları ile verileri paylaşıyor fakat topladığı her veriyi değil. Neleri topladığını görmek ve kontrol etmek istiyorsanız Google Paket Servisi kısmına giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra dışa aktarma işlemi oluşturmanız gerekiyor. Bunu da hızlıca yaptıktan sonra toplanan verilerinize erişebilir ve buna göre bir pozisyon alabilirsiniz.
    
  • Hesap geldiğinde bir de özeti gelir. Bu, Google‘da da var. Eğer Google Hesap Özeti sayfasını ziyaret ederseniz buradan Google hizmetlerine dahil neleri nasıl kullandığınıza dair bütün bilgilere erişebilirsiniz. Bu mail ile nerelere kaydoldum, hangi Google ürünlerini kullanıyorum vb. gibi soruları kendi kendinize soracağınıza hemen buradan bunu öğrenebilirsiniz.
4.2/5 - (14 Oy)

3 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

youtube videolarını indirme - youtube video indirici - youtube video indirme siteleri - youtube video indirme programları

YouTube Videolarını İndirme İşlemi İçin Site ve Uygulama Önerileri!

telegram çıkartmaları - telegram stickerları - telegram çıkartmaları nasıl yapılır - telegram çıkartma yapma

Telegram Çıkartmaları! Kendi Telegram Çıkartmalarınızı Yapabilirsiniz!