in

Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık için 9 İpucu! Kaçırmayın!

Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık - mobil bankacılık - çevrimiçi bankacılık - online bakacılık - güvenlik bankacılık - banka uygulamaları
Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık - mobil bankacılık - çevrimiçi bankacılık - online bakacılık - güvenlik bankacılık - banka uygulamaları

Güvenli Çevrimiçi ve Mobil Bankacılık için 9 İpucu! Kaçırmayın!

Geçmişte ATM’ler ne kadar ilgi çekiciyse artık çevrimiçi ve mobil bankacılık da o kadar ilgi çekici. Bu içeriğimizde güvenli çevrimiçi ve mobil bankacılık işlemleri için 9 farklı ipucunu ele alacağız. Temel başlığımız olan güvenli çevrimiçi ve mobil bankacılık için hazırladığımız bu 9 ipucuna tabii ki farklı maddeler de eklemek mümkün. Bu ipuçlarına farklı maddeler eklemek isterseniz hemen aşağıdan yorum olarak ekleyebilirsiniz. Böylelikle sunduğunuz katkıları hemen içeriği revize ederek ekleyebiliriz.

Hem ülkemizde hem de global alanda birçok banka artık yeni teknolojilere geçiyor. Bu yeni teknolojilere adapte olmaya çalışan kullanıcılar için en temel konuları ele almaya karar verdik. Hadi başlayalım!

Her zaman her noktada önerdiğimiz gibi ilk ipucumuz tabii ki güvenli parolalar!

  • Güçlü bir parola oluşturarak hesabınızı güvene almanın ilk adımını atmış olursunuz. Tabii ki asla yeterli değil. Parolalarınızın güvenliğini sadece banka hesaplarınız için değil aynı zamanda banka hesaplarınızın bağlı olduğu mail hesaplarında da sağlamanız gerekiyor. Örneğin parolalarınızda asla evcil hayvanlarınızın, çocuklarınızın, tuttuğunuz takımın kuruluş yılının ya da doğum tarihinizin olduğu bir kombinasyon oluşturmayın. Bu tür parolalar hızlıca çözümlenebilir. Bu yüzden bu parola kombinasyonlarından uzak durmak kesinlikle mantıklı.

İki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın!

  • Bu artık sadece güvenli çevrimiçi ve mobil bankacılık için değil, her yerde kullanılması gereken bir özellik. Yine hep bahsettiğimiz gibi iki faktörlü kim doğrulamayı artık her yerde kullanın.

Kulağa daha güvenli bir hesabınızın olacağının gelmesi çok hoş değil mi? İşte iki faktörlü kimlik doğrulama tam olarak bunu sunuyor.

  • Oturum açma sayfasında hem kullanıcı adınızın hem de parolanızın önceden girildiği otomatik oturum açma özelliğini kullanarak çok zaman kazanabilirsiniz. Ancak, telefonunuz çalındığında veya bilgisayarınız saldırıya uğradığında paranızın çalınmasına neden olursa, o zamandan tasarruf etmeye değer mi? Hayır. Bu yüzden otomatik oturum açma özelliğini kullanmamaya özen gösterin.

İlgili:

  • Birkaç nedenden dolayı bunu yaptığınızdan eminim fakat yine de yapmayan kişiler için bir hatırlatma niteliğinde olan bu maddede telefonlarınızın kilitlenmesinden bahsedelim. Telefonlarınız için mutlaka bir ana parola kullanın. Herhangi bir parmak izi ya da yüz tanıma teknolojisini kullanmak yerine sayılardan oluşan bir parola oluşturun. Böylelikle cihazınız çalınırsa hırsızlar banka hesaplarınız dahil diğer verilerinize erişemezler.
  • Bankanın mobil uygulaması dışında herhangi kaynağını bilmediğiniz bir web sitesinden sözde bankanın uygulamasını indirip kullanmayın. Banka uygulamalarının resmi uygulamalarını ve web sitelerini kullanmak son derece önemli bir konu.
  • Birçoğumuzun yapmadığı bir gerçekliği ele alalım. Ekstreler. Ekstrelerinizi mutlaka haftalık ya da aylık olarak kontrol edin. Eğer şüpheli ya da olağandışı bir durum varsa bunu mutlaka bankanıza bildirin.
  • Açık Wi-Fi ağları kişisel verilerinizle birlikte finansal verilerinizi ve varlıklarınızı riske atar. Bu yüzden açık Wi-Fi ağlarından uzak durmak doğru bir tercih olacaktır.

Bluetooth’u sürekli açık tutmayın.

  • Bluetooth özellikle araba kullanan kişilerde ya da sürekli kulaklıkla müzik dinleyen kişilerde her zaman açık olan muhteşem bir özellik. Ama kullanmıyorsanız ve bluetooth açıkken herhangi bir cihaza bağlı değilseniz mutlaka kapatın. Bilgisayar korsanları Bluetooth özelliği sayesinde telefonunuza girip telefonunuzun kontrolünü ele geçirebilir.
  • Bankanızdan gelen mail ve metin mesajlarını mutlaka ciddiye alın. Özellikle birçok bankanın güvenlikle alakalı mailleri oluyor, eğer kullandığınız bankanın bu tür mailleri varsa abonelik gibi ücretsiz kayıt olun ve bilgilerinizi ara ara tazeleyin.

Lorentlabs üzerinden farklı bir içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

OBS Studio Nedir? Ekran Kaydı Alma ve Canlı Yayın Aracı!

OBS Studio Nedir? Ekran Kaydı Alma ve Canlı Yayın Aracı!

en iyi bulut depolama uygulamaları - en iyi bulut depolama - bulut depolama uygulamaları - 2021 bulut depolama - 2022 bulut depolama

En İyi Bulut Depolama Uygulamaları! Fotoğraf ve Resimler İçin Seçtik!