in

BTK, Sosyal Medya Devlerine 10 Milyon TL Ceza Kesti! Twitter Kapanırsa Ne Yapacağız?

sosyal medya devlerine ceza - sosyal medya kapatılıyor mu - twitter kapanıyor mu - sosyal medya

BTK, Sosyal Medya Devlerine 10 Milyon TL Ceza Kesti! Twitter Kapanırsa Ne Yapacağız?

Bugün açıklanan bilgilere göre BTK tarafından sosyal medya devlerine 10’ar milyon TL idari para cezası kesildi. Peki bu ceza neden kesildi ve sosyal medya devleri ne yapacak? Bu soruların yanında en önemli konulardan birisi de bu sosyal medya platformlarını kullanan kullanıcılar tam olarak ne yapacak?

Yakın gelecekte kapanması ihtimal sosyal medya platformlarına nasıl erişeceğiz? VPN hizmetlerini kullanmak yasal mı? İleride neler olacak? Gibi soruların cevaplarına şimdi hemen cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikle herkes bir VPN arayışında. Bu konuyla ilgili onlarca mesaj alıyor ve ne yazık ki herkese dönüş yapamıyoruz. Bu yüzden;

Önerdiğimiz VPN hizmetine buradan erişebilirsiniz. Ucuz, güvenilir, ekstra özellikler sunan ve şu an ilk ay %70 indirimli olan bir VPN hizmeti: http://kas.pr/134j 

Hangi Platformlara Ceza Kesildi?

Bugün ceza kesilen şirketler arasında birçok kişinin profili olduğu büyük sosyal medya platformları var. Bu platformlara ceza kesilmesinin nedeni bilinen adıyla ‘Yeni Sosyal Medya Yasası’ olan yasanın getirileri. 1 milyondan fazla kullanıcısı olan bu şirketlere tam 10 milyon TL ceza kesildi. Bu platformlardan bilinenler ise tam olarak şöyle;

  • Facebook
  • Tiktok
  • Instagram
  • Youtube
  • Google
  • Scope

Peki daha farklı platformlara da ceza kesildi mi?

Bu sorunun cevabını şöyle alıyoruz ‘Bu ismi sayılan platformlar başta olmak üzere sosyal medya ağı olan bütün platformlara ceza kesildi.’ Diğer platformlar hakkında ne yazık ki henüz net bir bilgi yok.

Sosyal medya devleri henüz temsilci atamadıkları için kesilen bu 10 milyon TL’lik ceza ile ilgili de henüz bir açıklama yapmadı.

Bir yandan da ilginç olarak VK adlı sosyal medya platformu temsil atamayı kabul etti. Artık VK’nın Türkiye’de temsilcisi olacak. Bu bağlamda VK ile ilgili birçok işlem de hızlıca çözülebilecek. Bazı taraflara göre ise içerik kaldırma süreci tamamen sansürün oluşmasına ve kişisel bilgilerin toplanmasına neden olacak.

Sosyal Medya Platformları Kapanırsa Nasıl Erişeceğiz?

Sosyal medya platformları kapanırsa birçok yol ile erişim sağlamak mümkün. Bu yollardan tabi ki de en çok bilineni kaliteli ve güvenilir VPN kullanmak. VPN kullanmak yaptığınız bütün işlemleri şifrelediği için Proxy ya da DNS kullanmaktan daha mantıklı ve doğru bir seçenek. Translate üzerinden veya önbellek üzerinden de web sitelerine erişmek mümkün. Fakat unutmayın; bu işlemleri yaparken hiçbir güvenliğiniz yok.

VPN dikdortgen
Ucuz, güvenilir, kaliteli bir VPN için üst görsele tıklayarak inceleme gerçekleştirebilir veya satın alabilirsiniz.

Önerdiğimiz VPN Hakkında (Özet):

  • Ucuz.
  • Türkçe dil desteği mevcut.
  • Mobil uygulamaları mevcut.
  • Kill Switch özelliği mevcut.
  • Hızlı.
  • Güvenilir.
  • Kayıt tutmuyor.
  • Yurtdışındaki Netflix platformuna erişebiliyor.
  • Yurtdışındaki Amazon Prime platformuna erişebiliyor.

Daha detaylı bilgi için önerdiğimiz VPN hizmetinin incelemesini okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Satın almak veya kendi web sitesinden incelemek için de buraya bakabilirsiniz.

Temsilci Aralık Ayında Da Atanmazsa Ne Olacak?

Aralık ayında da temsilcinin atanmaması durumunda 10 milyon TL cezaya ek olarak 30 milyon TL bir idari para cezası daha kesilecek. Sonrasında platformların (temsilci atamayan platformların) reklam verme ve alma konusu kısıtlanacak ve ardından platformların bant genişliği daraltılacak. Böylelikle yavaşlayan platformlar hala temsilci atamamışsa bu bant genişliği daraltma oranı %90 oranına kadar çıkacak.

Bu yüzden bant genişliğinin daraltılmasından etkilenmemek için bir VPN kurmak gerekiyor. Ücretsiz VPN kullanmanın zararlarını buraya tıklayarak hızlıca okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zoom - zoom kaydetme - zoom görüşme kaydetme - zoom toplantı kaydetme - zoom video kaydetme

Zoom Toplantıları Nasıl Kaydedilir? Zoom Görüşme Kaydetme!

en iyi tarayıcı - hangi tarayıcıyı kullanmalıyım - film izlerken hangi tarayıcıyı kullanmalıyım

Film İzlemek İçin Hangi Tarayıcıyı Kullanmalıyım? Tarayıcı Önerileri!