in

VPN Kullanırken Dikkat! Bu 3 VPN Gerçek Değil, Sakın Kandırılmayın!

sahte vpn - vpn nedir - lorent research lab - vpn hakkında - en güvenilir vpn
sahte vpn - vpn nedir - lorent research lab - vpn hakkında - en güvenilir vpn

VPN Kullanırken Dikkat! Bu 3 VPN Gerçek Değil, Sakın Kandırılmayın!

VPN kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Fakat bazı şeyleri de ne yazık ki direkt olarak göremeyiz. Tüm kötü amaçlı uygulamalar direkt olarak telefonunuza kötü amaçlı yazılım veya casus yazılım yerleştirmez. Bunun yerine, bazıları ilk bakışta meşru programlar olarak maskelenirler. Fakat bir süre sonra sizi beklemediğiniz bir zamanda gülünç ücretlerle size tehlikeye atacaklardır.

Bu yasal olarak şüpheli uygulamalara siber güvenlik dünyasında fleeceware denir. Bu tür bazı VPN hizmetleri kendilerini size tanıtmak için ücretsiz deneme sürümüne kaydolmaları için kandırırlar. Bu tabi ki her VPN hizmetinin sunduğu bir tanıtımdır. Fakat bunların bazıları ne yazık ki tehlikeli.

Bu tür uygulamalar normal abonelik uygulamalarına kötü bir ad verir. Ve şimdi, birkaç popüler VPN programının fleeceware gibi çalıştığı keşfedildi.

Gizlilik gerekliliklerinden yararlanma

VPN hizmetleri web üzerinde kullanabileceğiniz en önemli gizlilik araçlarından biridir. Bilgilerinizi maskeliyorlar ve trafiğinizi şifreli bir bağlantı üzerinden yönlendiriyorlar, bu da onları çevrimiçi gözetleme ve reklam izlemekten kaçınmaya çalışanlarımız için kullanışlı hale getiriyor.

Akıllı telefonlar için eksiksiz bir VPN uygulamaları ve hizmetleri ekosistemi ortaya çıktı. Ve bu popüler programlar arasında kötü niyetli dolandırıcılığı gizlemek için daha iyi bir yer var mı?

Bu düşünce tarzı, Buckler VPN, Beetle VPN ve Hat VPN Pro‘nun arkasındaki geliştiricilerin aklında olan şeydi. Bu üç program başlangıçta sıradan iPhone VPN uygulamaları gibi görünüyor, ancak belirsiz bir “üç günlük deneme süresinin” sona ermesinden sonra, uygulamalar haftalık 9,99 ABD doları abonelik ücreti almaya başlıyor. Bu bir aylık hizmet için yaklaşık 40$ oluyor.

Ama işler burada kötüye gidiyor. AppleInsider için gazetecilere konuşan Avast güvenlik araştırmacıları, ücretli aboneliğe kaydolmaya çalışan kullanıcıların VPN hizmetlerine bile erişemediğini tespit etti. Bunun yerine, zaten kayıtlı olduklarını belirten bir hata mesajı alıyorlar ve VPN çalışmıyor.

Avast, bu uygulamaların kolayca aldatılabileceğini belirtti.

Avast, uygulamaları Apple‘a bildirdi, ancak maalesef üçü de Apple App Store’da kalıyor. Şu anda telefonunuzda bu programlardan herhangi birine sahipseniz, önerilerimiz şöyledir: Sebepsiz fahiş bir tutar için ödeme yapmadan önce bunları silin. VPN kullanırken dikkat etmeniz gereken detayları en kısa sürede sitemizde yayınlayacağız.

Buradan farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilirsiniz.

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

beş dokuz ondört göz nedir - beş göz nedir - dokuz göz nedir - büyük kardeş - siber güvenlik - veri güvenliği

Beş Dokuz ve On Dört Göz Nedir?

ccleaner-nedir-ne-ise-yarar

Ccleaner Nedir? Ccleaner İncelemesi! Ccleaner Kullanılır Mı?