in

Google Alternatifleri! Google Yerine Başka Arama Motoru Seçenekleri!

google alternatifleri - google arama motoru - google - google yerine arama motorları
google alternatifleri - google arama motoru - google - google yerine arama motorları

Google Alternatifleri! Google Yerine Başka Arama Motoru Seçenekleri!

Bu içeriğimizde Google yerine kullanılabilecek en iyi arama motorlarını ele alacağız. Google alternatifleri neler şimdi bunları yakından inceleyelim!

Yıllardır Google kullanıyoruz. Google ise bize yıllardır ‘kişiselleştirilmiş’ bir deneyim sunuyor. Tabii ki bu kadar kişiselleştirilmiş bir durumu sağlamasının tek nedeni veri toplaması. Verilerinizi analiz ettikten sonra size daha fazla reklam ve daha fazla yönlendirme sunuyor. Kişiselleştirme, özellikle de son derece özel bir şekilde sizi hedefleyen içerik görmenizi sağlar. Bu durum ise birçok kişi için oldukça endişe verici bir durum olabilir. Bu yüzden birçok kişinin ihtiyacı olan Google alternatifleri konusunu ele alacağız. Google alternatifleri konusunu ele alırken birçok insan tarafından bilinen arama motorlarını ele aldık. Bu yüzden de Google’a alternatif en iyi arama motorları şeklinde bir listeleme çıkardık.

Daha Fazla Güvenlik İçin Google Alternatifi Arama Motorları:

Her noktada bilgisayar korsanlarını görmemiz ya da her noktada veri ihlalleri haberlerini okumamız pek şaşırtıcı değil. Bu yüzden gizlilik ve güvenlik gibi konuları Google’dan biraz daha fazla dikkate alan arama motorlarına göz atın.

1. Bing:

Bing’i daha önce de birçok kez duyduğunuzu düşünüyorum. Bing’in web sitesine erişmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Bing, en çok kullanılan arama motorlarından birisi ve Microsoft’a ait. Birçok Bing kullanıcısına neden Bing kullanıyorsunuz diye sorduklarında gelen cevap da biraz ilginç. Genel cevap ‘Ek görsel özellikleri üstün bir deneyim sunuyor.’ seçeneği.

Bing arama motoru sonuçlarını Google’dan çekmek yerine Yahoo’dan çekiyor. Bing’in ana sayfası da Google’a göre daha hareketli ve kesinlikle daha canlı.

Bing üzerinde video aradıktan sonra videoların üstüne geldiğinizde hızlı önizleme ile karşılaşırsınız. Google gibi Bing’de de çeviri, yazım denetimi, uçuş takibi gibi içerikleri görüntülemenize yarar. Bu arama motorunun da iOS ve Android için mobil uygulamaları mevcut.

Bing Arama Motoru’nun Bazı Özellikleri:

  • Arama sonuçları için RSS Beslemeleri mevcut.
  • Arka plan resmini kapatabiliyorsunuz.
  • Hava Durumu tahmini yapabiliyor. Fakat oldukça doğru olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Özelleştirilmiş arama özellikleri mevcut.

2. DuckDuckGo:

Önceliğiniz çevrimiçi gizlilikse, sizin için en iyi Google alternatifi DuckDuckGo adlı arama motoru olduğundan emin olabilirsiniz. Yüksek düzeyde kullanıcı gizliliği sayesinde popülerliğini artıran bu arama motorunu kişisel olarak bizler de kullanıyoruz. DuckDuckGo verilerinizi saklamaz veya etkinliklerinizi çevrimiçi olarak izlemez, bu nedenle reklamlar için endişelenmenize de pek gerek yok. Yahoo ve Yandex gibi diğer arama motorlarından arama sonuçları alan minimalist bir kullanıcı arayüzüne sahip.

DuckDuckGo’nun tarayıcı uzantısı, çevrimiçi gizliliğinizi korumanıza oldukça yardımcı oluyor. Bu arama motorunu da tüm standart arama motoru özellikleriyle birlikte indirmeniz mümkün. Benzersiz özelliği Bangs; YouTube, Wikipedia ve Amazon gibi diğer sitelerde doğrudan özel arama yapmanızı sağlıyor. Oldukça güzel bir özellik olduğundan emin olabilirsiniz.

DuckDuckGo Arama Motorunun Bazı Özellikleri:

  • Gizlilik üst seviyede, bunun için ek araştırmalar yapabilirsiniz fakat oldukça iyi olduğunu bilmelisiniz.
  • Minimal reklamlar. Hedefleyen reklam çeşidi yok.
  • İzleme yok, bu yüzden kayıt da tutmuyor.
  • Son derece sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip. Ancak birçok kullanıcı tarafından ‘henüz alışılmışın dışında’ tanımında olduğunu söylemeliyiz.

3. Yahoo!:

Yahoo, Google’dan daha eski olmasına rağmen Google kadar büyüyemedi. Bazı internet kullanıcıları, günlük kullanım için birincil arama motorları olarak hala ona güvenmesine rağmen kullanıcı sayısı bizce oldukça etkileyici değil. Fakat unutmayın Google ve Bing’den sonra en çok kullanılan üçüncü arama motoru. Yahoo’nun temel aramaya ek olarak birçok ekstra özelliği de var.

Bu arama motorunun içerisinde yaklaşık 38 farklı dil var. Her ne kadar kullanıcı sayısını ve popülerliğini Google kadar artıramasa da Google’ın köklü alternatiflerinden birisi. Arama motoru özelliğinin yanında e-posta hizmeti, haberler, oyun, çevrimiçi alışveriş ve seyahat dizi gibi farklı seçenekleri mevcut. Mozilla Firefox kullanan arkadaşlarımızın da bildiği gibi Firefox’un varsayılan arama motoru Yahoo’dur.

Flickr’ı aldıktan sonra, Yahoo’nun görsel arama sonuçları büyük ölçüde gelişti ve Yahoo Finans gibi bölümlerle birçok konuda altın madeni gibi ek bilgiler sunuyor. En önemlisi, Yahoo, gizliliği en üste koyma konusunda Google’dan oldukça iyi.

Yahoo Arama Motorunun Bazı Özellikleri:

  • Ek hizmetler için geniş bir portala sahip.
  • Yahoo üzerinde arama sırasını belirleme.
  • Bağlantı etki alanı.
  • Google’a göre daha fazla gizlilik.

4. Qwant:

Fransa’da ortaya çıkan Qwant, bahsetmeye değer bir başka gizlilik merkezli arama motoru. Web sitesine göre, verilerinizi asla reklam uyarlama amacıyla toplamıyor ve aramalarınızın kaydını tutmuyor. Qwant, gizliliğe odaklandığı için bazı özelliklerinin çoğu DuckDuckGo tarafından sunulan özelliklere benziyor. 

Bu Google alternatifi, ana sayfasındaki haberleri ve trend olan konuları iyi organize edilmiş bir biçimde vurgulayan hoş bir kullanıcı arayüzüne sahip. Qwant, Web, Haberler ve Sosyal Medya platformları kategorileri altında arama sonuçlarını iyi bir şekilde filtreliyor. 

Müzik dinlemeyi seviyor ve şarkı sözlerini sürekli aratıyorsanız bu arama motorunda yeni müzik keşfetmeye adanmış bir bölüm ve şarkıların sözlerini üreten Yapay Zeka (AI) aracı var. Bu da oldukça güzel bir özellik.

Qwant Arama Motorunun Bazı Özellikleri:

  • Şarkı sözleri aramak ve müzik keşfetmek için en iyi Google alternatifi.
  • Son derece gizlilik odaklı.

5. Yandex:

Yandex, dünyanın en büyük beşinci arama motoru olarak kabul ediliyor. Rusya merkezli arama motoru, Google’ınkine benzer bir düzene sahip. Şirketin ayrıca bir tarayıcı uygulaması, mobil uygulamaları, analiz araçları, bir posta hizmeti ve bulut depolama gibi çok sayıda hizmeti var.

Yandex, resimleri, web sonuçlarını, sesleri, haritaları ve haberleri aramanıza olanak tanıyan Rus merkezli bir arama motoru. Genel olarak, Yandex’in ara yüzü Google’a oldukça fazla benziyor ve neredeyse hemen hemen aynı çalışıyor. Yandex, Rusya’nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinde de popülerlik kazanan arama motorlarından birisi. Ancak, merkezi Rusya’da olduğu için, gizlilik söz konusu olduğunda Yandex en iyi seçenek olmayabilir.

6. Gibiru:

Gizliliğe odaklanan bir Google alternatifi. Bu arama motoru, kişilerin özel olarak içerik aramasına izin verirken aynı zamanda kullanıcılarının arama sorgularını kaydetmediklerini de söylerler.

Gibiru arama motorunun Bazı Özellikleri:

  • Özel ve sansürsüz aramalara izin verir.
  • Kullanıcının arama sorgularını kaydetmez.

7. Swisscows:

Gibiru’ya benzer şekilde, Swisscows da gizlilik odaklı bir arama motoru. Arama motoru, kişilerin web’de anonim olarak arama yapmasına olanak tanıyor. Buna ek olarak, Swisscows kullanıcılarının arama sorgularının, kişisel verilerinin, IP adreslerinin veya diğer kişisel bilgilerin kaydını tutmuyor. İsviçre merkezli şirketin katı bir gizlilik politikası var. İncelemenizi öneririz.

Swisscows Arama Motorunun Özellikleri:

  • Gizlilik odaklı bir arama motoru.
  • Yararlı öneri etiketleri içeriyor.

Sonuç:

Google’ın pazar payını yıllardır koruduğu arama motoru konusunda birçok farklı alternatif seçenek var. Google alternatifi için sizler de öneriler de bulunabilirsiniz. Bizler de ‘inceleme’ kategorimizden önerilerinizi daha detaylı inceleyebiliriz.

İlgili: Google Duo Karşılaştırması: Bütün Rakipleri Burada!

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

polkadot parachain nedir

Parachain Nedir? Polkadot Projesinin Avantajları Nelerdir?

gmail nasıl kullanılır - gmail kullanımı - gmail nasıl kurulur - gmail hesap açma

Gmail Nasıl Kullanılır? Yeni Başlayanlar için Basit Bir Rehber!