in

Güvenlik Kusurları Bulunan İki Popüler VPN: BetterNet ve PrivateVPN

betternet vpn - private vpn - ücretsiz vpn - vpn nedir - vpn kullanımı - en hızlı vpn - en güvenli vpn
betternet vpn - private vpn - ücretsiz vpn - vpn nedir - vpn kullanımı - en hızlı vpn - en güvenli vpn

İki popüler VPN: BetterNet ve PrivateVPN!

Sanırım Türkiye’de en az 1 kere telefon, tablet ya da bilgisayarına bu iki VPN hizmetinden birisini indirmeyen yoktur. Var mı? Ben indirmedim diyenler duyar gibiyim. Olması güzel. Ücretsiz VPN hizmetlerinden mümkün oldukça uzak durmak gerekiyor. Fakat ne yazık ki hala ”Ben ücret ödemem, bana ücretsiz lazım.” diyen kişiler olduğu için bazı zamanlar ücretsiz hizmetleri zorunlu olarak söylemek zorunda kalıyoruz. Tabi ki söylerken ‘dikkat edin ücretsiz VPN önermiyoruz, sadece sorulara cevap veriyoruz.’ diye de not düşüyoruz. Fakat bu iki VPN hakkında durumlar oldukça karışık görünüyor. İçeriğimize başlamadan önce şunu hemen hatırlatalım:

Siber saldırıya uğramamak için VPN hizmetinizi güncellediğinizden emin olun.

VPN Pro’daki güvenlik araştırmacıları, 20 popüler VPN uygulamasını test etti ve bunlardan ikisinin (PrivateVPN ve Betternet) hedef bilgisayarlara erişmesine izin veren kritik güvenlik açıklarına sahip olduğunu buldu.

Bilgisayar korsanları, bir kahve dükkanı, hastane ya da okul gibi halka açık bir alanda sahte bir Wi-Fi ağı kurabilirler. Bu sahte Wi-Fi ağına bağlanıp VPN açtığınızda yeni bir güncelleme alabilirsiniz. Bu güncelleme gerçek bir güncelleme değil. Tabi ki güncelleme adı altında kötü amaçlı yazılımı kendi izninizle yüklemeniz istenir. Bilmediğiniz için de el mahkum güncellersiniz. İşte burada büyük bir sıkıntı başlar.

NOT: Web sitemizde VPN hizmetleriyle alakalı birçok başlığa yer vermeye çalışıyoruz. Bu başlıkların bir kısmını sizler için aşağıda sıralamaya çalışacağım. Yakın zamanda ‘Sık Sorulan Sorular’ başlığı açmayı planlıyoruz. Bu başlık altında en çok hangi konuyla ilgili hangi soru sorulmuş bunları detaylandıracağız. Tabi ki önceliğimiz VPN.

Bunları Okuyun:

Araştırmacılar, bu belirli güvenlik açıklarının kötü niyetli kişilerin hassas bilgileri çalmasına, bilgisayarınızla banka ödemeleri yapmasına, bilgisayarınızı kripto para madenciliği yapmak için kullanmasına, bilgisayarınızı bir botnet’e eklemesine ve verilerinizi karaborsada satmasına neden olabileceğini söylüyor. Aynı zamanda bu içeriklerin içerisinde hassas resimler, fotoğraflar veya videolar da olabilir, yani bütün verileriniz çalınabilir.

Yapılması Gereken Nedir?

Kullandığınız VPN hizmetlerinizi en son sürümde kullanın. Bir güncelleme geldiğinde güncellemelerinizi yapın. Fakat bunu kendi ağınızdan gerçekleştirin. Adını bilmediğiniz bir VPN hizmetini kullanmayın. Tabi ki herkesin kullandığı VPN hizmetini de kullanmayın. Çünkü çoğunluğun yaptığı ya da söylediği şey her zaman doğru değildir. Özellikle ücretsiz VPN hizmetlerinden uzak durun. VPN kullandığınız cihazlarda antivirüs uygulamalarınız mutlaka olsun. Bu antivirüs uygulamaları ile günlük taramalar gerçekleştirmeyi de unutmayın.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sosyal medya güvenliği - siber güvenlik nedir - twitter güvenliği - sosyal medya kapanacak mı

Sosyal Medya Güvenliği: Twitter Güvenliği İçin Basit İpuçları!

bitcoin fiyatı - kripto para fiyatı - bitcoin fiyatı nasıl oluşur - bitcoin ne kadar - kripto para

Bitcoin Fiyatı Nasıl Oluşur? Kripto Para Borsaları Hakkında Bilgiler!