in

Güvenlik Uyarısı: Bu Uygulamayı Yüklediyseniz Şimdi Silin!

sahte netflix - çakma netflix - flixonline - phishing saldırısı

Güvenlik uyarısı: Bu Uygulamayı Yüklediyseniz Şimdi Silin!

İnsanlar evde daha fazla zaman geçirdikçe yayın hizmetleri her zamankinden daha popüler hale geliyor. Yeni filmler ve TV şovları doğrudan Netflix, HBO Max ve Hulu gibi hizmetlere doğru yönelmeye başladı. Disney+ gibi yeni gelenler zaten milyonlarca aboneye sahip. Biliyorum, birçoğu henüz ülkemizde yok. Fakat olacak. En sevdiğiniz bir diziyi ya da filmi bu tür platformlardan bulmanız oldukça yüksek ihtimalli bir durum. Eğer beğendiğiniz dizi ya da filmi bulamdıysanız umudunuzu yitirmeyin, mutlaka izleyebileceğiniz farklı bir platform vardır.

Güvenlik Uyarısı:

Güvenlik firması Checkpoint Research, Google Play Store’da WhatsApp mesajlarınız aracılığıyla kötü amaçlı yazılım yayan sahte bir Netflix uygulaması olan FlixOnline adlı bir uygulama buldu. Uygulama, ücretsiz Netflix hizmeti vaat eden bir uygulama. Eminim daha önce görenler ya da indirenler olmuştur. Kısa bir süre önce bize de bu konuyla alakalı olarak sorular geliyordu.

Uygulama indirildiğinde farklı izinler istiyor. Bunların başında ise konum bilginizi paylaşmanızı, pil optimizasyonunu yok saymanızı ve bildirimler gibi belli önemli bilgilere erişmek için kullanıcılardan izin istiyordu. Örneğin bildirimlere erişim sağlamak isteyen bir kötü amaçlı yazılım mutlaka mesajlarınıza erişmek istiyordur. Bunu sadece SMS olarak düşünmeyin. Bütün mesajlarınıza. Nedir bu bütün mesajlar? Eğer mail servisinizin bildirimleri açıksa gelen mailer, WhatsApp bildirimleriniz açıksa WhatsApp mesajlarınız ve hatta sürekli güvenli olarak görülen Telegram’daki mesajlara bile erişmesi mümkün.

İlginizi Çekebilir:

Bu kötü amaçlı yazılım sadece WhatsApp üzerinden belli bir metin ile yayılıyor. Metinde ”Karantina nedeniyle 2 aylık Netflix Premium tamamen ücretsiz! 60 gün boyunca dünyanın herhangi bir yerinden istediğiniz dizi ve filmleri ücretsiz olarak izleyebilrisiniz. Hemen buraya tıklayarak ücretsiz üyeliğinizi başlatın.’ tarzında bir mesaj bulunuyor.

Mesaj üzerindeki linke tıkladığınızda sizi sahte bir Netflix sitesine yönlendirir. Aslında bu web sitesi Netflix’e ait değil. Bunu biliyorsunuz fakat yine de vurgulamak istedim. Eğer linke tıklarsanız herhangi bir problemle karşılaşmazsınız. Fakat o linke belli istenen bilgileri (Örneğin: İsim, Soyisim, Kredi kartı bilgileri, Parola vb.) girerseniz o zaman girdiğiniz bilgilere elveda diyebilirsiniz. Çünkü bu siber saldırıdan kaynaklı olarak o yazdığınız bütün bilgiler siber korsanın veya siber korsanların eline geçer. Aman biraz dikkat!

Google Play Store’dan kısa bir süre önce kaldırılan FlixOnline, birçok kullanıcıya sahip. Eğer siz veya çevrenizdeki herhangi birisinin cihazında bu uygulama varsa mutlaka silmesini önerin. Bu tür bilgileri ve durumları kontrol etmenin kimseye zararı dokunmaz. Eğer bu uygulamayı indirdiyseniz hangi verileri onlarla paylaştığınızı da kontrol etmeyi unutmayın. Parolalarınızı güncelleyin ve iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmayı, hangi uygulamalara güvenmeniz gerektiğini unutmayın.

Bir Android uygulamasını silmek için Google Play Store uygulamasını açın, Menü simgesine ve ardından Uygulamalarım ve Oyunlarım’a tıklayın. Silmek veya kurtulmak istediğiniz uygulamaya ve ardından Kaldır’a tıklayın. İşte bu kadar.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3D yazıcı nedir - 3d yazıcı nasıl çalışır - 3d hakkında - lorentlabs

3D Yazıcı Nedir? Nasıl Çalışır? 3D Yazıcı ile Neler Yapılabilir?

kaspersky vpn - kaspersky vpn güvenli mi - vpn sorunları - en güvenli vpn

VPNler ile İlgili En Çok Sorulan Soruları Cevapladık! Kaçırmayın!