in

Kripto Paraya Kısıtlama Geldi! Gece Yönetmelik, Gündüz Açıklama!

kripto paralara kısıtlama geldi - kripto para nedir - kripto para hakkında - haberler - lorentlabs
kripto paralara kısıtlama geldi - kripto para nedir - kripto para hakkında - haberler - lorentlabs

Kripto Paraya Kısıtlama Geldi! Gece Yönetmelik, Gündüz Açıklama!

Dün gece (15.04.2021) yayımlanan resmi gazetede kripto paralarla ilgili konularda yer aldı. Hiçbir şekilde beklenmeyen bu kararlar birçok kişide kafa karışıklığına yol açtı. Peki yönetmelikte neler yazıyor ve gündüz yapılan açıklama ne?

YÖNETMELİK
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından:
ÖDEMELERDE KRİPTO VARLIKLARIN KULLANILMAMASINA DAİR YÖNETMELİK 
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.
Dayanak
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanununun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (I) numaralı bendinin (f) alt bendi ile dördüncü fıkrası ve 20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası ile 18 inci maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmaması
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.
(2) Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.(3) Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.
Ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması
MADDE 4 – (1) Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.
(2) Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez.
Yürürlük
MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.
Kaynak: Resmi Gazete
Açık ağlarda kendinizi koruyun. Kripto paralarınızı riske atmayın. Detayları incelemek için üst görsele tıklayarak ürünü inceleyebilir veya satın alabilirsiniz.
Açık ağlarda kendinizi koruyun. Kripto paralarınızı riske atmayın. Detayları incelemek için üst görsele tıklayarak ürünü inceleyebilir veya satın alabilirsiniz.

Kripto Paraya Kısıtlama!

Bu yönetmeliğe göre artık kripto paralar alışverişlerde kullanılamayacak. Papara gibi elektronik ödeme sistemleri de artık kripto para alım, satımında kullanılamayacak.

Madde 4/2’de bahsedilen ‘Ödeme ve elektronik para kuruluşları’ detaylarına sahip olmak için buraya tıklayabilirsiniz. Bu yönetmelik kripto para ile ilgili birçok start-up’ı da ne yazık ki bir gecede bitirmiş oldu.

Sabah saatlerinde (16.04.2021) merkez bankası açıklama yaptı. Açıklamaya aşağıdaki görselden hızlıca erişebilirsiniz. Açıklamanın kaynağını buraya tıklayarak görebilirsiniz. Unutmadan; Türk ya da global kripto para borsalarından yine kripto para alım/satım işlemleri yapılabilecek. Sadece alışveriş ödemelerinde kripto para kullanılamayacak. Tabii aynı zamanda ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla da artık ödeme alamayacak ya da yapamayacaksınız.

EzE7Qi WEAIbDY5
Merkez Bankası

İlgili: Kripto Para Dolandırıcılığı Nedir ve Dolandırıcılık Nasıl Önlenir?

İlgili: Kripto Para Borsaları Hacklenirse Varlıklarınızı Koruyabilirsiniz! İşte O Önlemler!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

privacy badger - privacy badger incelemesi - privacy badger nedir

Privacy Badger İncelemesi | Privacy Badger’ı Hala Kullanmıyor Musunuz?

netflix'in hangi ülkede kaç içeriği var - netflix abd dizileri - netflix ingiltere dizileri - kaspersky vpn - vpn

ABD ve İngiltere’deki Netflix’e Hızlı Erişim! Netflix Türkiye’de Olmayan Filmler!