in

Saldırı Uyarısı: Bu 6 Uygulamada Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Edildi!

10 1
10 1

Saldırı Uyarısı: Bu 6 Uygulamada Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Edildi!

Saldırı Uyarısı!

Son zamanlarda telefonunuzun yavaşladığından şikayetçi misiniz? Ya da birkaç siteye girdiğinizde karşınıza pop-up reklamlar mı çıkıyor? Ya da kredi kartınızı kontrol ettiğinizde bilmediğiniz yerlerden ödeme yapıldığını mı görüyorsunuz? Bunun nedeni Google’ın uygulama mağazasındaki problem olabilir! En kötü ihtimali ele aldığımızda hacklenmiş ya da cihazınıza virüs bulaşmış olabilir.

Henüz üzerinden 1 hafta geçmeden yeni bir kötü amaçlı yazılım yüklü bir uygulama grubu keşfedildi. Bu sefer bu uygulama grubunda 6 farklı kötü amaçlı yazılım yüklü uygulama mevcut. Ek olarak, Google Play Uygulamaları: Bu 23 Uygulama Zararlı Çıktı! Hemen Silin! başlıklı içeriğimizi okuyarak bu 6 adet uygulamanın yanında diğer 23 uygulamayı da kolayca görebilirsiniz.

Bu uygulamalar da diğer bahsettiğimiz 23 uygulama gibi oldukça kötü. Cihazınızda bu uygulamalardan herhangi birisine sahipseniz belli uygulamalara otomatik olarak ücretli abone olabilirsiniz (Haberiniz olmadan tabi ki), reklam dolandırıcılıklarıyla karşılaşabilrisiniz ve en kötüsü de kredi kartlarınız kopyalanabilir.

Joker’in Dönüşü:

Joker geri döndü! Pradeo’nun yeni bir güvenlik uyarısına göre Joker geri döndü. Mobil cihazlar için gerçekten de efsane ve korkunç olan bu virüs, şimdi cihazınıza bulaşmış olabilir!

Cihazımdan hangi uygulamaları kaldırmam gerekiyor?

Pradeo, güncellemesinde altı kötü amaçlı yazılım uygulamasının tümünün resimlerini ve adlarını açıkladı. Cihazınızda aşağıdaki uygulamalardan herhangi biri varsa, bunları hemen silin:

Safety AppLock

Capture d’écran 2020-08-31 à 10.00.14

Convenient Scanner 2

Capture d’écran 2020-08-31 à 10.00.04

Push Message-Texting&SMS

Capture d’écran 2020-08-31 à 09.59.50

Emoji Wallpaper

Capture d’écran 2020-08-31 à 09.59.40

Separate Doc Scanner

Capture d’écran 2020-08-31 à 09.59.24

Fingertip GameBox

Capture d’écran 2020-08-31 à 09.59.09

Uygulamaları kaldırmak için cihazınızın Ayarlar bölümüne girin ve Uygulamalar sekmesini açın. Buradan kaldırılması gereken bütün uygulamaları kaldırın. Bu uygulamalar cihazınızda varsa ve kaldırmanıza rağmen hala şüphe duyduğunuz bir durum varsa telefonunuza format atmayı ve kaliteli bir antivirüs uygulaması edinmeyi sakın unutmayın. Saldırı uyarısı içeriğimiz bittiğine göre hemen buraya tıklayarak farklı bir içeriğimize erişebilirsiniz.

Bu aşağıdaki içeriklerimiz dikkatinizi çekebilir. İçeriklerimizi okuduktan sonra bilgilerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Her içeriğimizin hemen alt kısmından bizlere yorum yapabilir ya da içeriklerimize katkıda bulunabilirsiniz. Yorum yapmayı ve içeriklerimizi sosyal medya platformlarımızda paylaşmayı lütfen unutmayın.

İlgili: Siber Güvenlik Hakkındaki En önemli 8 Gerçek!

İlgili: Kötü Amaçlı Yazılım Tuzağı: Google Drive Bağlantılarına Dikkat!

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

youtube çocuk - youtube kids - youtube'u güvenli hale getirme - çocuklar için youtube

YouTube’u Çocuklar İçin Güvenli Bir Bölge Haline Getirebilirsiniz!

altcoin nedir - kripto para altcoin - kripto para - altcoinler hakkında bilgi

Altcoin Nedir? Altcoin Hakkında Bilinmesi Gerekenler!