in

Telegram’ın Kurucusu Durov’dan Beklenen Açıklamalar Geldi!

telegram - telegram'ın kurucusu durov - telegram güvenli mi - telegram botları - telegram vs signal
telegram - telegram'ın kurucusu durov - telegram güvenli mi - telegram botları - telegram vs signal

Telegram’ın Kurucusu Durov’dan Beklenen Açıklamalar Geldi!

Telegram’ın kurucusu Durov: “Telegram Reklam göstermek için, asla kullanıcıların özel verilerini kullanmayacak”

Son günlerde WhatsApp’ın kullanıcı verilerini takip edeceğini duyurması ile birlikte, milyonlarca WhatsApp kullanıcısı, WhatsApp’ı daha sonra silmek üzere, Telegram uygulamasını kullanmaya başlamıştı. Artan kullanıcı sayısı ile birlikte Telegram programının maliyetlerinin arttığını ifade eden Pavel Durov, Telegram’ın kendi içinde “sadece büyük kanallarda” reklam gösterebileceğini duyurdu. Buna göre, Telegram kullanıcıları, uygulamayı başka kişilerle aralarındaki yazışmalarda ve gruplarda kullandıklarında hiçbir şekilde reklam görmemeye devam edecekler. 

Durov, 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada Telegram’ın kullanıcılara hedeflenen reklamları gösterebilmek için profil oluşturmayacağını da sözlerine ekledi. 

Kullanıcı sayısı 500 milyonun üzerine çıkan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov; “Durov’s Chat” başlıklı kanalında, “Sizi Telegram’da 30 saniyelik reklamları görüntülemeye asla zorlamayacağız. Eğer, reklam verirsek, reklamlar yalnızca sunucu ve trafik maliyetleri nedeniyle çalıştırılma ve trafik maliyetleri yüksek büyük kanallarda (kanalım @durov gibi) gösterilecektir. Herhangi bir özel veriye dayalı olarak reklam gösterilmesi hedeflenmemiştir (Facebook’un aksine). Yani, özel veri toplama, kullanıcı profili benzeri şeyler toplama olmayacak ve eğer bir kişiden çok kişiye tek taraflı iletişim sağlayan “kanalları” kullanmazsanız tek bir reklam bile görmeyeceksiniz” açıklaması yaptı. “Kanallar”, şu an Telegram dışında hiçbir mesajlaşma uygulamasında bulunmayan bir özellik olarak bulunuyor.

Başka bir deyişle, Telegram’ın mesajlaşmaya ayrılan tüm bölümleri reklamsız olarak kalıyor. Birebir sohbetlerde veya grup sohbetlerinde asla reklam gösterilmeyecek. 

Durov, WhatsApp ve Signal’i de hedef aldı!

Geçen hafta, Telegram’ın rakibi Signal de kullanıcılarına ayırdığı platformda asla reklam olmayacağını belirten benzer bir taahhütte bulundu. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp geçen hafta gizlilik politikasını güncellediğinden beri, hem Telegram hem de Signal uygulamaları indirmelerde ve kullanıcı ilgisinde bir artış gördü. 

Bunun dışında Durov, Signal’i de hedef aldı. “Signal, ‘Gizli Sohbetler’ olan Telegram’ın bir özelliğini temsil ediyor. Yalnızca bu özellik için ayrı bir uygulamaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, onu yüklemek sizin için mantıklı olabilir” dedi. 

Signal, Telegram’dan daha güvenli bir uygulama olmakla birlikte, kullanım kolaylığı, görselleştirmeler ve mesajlara erişimin farklı cihazlardan mümkün olmaması nedeniyle daha az tercih ediliyor. Türkiye’de ise kullanıcılar WhatsApp’ten yoğun biçimde ayrılmaya başlarken, genellikle Telegram seçeneğini kullanıyorlar. WhatsApp’in uygulamanın verileri işleme talebinin birkaç ay ileriye atılması nedeniyle, Telegram’a geçişler yavaşlarken, durmamıştı. 

İlginizi Çekebilir:

Durov, kişisel olarak ‘Gizli Sohbetleri’ çok daha kullanılabilir ve güvenli bulduğunu ifade ederken, ABD hükümetine asla güvenmediğini sözlerine ekledi: “PRISM’den sonra, bırakın ABD hükümeti tarafından finanse edilen kriptograflar bir yana, ABD merkezli herhangi bir şeye güvenmekte güçlük çekiyorum”. Durov, daha önce Telegram’ın 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu söylemiş ve kullanıcılara söz vererek Whatsapp’ın kurucuları gibi şirketi satmayacağını söylemişti. 

Şu an, Telegram’ın yaklaşık 500 milyon kullanıcısı varken, tamamen gizlilik sağlayan rakibi Signal’in 10 milyondan fazla kullanıcısı var.

Daha önce Durov, Telegram’ın 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu söylemiş ve onlara Whatsapp’ın kurucuları gibi şirketi satmayacağına dair güvence vermişti.

Telegram’ın Kurucusu Durov: “Telegram’ı, Whatsapp’ın yaptığı gibi satmayacağız”

Durov, kendi kanalında, “planımızı netleştirmek için birkaç noktaya değinmek istiyorum” diyerek şu bilgileri yayınladı. Yayınlanan bilgilere göre, Telegram’ın şu an ücretsiz olan özellikleri ücretsiz kalmaya devam ediyor; mesajlaşmalara reklam alınmıyor, kanal sahiplerinin ise gelir elde edebilmesinin önü açılacak.

1. Şirketi Whatsapp’ın kurucuları gibi satmayacağız. Dünyanın, kullanıcılara saygı duyulan ve yüksek kaliteli hizmetin sağlandığı bir yer olarak bağımsız kalması için Telegram’a ihtiyacı var. Telegram, mükemmellik ve bütünlük için çabalayan bir teknoloji şirketi örneği olarak dünyaya hizmet etmeye devam etmelidir. Ve üzücü örneklerinin gösterdiği gibi, bir şirketin parçası olursanız bu imkansızdır.

2. Telegram burada uzun süre kalacak. Uygulamalarımızı kişisel kullanımımız için geliştirmeye 8 yılı aşkın bir süre önce başladık ve o zamandan beri uzun bir yol kat ettik. Bu süreçte Telegram, şifreleme, işlevsellik, basitlik, tasarım, hız gibi pek çok açıdan insanların iletişim şeklini değiştirdi. Bu yolculuk yeni başladı. Dünyaya getirebileceğimiz ve getireceğimiz daha çok şey var.

3. 1. ve 2. noktaları mümkün kılmak için, Telegram gelecek yıldan itibaren gelir elde etmeye başlayacak. Değerlerimize ve son 7 yıldır verdiğimiz sözler doğrultusunda yapacağız. Mevcut ölçeğimiz sayesinde, bunu müdahaleci olmayan bir şekilde yapabileceğiz. Çoğu kullanıcı neredeyse hiç değişiklik fark etmeyecektir.

4. Şu anda ücretsiz olan tüm özellikler ücretsiz kalacaktır. İş ekipleri veya uzman kullanıcılar için bazı yeni özellikler ekleyeceğiz. Bu özelliklerden bazıları daha fazla kaynak gerektirecek ve ödemeleri bu premium kullanıcılar tarafından yapılacaktır.

Düzenli kullanıcılar Telegram’ın keyfini ücretsiz olarak, sonsuza kadar sürdürebilecekler.

5. Telegram’ın mesajlaşmaya ayrılmış tüm bölümleri reklamsız kalacaktır. Özel bire bir sohbetlerde veya grup sohbetlerinde reklam göstermenin kötü bir fikir olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar arasındaki iletişim her türlü reklamdan uzak olmalıdır.

6. Mesajlaşma bileşenine ek olarak, Telegram’ın bir sosyal ağ boyutu vardır. Herkese açık büyük bire çok kanalımızın her biri milyonlarca aboneye sahip olabilir ve daha çok Twitter beslemeleri gibidir. Pek çok pazarda, bu tür kanalların sahipleri, bazen üçüncü taraf reklam platformlarını kullanarak para kazanmak için reklamlar gösterir. Yayınladıkları reklamlar normal mesajlar gibi görünür ve genellikle müdahaleci olur. Bunu, kullanıcı dostu, gizliliğe saygı duyan ve sunucuların ve trafiğin maliyetlerini karşılamamıza izin veren herkese açık bire çok kanallar için kendi Reklam Platformumuzu sunarak düzelteceğiz.

7. Telegram para kazanmaya başlarsa, toplum da bundan yararlanmalıdır. Örneğin, Reklam Platformu aracılığıyla herkese açık büyük bire çok kanaldan para kazanırsak, bu kanalların sahipleri boyutlarıyla orantılı olarak ücretsiz trafik alacaktır. Telegram ek etkileyici özelliklere sahip birinci sınıf çıkartmalar sunarsa, bu yeni türden çıkartmalar yapan sanatçılar da kârın bir kısmını alacak. Milyonlarca Telegram tabanlı içerik oluşturucunun ve küçük işletmenin gelişerek tüm kullanıcılarımızın deneyimini zenginleştirmesini istiyoruz.

Haber: Onur Metin
TG: @onurmetin

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp lorentlabs - whatsapp güvenli mi - whatsapp yerine uygulama

WhatsApp’ın Hakkınızda Topladığı Bilgileri Nasıl Öğrenirsiniz?

ücretsiz mail servisleri - lorent research lab - lorentlabs - google - gmail - mail

Ücretsiz Mail Servisleri Size Dair Her Şeyi Biliyor. Bundan Kurtulun!