in

Ebeveynlerin Hemen Engellemesi Gereken 5 İnternet Sitesi!

engellenmesi gereken uygulamalar - zararlı siteler - zararlı web siteleri - tehlikeli siteler
engellenmesi gereken uygulamalar - zararlı siteler - zararlı web siteleri - tehlikeli siteler

Ebeveynlerin Hemen Engellemesi Gereken 5 İnternet Sitesi!

Ebeveynler, sınırsız internet erişimi sağlıyorlar mı? Çocuğunuza internete sınırsız erişim sağlamanın tehlikelerinin farkında mısınız? Yetişkinlere yönelik eğlence, kan veya kumar olsun, çocuklarınızın görmemesi gereken neredeyse sonsuz sayıda internet sitesi var. Buradaki çocuk kavramı 19-20 yaşındaki insanlar değil. Tableti bırakmayan 4-5 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz. Ayrıca 13 yaş sınırı olmasına rağmen farklı platformları kullanan 13 yaşındaki çocuklardan.

Aniden endişeli mi hissediyorsunuz? Ebeveynlerin hemen engellemesi gereken, görünüşte masum görünen bazı web sitelerine birlikte göz atalım.

1. Scope!

Canlı yayın sitelerinin popülerliği son birkaç yılda oldukça arttı. Bu uygulamalardan birisi de Scope’tur; özellikle genç yetişkinler ve gençler arasında popüler olan bir uygulama.

2017 yılının ortalarında bir BBC araştırması, ortaya çıktı ve araştırma oldukça korkunçtu. Araştırmanın detaylarına üstteki mavi linke tıklayarak erişebilirsiniz. Scope ve türevi canlı yayın uygulamalarından çocukları uzak tutmak gerekiyor. Çünkü birçok kişi tarafından çocuk manipüle edilebilir ve yine birçok kişi tarafından baskı uygulanabilir.

2. Tinder!

Tinder, küçükler için oldukça tehlikeli ve tamamen uygunsuz bir internet sitesi. Tinder’a kaydolmak için sadece bir Facebook hesabına ihtiyacınız var. Teknik olarak, uygulama 2016’nın ortasında 18 yaşından küçük olan herkesi yasakladı, ancak Facebook’ta sahte bir doğum tarihi oluşturmak çok kolay. Tahminler, yasağa rağmen, Tinder’ın kullanıcı tabanının yüzde yedisinin 13 ile 17 yaşları arasında olduğunu gösteriyor.

Bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun bir hedef olabileceği ihtimaline karşı uyanık olmanız gerekiyor. Unutmayın, küçük yaşta çocuğunuza “yabancı tehlike” kavramını aşılayın. 

3. Ask.Fm!

Ask.fm, 13’ten 17’ye kadar olan demografik gruplar arasında yaygın olarak kullanılan bir soru-cevap sitesi. İlk bakışta site zararsız görünüyor: bir soru sorun, bir cevap alın. Basit.

Ancak, çocuklarınızı Ask.fm sitesinden uzak tutmak için bazı kritik nedenler var. İncelediğimizde, küçükler için cinsel istekler, imalar, siber zorbalık ve diğer uygunsuz içeriklerle dolu olduğunu keşfettik.

Çocuğunuzun yukarıdaki konulara duyarlı olmadığını düşünüyorsanız, şu gerçekleri göz önünde bulundurun:

  • 2013 İlkbaharında, İngiltere’den 15 yaşındaki bir çocuk, sitede siber zorbalık nedeniyle intihar etti.
  • Ağustos 2013’te İngiltere, Leicestershire’dan 14 yaşındaki bir kız, bir Ask.fm kullanıcısının kendisine “çamaşır suyu içmesini” söylemesinin ardından intihar etti.
  • Bir Guardian ifşası, Ask.fm’deki 11 ila 16 yaş arasındaki çocukların yüzde 10’unun günde en az bir kez tecavüz tehditleri, intihar teşviki ve ölüm tehditleriyle hedef alındığını ortaya çıkardı.

4. Omegle!

Omegle, Scope ile ilgili sorunlara dikkat çeken aynı BBC soruşturmasında seçilen uygulamalardan birisi.

Farkında değilseniz, Omegle bir görüntülü sohbet sitesi ve yetişkin içeriklerin yayınlandığı bir site. Servisi kullanmak için kayıt olmanıza gerek yok. İlgi alanları ve istenen cinsiyet gibi bazı tercihleri ​​ifade etmenize rağmen, sohbet için iki yabancıyı rastgele eşleştirerek çalışıyor.

Omegle, “izlenen” bir görüntülü sohbet sunar. Sitenin izlenen sürümünde, modlar cinsel davranış ve diğer uygunsuz içerikler arıyor.

5. Chatroulette!

Chatroulette, Omegle ile aynı prensipte çalışıyor. Sohbet için rastgele insanları bir araya getiren bir görüntülü sohbet sitesi. Yaş doğrulama kontrolü yok!

Bir şey varsa, sitenin itibarı Omegle’ninkinden bile daha kötü. Ünlü Amerikalı psikiyatrist Keith Ablow site hakkında şunları söyledi:

Ebeveynler tüm çocuklarını siteden uzak tutmalı. Çünkü bu çocuklar için çok fazla tehlikeli. Bu gördüğüm internetin en kötü yüzlerinden biri. İnsan ilişkilerini birbirine bağlamaktan ziyade bağlantısını tamamen kesiyor.

Bilmeniz gereken hizmet hakkında iki endişe verici gerçek daha var. Öncelikle, sitelerin aylık ziyaretçilerinin yüzde 30’u 18 yaşın altında. Bu, Chatroulette’i avcılar için çekici bir yer haline getiriyor.

İkinci olarak, sitenin görüntüsünü temizleme girişimlerinin bir parçası olarak, rastgele ekran görüntüleri sunuyor. Pratikte bu, çocuğunuzun video yayınının bilgisi veya onayı olmadan çekilebileceği ve yanlış bir şey yapmasalar bile tamamen yabancı biri tarafından bakılabileceği anlamına geliyor.

Ebeveyn Denetimleri Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin!

Listelediğimiz siteler ve uygulamalar, normal ebeveyn denetimlerine takılmamış olabilir. Sorunlar ya sitenin reşit olmayan kullanıcıları ele alma biçiminden ya da diğer kişilerin siteyi kullanma biçiminden kaynaklanıyor da olabilir.

Çocuklarınızın çevrimiçi güvenliğini sağlama hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Windows için en iyi ebeveyn kontrolü uygulamaları ve Chromebook’lar için en iyi ebeveyn kontrolü uygulamaları hakkındaki diğer içeriklerimizi okumayı unutmayın. Web sitemizin arama bölümünden ya da ‘Siber güvenlik‘ kategorisinden kolayca bu içeriklere erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp

WhatsApp Mesajlarınızın Hacklenmesinin 4 Yolu! Hacklenmeyin.

kaspersky vpn - kaspersky vpn nedir - kaspersky vpn hakkinda - siber güvenlik - kripto para - vpn

Kaspersky VPN Secure Connection İncelemesi!