in

Twitter’dan Resmi Açıklama Geldi! Twitter, Türkiye’de Kapanmıyor!

twitterdan resmi açıklama geldi - twitter gizlilik politikası - gizlilik - twitter kapanmıyor - twitter ayarları
twitterdan resmi açıklama geldi - twitter gizlilik politikası - gizlilik - twitter kapanmıyor - twitter ayarları

Twitter’dan resmi açıklama geldi!

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan yeni sosyal medya kanunu ile günlük 1 milyondan fazla erişim alan web sitelerinin Türkiye’de temsilcilik açmaları ve temsilci atamaları istenmişti. Sadece Twitter ve Pinterest, Türkiye’de temsilcilik açma ve temsilci atama konusunda bu duruma olumsuz yaklaşırken VK, Facebook, Instagram, Youtube, Tiktok vb. gibi bilinen bütün büyük sosyal medya platformu Türkiye’de temsicilik açarak temsilci atayacağını açıklamıştı. Fakat bu açıklamaların geç yapılması bu sosyal medya devlerinin ceza almasının önüne geçemedi.

Temsici atasalar bile verilen cezaların bir kısmını ödemek zorundalar. Pinterest tarafında ise henüz bir açıklama yokken bugün Sabah Gazetesi’ndeki bir habere göre Twitter’ın temsilcilik açacağı öğrenildi. Haber siteleri, platformlar ve haber kanalları bu haberi son dakika olarak paylaşırken Twitter tarafından resmi herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Fakat az önce Twitter’dan resmi açıklama geldi.

Açıklamanın kaynağı: https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2021/update-twitter-turkey.html

Açıklama İngilizce olarak yayınlanırken henüz Türkçe bir içerik sunulmadı.

Twitter Kamu Politikası tarafından yapılan açıklamayla alakalı detaylar ise şu şekilde:

”Twitter’ın misyonu, herkese açık sohbete hizmet etmek ve hizmetin, dünyanın herhangi bir yerinde insanların bağlantı kurabileceği, güvenilir bilgiler bulabileceği ve kendilerini ifade edebileceği bir yer olmasını sağlamaktır. 

Açık İnternet’i korumaya ve savunmaya kararlıyız ve bu çalışmanın bir parçası olarak, çevrimiçi hizmetler için bölgesel ve küresel standartların oluşturulması çağrısında bulunduk. Küresel ve parçalı olmayan çerçevelerin çevrimiçi toplulukları ve haklarını koruduğuna ve İnternet’i dünya genelinde aynı şekilde deneyimleyebilmelerini sağladığına inanıyoruz. Ek olarak, açık ve rekabetçi bir ortamda, küçük şirketler yalnızca en büyük şirketlerle birlikte çalışamazlar, aynı zamanda gelişebilirler. 

Türkiye’de hizmet sunmaya yönelik devam eden çabalarımızda, kısa süre önce değiştirilen 5651 sayılı İnternet Yasasını yakından inceledik. Twitter’ın Türkiye’de onu kullanan herkesin kullanımına açık kalmasını sağlamak için bir tüzel kişilik oluşturmaya karar verdik. 

Bu karara gelirken, temel misyonumuz tarafından yönlendirildik: açık, halka açık sohbeti savunmak ve hizmetimizin her yerde insanlara sunulmasını sağlamak. 

Türkiye’de Twitter kullanan kişilerin seslerini ve verilerini korumaya kararlıyız. Hükümetten ve kolluk kuvvetlerinden gelen talepleri nasıl ele aldığımız konusunda şeffaf olmaya devam edeceğiz . 

Twitter ifade özgürlüğü üzerine kurulmuştur ve insanların evrensel görüşlerini çevrimiçi ifade etme haklarına saygı duyuyoruz. Twitter’da belirlenmiş bir insan hakları fonksiyonumuz var ve süreçlerimizi, ürünümüzü ve politikalarımızı sorumlu tutuyoruz – her zaman olduğu gibi kurallarımızı tarafsız ve mantıklı bir şekilde uyguluyoruz ve uygulayacağız.

Türkiye’deki kamusal sohbeti korumak, insanları bu sohbete erişmeleri için güçlendirmek ve değerlerimizi savunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

konum izleme - haberler - siber güvenlik - akıllı telefondan konum izleme

Akıllı Telefon Uygulamaları Konum İzleme Yoluyla Verilerinizi Nasıl Alıyor?

yemeksepeti hacklendi - yemeksepeti kullanıcıları ne yapacak

Yemeksepeti Kullanıcılarının Bilgileri Sızdırıldı! Kullanıcılar Ne Yapmalı?