in

VPN Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? VPN Hizmetlerine Dikkat!

vpn seçerken neye dikkat etmeliyiz - vpn seçmeden önce kontrol edilmesi gerekenler - vpn - kaspersky vpn
vpn seçerken neye dikkat etmeliyiz - vpn seçmeden önce kontrol edilmesi gerekenler - vpn - kaspersky vpn

VPN Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? VPN Hizmetlerine Dikkat!

Bir VPN seçerken neye dikkat etmelisiniz sorusunun detaylarına bu içeriğimizde yer vererek yaşanabilecek olan herhangi bir kısıtlama veya sansür sürecinde bu başlığın sizlere yardımcı olabileceğine inanıyoruz.

Piyasada 400’den fazla erişilebilir VPN uygulaması mevcut. Bu VPN hizmetlerinin hangilerinin güvenilir olup olmadığını tek tek inceleyerek öğrenmemiz mümkün.

Birçok insan ücretsiz VPN hizmetinin herhangi bir sorun çıkartmayacağını, güvenilir olduğunu ya da gizliliğe önem verdiğini düşünüyor. Bu konuya artık dikkat etmek gerekiyor. Çünkü herhangi ücretsiz bir VPN asla ama asla güvenilir olmadığı gibi aynı zamanda verilerinizi toplayıp satması ve bu verileri ücretsiz olarak herhangi emniyet gücü ya da hükümet ile paylaşması söz konusu.

Eğer bir ürün size ücretsiz olarak sunuluyor ve size reklam izlettiriyorsa o üründen hemen uzaklaşmanız gerekiyor. Çünkü reklam izlettiren herhangi bir uygulama sizlere kişiselleştirilmiş reklam sunuyorsa; bu verilerinizin toplandığının kanıtıdır. Eğer gizlilik ve güvenliğe önem veriyorsanız (Veri gizliliğinden dolayı WhatsApp’ı silerek Instagram ya da Facebook kullanmaya devam etmiyorsanız) kesinlikle daha kaliteli, güvenilir ve gizlilik odaklı bir ürüne geçmekte fayda var. Eğer kişisel olarak tavsiye isteyen arkadaşlarımız varsa hemen buraya http://kas.pr/134j bakmalarını öneririz. Buradaki ürünü inceleyip deneme sürümünü kullanabilir ya da direkt olarak satın alabilirsiniz. Böylelikle ucuz, güvenilir, gizliliğe önem veren ve yurtdışındaki Netflix’e erişebilen bir ürüne sahip olursunuz.

VPN Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Sunucu sayısı çok olan bir VPN hizmetini tercih etmek yerine çalışan ve güvenilir sunuculara sahip olan bir VPN hizmetini tercih edin. Örneğin Cyberghost VPN hizmetinin sunucu sayısı çok fazla fakat Türkiye’de çalışmıyor.
  • Bir VPN hizmetinin ücretsiz olup olmadığını oldukça önemli bir konu. Eğer bir VPN ücretsizse ‘Beni koruması gereken bir uygulama bana nasıl ücretsiz bir hizmet verebilir? O zaman nereden para kazanıyor bunlar?’ diye kendinize bir sormanız gerekiyor. Sanırım cevabınız ‘Verilerimi toplayıp satıyorlar galiba.’ gibi bir cümle olacaktır. Verilerinizi toplayan hem satar hem paylaşır hem işler. Bu oldukça kötü bir durum.
  • VPN hizmetini sağlayan şirketin geçmişten bugüne iyi yönde mi yoksa kötü yönde mi puanlar toplandığına dikkat edin. Eğer bir şirket uluslararası hizmet veriyorsa o hizmetin güvenilirliği kanıtlanmış bir gerçektir. Fakat adını ilk defa duyduğunuz bir VPN hizmetine pek de güvenmenizi tavsiye etmem.

İlginizi Çekebilir:

  • Bir şirket ne kadar köklü ve eskiyse hizmeti de aslında o kadar iyileştirme ve güncelleme almış demektir. Unutmayın her güncelleme ve iyileştirme o ürünün daha iyi hale gelmesini sağlar.
  • PPTP protokolü gibi eski bir protokol kullanan ürün yerine OpenVPN protokolüne sahip VPN hizmetini seçin. Bu hem güvenilir hem de güvenlidir.
  • Sunucu sayısını tercih ederken kesinlikle VPN hizmetini ne için kullanacağınıza bağlı olarak tercih edin. Örneğin Twitter, Türkiye’de engelliyse Almanya sunucusunu seçerek hızlıca Twitter’a erişmeniz mümkün. Fakat Almanya’da da Twitter engelliyse bu sunucuyu seçmeniz pek bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden sunuculara dikkatli göz atın. Erişim istediğiniz sitelerin hangi ülkelerde açık/kapalı olduğunu dikkate alın.
  • Unutmamanız gereken bir diğer konu da bir VPN kullanımı ya da Tor kullanımı asla sizi %100 anonim yapmaz.

Tavsiyemiz:

Eğer VPN kullanmaya karar verdiyseniz, Kaspersky Secure Connection ürününü sizlere tavsiye ederiz. Bu ürüne buraya tıklayarak erişebilirsiniz. Ürünü yeni açılan sayfadan inceleyebilir veya satın alabilirsiniz. Unutmadan şunu da hatırlatmak isterim. Bu ürünü satın almadan önce kısıtlı bir şekilde denemeniz mümkün. Hemen buraya tıklayarak deneme sürümü hakkında da bilgi alabilirsiniz. 1 yıllık 5 farklı cihazın/kişinin kullanabildiği bu ürün oldukça makul bir fiyata geliyor. Ayrıca Türkçe müşteri desteği, ABD ve İngiltere’deki Netflix içeriklerine erişme, kill switch gibi ek özellikleri mevcut.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bitcoin - bitcoin'den rekor - bitcoin nedir - kripto para nedir - kripto para bitcoin

Bitcoin Nedir? Bitcoin ve Diğer Kripto Paralarınızı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler!

server - sunucu - sunucu nedir - sunucu seçerken dikkat edilmesi gerekenler - server ne işe yarar

Server Nedir? Sunucu Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler!