in

Video Konferans Uygulamaları: Microsoft Teams ve Zoom Karşılaştırması!

Microsoft Teams vs Zoom - Microsoft Teams ve Zoom karşılaştırma - görüntülü sohbet uygulamaları - karşılaştırma
Microsoft Teams vs Zoom - Microsoft Teams ve Zoom karşılaştırma - görüntülü sohbet uygulamaları - karşılaştırma

Microsoft Teams ve Zoom Karşılaştırması!

Covid-19 pandemi sürecinde birçok kritik kararlar alındı. Bu kararların arasında evden çalışma, uzaktan online eğitim gibi önemli kararlar da mevcut. Uzaktan çalışma yürüten bazı insanları dinlediğimizde iş yerlerinde çalıştıklarından daha çok çalıştıklarını, daha fazla emek sarfettiklerini dile getirdiler. Bu, sizde de böyle mi? Bu süreç çalışan kişileri daha fazla toplantıya ve bilgisayar başında daha fazla görüşme yapmaya sürükledi.

Peki bu görüşmeleri hangi uygulama ile gerçekleştirdiniz? Uygulama ve konferans güvenliğini nasıl sağladınız? Toplantılarınıza herhangi bir siber saldırı gerçekleşti mi? Bu soruların cevaplarını bizlere hemen aşağıdaki yorum kısmından iletmeniz mümkün.

Şimdi ana konumuza dönelim.

Microsoft Teams ve Zoom Karşılaştırması!

Microsoft Teams:

2017’de aktif edilen bu platform, bir “ekip çalışması merkezi” olmayı vaat ediyor. Microsoft Teams veya kısaca MS Teams sohbet, video, depolama özellikleri ve uygulama entegrasyonu sunuyor. MS Teams’e entegre edilmeye hazır yüzlerce araç arasında tabii ki şirketin Office paketi de var. Kısa süre önce Microsoft 365 olarak yeniden markalanan paket, her ev, iş ve kurumsal kullanıcının yıllar içinde bildiği uygulamaları (Word, Excel ve Powerpoint gibi) içerir. Ayrıca MS Teams, kullanıcıların dosyalar üzerinde kolayca işbirliği yapmasına da olanak tanıyor.

Sohbet özellikleri :

Çoğu sohbet özelliği yöneticiler tarafından etkinleştirilip devre dışı bırakılabilir. 

Örneğin:

  • Gönderilmiş mesajları düzenleme ve silme,
  • Giphy entegrasyonu,
  • URL önizlemeleri,
  • Mesaj çevirisi,
  • Sesli mesajlar,
  • Acil mesajlar için öncelikli bildirimler.
  • MS Teams içerisinde kullanıcılar etiketlenebilir, belgeler paylaşabilir ve geçmiş bilgileri bulabilir.

250 kişiye kadar olan katılımcılar ile görüntülü görüşebilirsiniz. Aynı zamanda 10.000 kişiye kadar da canlı etkinlikleri destekliyor.

MS Teams kullanırken durum seçeneğini aktif olarak kullanabilirsiniz. Bu seçenek yine Slack uygulamasında da mevcut. Slack içeriğimize göz attınız mı? MS Teams durumu içerisinde Uygun, Meşgul, Rahatsız Etme, Uzakta gibi farklı seçenekler mevcut. Tema konusunda koyu ve açık tema seçenekleri bulunurken aynı zamanda kontrast ayarlama özelliği de mevcut. Bu, ek özellik kesinlikle güzel. 450’den fazla program ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Aynı zamanda yine botlara izin veren bir uygulama.

ZOOM

Pandemi sürecinde büyük bir yükseliş yakalayan Zoom ile ilgili aslında söylenecek çok fazla şey var. Bazı ülkelerin okullarında kullanımı hala yasak. Güvenlik sebebiyle kullanılmayan Zoom’u ülkemizde birçok kurum ve kuruluş ne yazık ki kullanıyor. Peki o günden bugüne kadar Zoom üzerinde değişen bir şeyler oldu mu? Kesinlikle oldu. Birkaç tık daha güvenilir hale getirildi. Zoom’u tek tek başlıklar halinde incelemek yerine direkt olarak bu başlığın altında yazmak istiyorum. Zoom, eklentiler, gifler, emojiler sunuyor. Yine aynı MS Teams’de olduğu gibi durum güncellemeleri ve botlar mevcut. Zoom’un paralı sürümü MS Teams’in paralı sürümüne göre pahalı. Pahalı diye nitelendirmemin nedeni MS Teams’in ücretsiz sürümü daha fazla seçenek sunuyor. Zoom’da 100 kişi ile sınırlı 40 dakikanız mevcut.

Sonuç: Microsoft Teams ve Zoom Karşılaştırması!

Her iki uygulamanın da oldukça fazla kullanıcısı mevcut ve ne yazık ki bazı noktalarda her iki uygulama da zorunlu olarak kullanıma sunuluyor. Kullanım sürecinde bu her iki uygulamanın da eskisi gibi sıkıntılar çıkartmayacağını düşünüyoruz. Fakat her iki uygulamayı da kullanırken kişisel güvenliğinizi sağlamanızı öneririz. Çünkü geçmişte Zoom üzerinden birçok kişinin verisi internete düşerken aynı zamanda görüntü – ses kaydedildiği de ortaya çıkmıştı. Buraya tıklayarak seçtiğimiz farklı bir karşılaştırmamızı hızlıca okuyabilirsiniz.

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bitcoin halving

Bitcoin Halving Nedir? Neden Önemlidir?

livedrive güvenli mi - livedrive incelemesi - livedrive çevrimiçi yedekleme - online yedekleme

Livedrive Güvenli Mi? Bulut Depolama Uygulaması Livedrive’ı İnceledik!