in

Kötü Amaçlı Yazılım Tuzağı: Google Drive Bağlantılarına Dikkat!

google drive güvenli mi - google drive hakkında - google drive kötü amaçlı yazılım - kötü amaçlı yazılım bulaşmış bilgisayar

Kötü Amaçlı Yazılım Tuzağı! Google Drive Bağlantılarına Dikkat!

Bu içeriğimizde Kötü Amaçlı Yazılım Tuzağı konusunu Google Drive üzerinden ele alıyoruz. Kötü amaçlı yazılımlara karşı eğer herhangi bir önlem almadıysanız mutlaka bir antivirüs edinni

Covid-19 pandemisinden dolayı birçok çalışan ve öğrenci Google Drive uygulamasını normalden daha fazla kullanmaya başladı. Google Drive bir yandan evden çalışmayı kolaylaştırırken bir yandan da tehlike saçıyor. Fakat bu sefer bahsedeceğimiz tehlike Google tarafından değil, direkt siber korsanlar tarafından saçılan bir tehlike!

Siber korsanların bir kısmı her ne kadar pandemiden faydalanmayacağını açıklasa da bir kısmı hala kişisel verileri çalmakla meşgul. Pandemi sürecini tamamen büyük bir fırsat olarak gören siber korsanlar, Google Drive’da daha önce keşfedilmemiş bir hata buldu. Bu hata henüz giderilmiş değil. Bu yüzden neler yapabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Keyifli okumalar.

The Hacker News‘de yer alan bir rapora göre, Google Drive’daki düzeltilmemiş bir güvenlik açığı, kullanıcılar için, özellikle de düzenli olarak evden çalışanlar için çok kötü bir risk oluşturuyor.

Sistem yöneticisi A. Nikoci tarafından keşfedilen sorun, Google Drive’ın bulutta depolanan dosyaların farklı sürümlerini kontrol edememesinden kaynaklanıyor. Bu, bilgisayar korsanlarının normal dosyaları kötü niyetli dosyalar lehine değiştirmelerine olanak tanıyabilecek bir durum.

İlgili:

Kendimi kötü amaçlı yazılım tuzağı gibi konulardan nasıl koruyabilirim?

Görünüşe göre Google, bu sorunu çözmek için herhangi bir önlem almadığı için, sorumluluk bir kez daha kullanıcılara düşüyor. Yapabileceğiniz en iyi çözüm, Google Drive dosyalarınızdaki ani ve beklenmedik değişikliklerin farkında olmak. Bunun dışında ‘Hangi bağlantıya tıklamamalıyım?’ diye sorabilirsiniz. Bu, kimin nasıl siber saldırıya uğradığıyla alakalı. Belki de sizin dosyanızda kötü amaçlı yazılım vardır.. Bunu bilmek oldukça güç. Dosyaların değiştirip değiştirilmediğinin teyidini isteyin.

Bu noktada, yapabileceğiniz en iyi ikinci şey ise Google Hesabınızda bir güvenlik kontrolü yapmak. Güvenlik kontrolü yaparken gözünüze iki aşamalı doğrulama seçeneği çarpabilir. İki aşamalı doğrulama seçeneğini aktif edebilirsiniz. Bu, kişisel hesabınızın güvenliğini bir tık daha arttırır. Gmail hesabınız ile Google Auth aplikasyonunu bağdaştırabilirsiniz. Fakat şunu sakın unutmayın; eğer yedek kodlarınızı kaydetmezseniz ve telefonunuzu kaybederseniz Google Auth’a ulaşamadığınız için Google Auth’a bağlı hesaplarınıza erişemezsiniz. Bu yüzden yedek kodlarınızı mutlaka kaydedin ve kaybetmeyin.

Kaliteli, kendini ispatlamış bir anti – kötü amaçlı yazılım uygulaması edinin. Bu sayede günlük ve anlık taramalar sayesinde bir tık daha güvende kalabilirsiniz. Tabi web sitelerini de taramanız mümkün. Mutlaka edinin. Çünkü sizi kötü amaçlı yazılımlara karşı bu tür aplikasyonlar korur. Eğer yukarıda bahsettiğimiz linklere tıklama konusunda endişeleriniz varsa kaynağını bilmediğiniz bir yerden gelen linklere asla tıklamayın.

İlgili: Akıllı Şehir Nedir? Özellikleri Nelerdir?

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

en güvenli tarayıcı - en güvenli tarayıcı hangisi - güvenli tarayıcılar - 2021 güvenli tarayıcılar

En Güvenli Tarayıcı İçin Bu Güvenlik Ayarlarınızı Kontrol Edin!

siber güvenlik nedir - siber güvenlik hakkındaki gerçekler - siber güvenlik 101 - siber güvenlik hakkında - siber güvenlik

Siber Güvenlik Hakkındaki En önemli 8 Gerçek!