in

Kripto Para Tüccarlarının En Sık Yaptığı Hataları Derledik!

kripto para tüccarlarının yaptığı hatalar - kripto para al/sat yapanların hataları - kripto para hataları - kripto para borsaları - kripto para
kripto para tüccarlarının yaptığı hatalar - kripto para al/sat yapanların hataları - kripto para hataları - kripto para borsaları - kripto para

Kripto Para Tüccarlarının En Sık Yaptığı Hataları Derledik!

Her ne kadar kripto para ile ödeme yapmak veya ödeme almak Türkiye’de şu an yasal olmasa da kripto para borsalarından al/sat yapılabiliyor. Kripto para al/sat yapan kişilere de kripto para tüccarı diyoruz.

Fakat kripto para al/sat yapan kişilerin dikkat etmesi gereken birçok konu var. Bizler de tüccarların yaptığı bu hataları derlemeye karar verdik.

Eğer sizler de kripto para al/sat yapıyorsanız mutlaka bu içeriğin işinize yarayacağına inanıyoruz. Kripto paralarla uzun yıllardır ilgilenen kişiler de dolandırılabilir, birkaç saat önce bu işe merak salan kişi de dolandırılabilir. Çünkü ucu açık bir konu. Fakat burada en önemli nokta kesinlikle ‘dikkat’ konusu. Peki kripto para tüccarlarının yaptığı hatalar neler?

İlgili: İndikatör Nedir? İndikatör Çeşitleri Nelerdir?

  • Kripto para piyasasının tahmin edilebilir olduğu konusuna şüpheyle yaklaşmıyorlar. Tüccarlar, kripto para piyasasında her zaman kazanç elde edeceğini düşünerek hareket ettiği için belli tahminler üzerinden piyasayı kontrol ettiğini düşünüyor ve bütün parasını tahmin ettiği şeye yatırıyor. Bazı kişiler krediler çekerek bu tür yatırımlar yapıyorlar. Bu hatalar oldukça sık karşılaşılan hatalar. Bu maddede unutulmaması gereken 2 temel konu var. Birincisi asla kripto para piyasası tahmin edilemez. (İstisnalar tabii ki vardır. Fakat unutmayın ki kripto paralar düşmeye başlayınca hiçbir kripto para fenomeni size 10x coin vereyim mi diye tweet atmaz hatta o süreçte sessizlik yemini bile edebilir.) İkincisi ise bilmediğiniz bir alana krediler çekerek girmemeyi öğrenmek gerekiyor. Bu piyasada %100 bir sonuç alınabilecek bir analiz yok. Fiyat ya aşağı gider ya yukarı. Bazı zamanlar da sabit kalır. Bu zar atmak gibi bir olay.
  • White paper, Roadmap gibi detaylara dikkat edilmiyor. Birçok yatırımcı kulaktan dolma bilgilerle adı bile duyulmayan borsalarda işlemler yaparken birçok yatırımcı da sadece belli bir ‘zümre'(!) tarafından duyulan kripto paralara yatırımlar yapıyor ve bizlere ‘perişanız, battık. Bu adam bizi batırdı, adını duyurun lütfen’ gibi birkaç mail ile geliyor. Burada unutulmaması gereken yine iki konu var. Birincisi bedava peynir sadece fare kapanında olur. İkincisi ise araştırmayıp, okumazsanız ve birilerinin hayallerinizle oynamasına izin verirseniz ne yazık ki bu tür şeylerle sürekli karşılaşabilirsiniz. Dikkat etmekte fayda var. Araştırın, okuyun. Projeyi mutlaka inceleyin.

İlgili: ICO Nedir? ICO’dan Nasıl Para Kazanılır? Bu Bir Dolandırıcılık Mı?

  • Artan bir kripto paranın her zaman artacağına inanılıyor. Bir proje ne kadar işe yarar olursa olsun bu fiyatını belirleyen etmenlerin neredeyse sadece %1’i. Hiçbir şey vaat etmeyen bir kripto para birilerine yüzbinlerce lira ya da dolar kazandırmış olabilir. Fakat bu, her zaman kazandıracağı anlamına gelmez. Projeye baktığınızda hiçbir şey göremezsiniz. Fakat yüksek hype ve shill yüzünden birçok insanın o projeye koştuğunu görebilirsiniz. Peki yarınında ne olacağı belli mi? Pek değil. Fiyatı düşük olan, teknolojisi iyi olan projelerden de para kazanmanız bazen imkansızlaşır. E o zaman ne yapacağız? Girmeyecek miyiz biz bu piyasaya? Hep mi kaybedeceğiz? Hiç mi yüzümüz gülmeyecek? Gibi soruları soruyor olabilirsiniz ki haklısınız da. Bu piyasada herkes en az birkaç kere batmıştır zaten.
  • Birçok tüccar panik satışı yapıyor. İlk düşüşü gören X adındaki tüccar bir şekilde paniğe kapılır satış yapıyor. Niye yapmasın ki? Belki de milyonları eriyordur.. Kesinlikle panik satış insanların kaybetme korkusundan kaynaklı bir durum. Fakat burada zararına satış yapan kişinin risk alma durumu bu kadar düşükken bu piyasada olması büyük bir tehlike olabilir.
  • Kurt ya da kurt adam değilseniz sürüyü takip etmenize gerek yok. ‘Herkes bundan alıyor, ben de alayim.’ cümlesini bu yazıyı okuyan birçok kişinin kurduğunu düşünüyorum. Buna gerek yok. Kendi araştırmalarınızı ve okumalarınızı yapar, bilgi sahibi olursanız sürüden ayrılmanız gerekir. Sürüden ayrılanı kurt kapar diyebilirsiniz… Fakat siz bir alfaysanız bir problem göremiyorum.
  • Bilinmeyen borsaları bilmenize gerek yok. Kimse bilmiyorsa siz niye biliyor ve milyonlarca liranızı buralara yatırıyorsunuz? Bunu yapmak biraz tehlike arz edebilir. Global borsalar ve coinmarketcap incelemeleri eminiz ki işinize yarayacaktır.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca ulaşabilirsiniz.

Bu içeriğimiz herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. İçeriğimiz tamamen haber ve bilgi amaçlıdır.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çevrimiçi yedekleme - çevrimiçi bulut uygulamaları - online depolama - çevrimiçi depolama

Çevrimiçi Yedekleme ile İlgili Önemli Olan Sorulan Soruları Cevapladık!

safari vs chrome - chrome ve safari karşılaştırması - tarayıcı karşılaştırması - safari mi iyi chrome mu

Safari VS Chrome: iPhone ve Mac için Hangi Tarayıcı Daha İyi?