in

Kullanıcıların Facebook Parolalarını Çalan 9 Uygulama Tespit Edildi!

facebook
facebook

Kullanıcıların Facebook Parolalarını Çalan 9 Uygulama Tespit Edildi!

Google Play Store’da yer alan ve kullanıcıların Facebook hesaplarını ele geçiren ve milyonlarca kişinin indirdiği 9 uygulama tespit edildi! Google, Google Play’de kendini masum gibi göstererek kullanıcıların Facebook bilgilerini çalan 9 adet uygulamayı Google Play Store’dan kaldırdı. Uygulamaların toplam indirme sayısı 5,8 milyondan fazla.

Facebook parolalarını çalan uygulamalar ve indirme sayıları şu şekilde:

  • PIP Photo: 5,8 milyon indirme
  • Processing Photo: 500.000 indirme
  • Horoscope Daily: 100.000 indirme
  • Rubbish Cleaner: 100.000 indirme
  • Inwell Fitness: 100.000 indirme
  • App Lock Keep: 50.000 indirme
  • Lockit Master: 5.000 indirme
  • Horoscope Pi: 1.000 indirme
  • App Lock Manager: 10 indirme

Eğer yukarıdaki 9 uygulamadan herhangi birisini cihazlarınıza indirdiyseniz, cihazınıza bir antivirüs uygulaması indirin ve kurun. Ardından cihazınızda tam tarama gerçekleştirin. Eğer Facebook kullanıyorsanız Facebook hesabınızın parolasını güncelleyin. Parola güncellerken büyük – küçük harfler, sayılar ve noktalama işaretleri kullanmayı ve zor bir kombinasyon oluşturmayı unutmayın. Ayrıca parolalarınızı güncellerken farklı bir cihaz üzerinden güncelleme yapmanız doğru bir tercih olacaktır.

İlgili:

Google Play, ne yazık ki içerisinde birçok zararlı – kötü amaçlı uygulama barındırıyor. Hatta birçok söyleme ve rapora göre Google Play üzerinde fidye yazılımı yüklü uygulamalar da var. Bu yüzden uygulama indirirken mutlaka belli detaylara dikkat etmek gerekiyor. Peki nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Uygulama geliştiricisi, yorumlar, indirme sayısı (İndirme sayısı bir etken değil gördüğünüz gibi. Fakat yine de dikkat etmek gerekiyor.) ve son olarak uygulama hakkında farklı web sitelerinde neler yazıyor bunlara da göz atmak gerekiyor.

Google, toplamda 5,8 milyon kez indirilen bu 9 zararlı Android uygulamayı mağazadan kaldırdı. Uygulamaların kaldırılma sebebi ise, zararsız uygulama gibi görünüp kullanıcıların Facebook parolalarını çalmalarıydı.

Yüklenince Zararlı Yazılım Harekete Geçiyor!

Birçok konuda rapolar sunan ve tanınan siber güvenlik firması Dr. Web tarafından tespit edilen söz konusu zararlı uygulamalar, telefona kurulduğu andan itibaren zararlı yazılımını çalıştırmaya başlıyor ve sunucudan gerekli verileri çekiyor.

Ardından Facebook ile giriş yapacağınız herhangi bir uygulamada açılan pencerenin içine bir kod yerleştiren uygulamalar, kullanıcı adınızı ve parolanızı ele geçiriyor. Bu neredeyse birkaç dakika içinde gerçekleşiyor.

Bununla da yetinmeyen zararlı uygulamalar, giriş yaptığınız anda çerez bilgilerinizi çalıp başkalarına satıyor. Çünkü bu şekilde para kazanmayı hedeflemişler. Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

popüler android uygulamaları seo - lorentlabs seo - lorentlabs google play - google play uygulamaları

Bu Popüler Android Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Riske Atıyor!

bybit türkiye - bybit güvenli mi - bybit hakkında - bybit bitcoin - bybit hakkında - kripto para borsası bybit - kripto para borsaları

Bybit Türkiye Operasyonlarına Başladı! Bu Operasyonlar Ne İçeriyor?