in

LastPass Güvenli Mi? Parola Yöneticisi LastPass Nedir? Nasıl Kullanılır?

lastpass-guvenli-mi-nasıl-kullanilir
lastpass-guvenli-mi-nasıl-kullanilir

LastPass Güvenli Mi? Parola Yöneticisi LastPass Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu içeriğimizde LastPass güvenli mi? Sorusunun yanında parola yöneticisi LastPass nedir ve LastPass nasıl kullanılır? Sorularını cevaplıyoruz. Bugüne kadar bir parola yöneticisi kullandınız mı? Eğer parola yöneticisi nedir? Diye merak ediyorsanız web sitemizde küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Fakat ben parola yöneticisi ne demek biliyorum ve parola yöneticisi LastPass nedir? Sorusunun cevabını almak için buradayım diyorsanız hızlıca içeriğimize geçelim!

LastPass kısaca kullanımı oldukça kolay olan bir parola yöneticisidir. Her platform ve her forum için farklı parolalarınızın olması oldukça önemli bir durum. Fakat her parolayı nasıl aklımda tutacağım sorusu ise oldukça zor bir soru. Ancak bu eklenti, bu konuda çözüm üretiyor ve bu sorunu ortadan tamamen kaldırıyor.

LastPass Güvenli Mi?

Parola yöneticisi LastPass güvenli mi sorusuna geçmeden önce hemen hatırlatalım.. Bu parola yöneticisi geçmişte birden çok kez siber saldırı kurbanı olsa da hiçbir kullanıcısının parolası internet ortamına sızmamıştır. Bunun nedeni de parola yöneticisi LastPass, her zaman çok katmanlı güvenlik protokolü kullanıyor. Bu bizler için bir artı olduğundan dolayı LastPass gibi bir platforma güvensiz demek doğru gelmiyor. Fakat yine hatırlatalım; bu tamamen bizlerin görüşü. Yani herhangi bir tavsiye değil. Eğer bir kullanıcı olarak LastPass kullanacaksanız farklı kaynaklardan mutlaka araştırma yapın. Bu tür uygulamalarda veya eklentilerde kişisel araştırma oldukça önemli. Kısacası kim olursa olsun kimsenin yorumuna aldanmayın; araştırın. AES 256 bit şifreleme kullanması, yeni cihazlarda girişi e-posta ile onaylama gibi iki faktörlü doğrulama, çok faktörlü doğrulama gibi ekstra güvenlik önlemlerine sahip. Hatta LastPass uygulamasından güvenli parola oluşturma konusunda da yardım alabilirsiniz.

LastPass Nedir?

LastPass, 22 Ağustos 2008 tarihinde ortaya çıkan bulut tabanlı bir parola yöneticisidir. Parola yöneticisi LastPass, kullanıcılarına birçok konuda yenilik sunarken aynı zamanda parolalarını da güvenli bir şekilde koruyabilmek için önemli gelişmeler gösteriyor. Kurulduğu yıldan bu yana aldığı güncellemelerle ilgili olarak sürekli gelişiminden bahsettiren LastPass hangi tarayıcılarda kullanılıyor gelin yakından bakalım.

LastPass Hangi Tarayıcılarda Kullanılıyor?

Internet Explorer dahil birçok tarayıcıyı destekleyen bir eklenti. Bu tarayıcılar içerisindeki tabii ki Firefox, Chrome, Opera ve Safari de mevcut. Bu eklentiyi kullanırken ilk başta bir profil açmanız gerekiyor. Üyelik işleminizi tamamladıktan sonra kolayca kullanabilirsiniz. Popüler parola yöneticisi olan LastPass sadece unuttuğunuz kullanıcı isimlerini, mail adreslerinizi ya da parolalarınızı hatırlamaya yaramaz. Bunun yanında eklenti içerisinde size özel bir parola oluşturucu da mevcut. Zor ve tahmin edilemez bir parola oluşturma konusunda başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız eklenti burada da yardımınıza koşuyor. Ayrıca güçlü parola analizi de yapabiliyorsunuz. Lastpass nedir? Sorusunu şöyle de cevaplamamız mümkün: Bir parolanın oldukça kötü yaratılması mümkün. İyi oluşturamamış ya da kombinasyonu sağlıklı olmamış olma ihtimali var. Bu eklenti bu durumda sizi uyarabiliyor. Hem sizi uyaran hem de parolalarınızı saklamanıza, unutmanıza (Evet unutmanıza yarar diyoruz çünkü unutabilirsiniz. Lastpass hatırladığı sürece bir problem yok) yarayan bir eklenti.

MAC, Windows ve Linux üzerinde de kullanılabiliyor. iOS ve Android işletim sistemli telefonlar içinse ayrıca uygulaması mevcut. Uygulamaları App Store veya Google Play’den kolayca indirebilirsiniz.

İlgili: KeePass Nedir? KeePass Güvenli Mi? Açık Kaynaklı Parola Yöneticisi!

LastPass Nasıl Kullanılıyor?

Öncelikle LastPass nasıl kullanılır? Sorusuna geçmeden; LastPass nasıl kurulur? Sorusunun cevabı aslında oldukça kullandığınız tarayıcınızın uygulama marketine girin ve LastPass diye arama yapın. Sonrasında eklentiyi tarayıcınıza kurun ve aktif hale getirin. İşte bu kadar. Peki LastPass nasıl kullanılır? Tarayıcınızda LastPass’ı aktif hale getirdiyseniz eklentinin sizden istediklerini dilediğiniz şekilde cevaplayın. Neler istiyor diye merak edebilirsiniz. Sık sık girdiğiniz web sitelerini istiyor. Hızlıca girebilmeniz ve parola sorunu ile karşılaşmamanız için eklemenizi istiyor. Ardından parola kasanızın parolasını oluşturmanızı isteyecek. Hızlıca güçlü bir parola seçin. Buraya kaydedeceğiniz parolaları unutsanız bile bu parolayı unutmamaya çalışın. Bu parola ile buraya kaydettiğiniz bütün parolalarınıza erişebilirsiniz. İşte bu kadar. Kurulumu ve kullanımı oldukça basit. Yapılması gereken tek şey; eklentinin sizlere sunduğu yönergeleri izlemek.

LastPass Hakkında – Kısaca:

  • 22 Ağustos 2008 tarihinde ortaya çıkmıştır.
  • LastPass bir bulut tabanlı şifre yönetim servisidir.
  • AES 256 kullanıyor.
  • 2FA kullanıyor.
  • Kullanıcılarına MFA gibi ekstra özellik sundu.
  • 2015 yılının 9 Ekim’inde LogMeIn tarafından satın alınan LastPass’ın o zamanki satınalma değeri 110 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Açıklamada dikkat çeken bir diğer madde ise ”Hedeflere ulaşılırsa 15 milyon dolar daha verilecektir.” maddesiydi.*
  • LastPass normal özelliklerini kullanırken herhangi bir ücret ödemezsiniz. Fakat premium (bazılarının deyimiyle pro) hesap kullanmak istiyorsanız belli bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekliyor.

İlgili: Android ve iOS İçin Parola Yöneticisi Uygulamalarını Derledik!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

aimedis-nedir-sekuritance-aimedis-hakkında

Sekuritance, Aimedis’in İlk IDO’sunu Tamamladı! Sağlık Sistemi Değişebilir!

kripto-para-borsasi-bybit-tether-usdt

Kripto Para Borsası Bybit, Türkiye’deki Kullanıcılarına Özel Ödül Kampanyasını Duyurdu!