in

Ses Dosyalarını Metne Dönüştürme! 4 Farklı Kolay Yol! (Güncel)

ses dosyasını metne dönüştürme - ses dosyasını yazıya dönüştürme
ses dosyasını metne dönüştürme - ses dosyasını yazıya dönüştürme

Ses Dosyalarını Metne Dönüştürme! 4 Farklı Kolay Yol!

Ses dosyalarını metne/yazıya dönüştürme konusunda birçok uygulama denemiş ya da birçok uygulamayı denemek istemiş olabilirsiniz. Fakat hangisinin size fayda sağlayacağını bilmiyorsanız işte bu içeriğimiz tam da size göre!

Yazılı dosyaları farklı formatlara çevirmek ne kadar kolaysa ses dosyalarını metne dönüştürmek de aslında bir o kadar zordu. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birçok mobil aplikasyon sayesinde artık bunu gerçekleştirmemiz mümkün.

Tabi ki hala %100 başarı yakalayan bir uygulama yok. Belli kelimelerde hala ne yazık ki sorunlar yaşanıyor, tam algılamıyor veya tam olarak çeviri yapamıyor. Peki bu durum hep böyle mi devam edecek? Tabi ki hayır. İlerleyen günlerde ya da ilerleyen yıllarda bu soruna kesinlikle çözüm bulunacaktır ve insanların bir konuda daha işleri oldukça kolaylaşacaktır.

Bir sesi dinleyerek yazıya dökme işi her ne kadar garanti bir işmiş gibi görünse de aslında oldukça uzun bir zamana ihtiyacınız olabilir. Bunu yapmak yerine sesi Youtube’a ekleyerek (gizli bir dosya olarak) okuma hızını normalin üstüne çıkartarak herhangi bir uygulamaya dinletebilirsiniz. Bu sayede de hem metni uygulama yazıya dönüştürmüş olur hem de zamandan kazanmış olursunuz. Bu tür birçok uygulama mevcut fakat ben kişisel olarak Translate uygulamalarını kullanıyorum. Böylelikle istediğim zaman bir sesi metne hızlıca dönüştürebilirken aynı zamanda bir görseldeki yazıları da hızlıca metne dönüştürebiliyorum. Unutmadan şunu da hatırlatmalıyım: Buradaki en önemli konu (Translate uygulamalarında) herhangi bir dile bağlı kalmayıp istediğiniz dilde hizmet vermeleri. Oldukça güzel ve önemli bir konu aslında bu.

Ses Dosyalarını Metne Dönüştürme!

1. Otter.ai:

Hem akıllı telefonlarda hem de bilgisayarlarda kullanılabilirken aynı zamanda ses dosyalarınızı metne dönüştürebiliyor. Ücretsiz olmadığını burada vurgulamalıyım. Bulut tabanlı bir uygulama.

Otter’ı kullanan kişilerin çoğunluğu röportajları, dersleri ve toplantıları kaydetmek için kullanıyormuş. Kullanıcılar aynı zamanda ekipler arası iş birliği için de bu uygulamadan faydalanabiliyor.

Her ne kadar ücretli bir uygulama olsa da deneme/ücretsiz sürümü mevcut. Bir profil oluşturduğunuz zaman 600 dakikalık bir hizmeti ücretsiz olarak sunuyor. Sonrası tabi ki ücretli.

2. Word Dosyasında Metne Dönüştür:

Microsoft Word kullanıyorsanız şanslısınız çünkü MS Word kısa bir süre önce .mp3, .wav, .m4a veya .mp4 ses kayıtlarını yazıya dökmek için kullanabileceğiniz bir özelliği kullanıma sundu.

Kullanıma sunduğu bu özellik ile konuşmalarınızı doğrudan web için Word’e kaydetmenize veya ses dosyalarını yükledikten sonra otomatik olarak metne dönüştürmenize imkan tanıyor. Sağladığı imkanları ele aldığımızda aslında oldukça güzel bir özellik. Örneğin bir alıntıyı oldukça kolay bir şekilde bu program üzerinden vurgulamanız mümkün.

Bu özelliği bütün Microsoft 365 aboneleri kullanabiliyor. Herhangi bir kullanıcı kısıtlaması yok. Ayrıca Microsoft Edge ve Chrome’u da destekliyor. Unutmadan Microsoft 365 için de abone olmak tabi ki ücretli.

3. Dragon Anywhere:

Dragon Anywhere adlı uygulama öyle ilginç veriler sunuyor ki gördüğünüzde hemen kullanmak istiyorsunuz. Uygulamanın %99’dan daha fazla doğruluk payı olduğu vurgulanıyor. Sesli olan bütün her şeyi hızlı bir şekilde metne çevirebiliyor. Bu uygulamanın en önemli özelliklerinden birisi de metinleri hızlı bir şekilde biçimlendirmenize yardımcı oluyor. Metinlerinizi biçimlendirirken aynı zamanda birkaç dakika için farklı araçlarla düzenlemeniz de mümkün. Ortaya çıkarttığınız metni, herhangi (uygulama üzerinden tercih size bağlı) bir bulut depolama hizmeti ile farklı kişilerle ya da farklı cihazlarla da paylaşmanız mümkün. Bu uygulamayı 7 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Sonrasında tabi ki ücretli.

4. Amazon Transcribe:

Ses dosyalarınızın çoğu halka açık yerlerde kayıtlıysa Amazon Transcribe’a göz atın. Bu bulut tabanlı otomatik konuşma tanıma platformu, ses dosyalarını metne dönüştürmek için oluşturuldu ve düşük kaliteli veya gürültülü ses dosyalarıyla da oldukça aktif ve başarılı bir şekilde çalışıyor.

Amazon Transcribe esas olarak işletmelere yönelik olsa da, bunu bireysel transkripsiyon ihtiyaçlarınız için de kullanmanız mümkün. 

Ürünün ortaya koyduğu birçok ek özellik mevcut. Bu özellikler arasında belgenin isimlendirilmesi, hızlıca not alınması, noktalama işaretlerinin aktif ve doğru olarak kullanılması, farklı dil seçeneklerinde hata oranının düşük olması vs.vs. gibi.

Biliyorsunuz kurumsal için geliştirilen her uygulama aslında bireysel olarak geliştirilen uygulamalara nazaran biraz daha fazla özelliğe sahiptir. İşte bu uygulama da onlardan bir tanesi.

İlgili:

5/5 - (6 Oy)

1 Comments

Leave a Reply
  1. Microsoft Azure var bir de. Bence oldukça başarılı ve ücretsiz kullanılabiliyor. Özellikle YouTube gibi platformlarda alt yazı sorununu kısa sürede çözmek için kullanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dijital Kartvizit Nedir - dijital kartvizit faydaları - dijital kartvizit nasıl yapılır

Dijital Kartvizit Nedir? Dijital Kartvizitin Faydaları Nelerdir?

vishing nedir - vishing hakkında - vishing saldırıları - vishing saldırısı - vishing türleri - siber saldırılar - siber güvenlik

Sızma Testi Nedir? Sızma Testi Nasıl Yapılır? Pentest Nedir?