in

Siber Güvenlik Yanılgıları: Bu 5 Durumdan Vazgeçin.

siber güvenlik efsaneleri - lorentlabs seo - siber güvenlik nedir - siber güvenlik
siber güvenlik efsaneleri - lorentlabs seo - siber güvenlik nedir - siber güvenlik

Siber Güvenlik Yanılgıları: Bu 5 Durumdan Vazgeçin.

Birçok kişi internette gezinirken bazı konulara aslında pek fazla dikkat etmiyor. Her gün yeni veri ihlalleri oluyor ve herhangi bir önlem almamak feci sonuçlara yol açabiliyor. En büyük şirketler bile siber güvenliklerini geliştirebilmek ve güvende kalabilmek için milyonlarca dolar harcıyor. Ancak yine de bazı siber güvenlik efsanelerine inanıyorsanız, kendi bilgisayarınızı ve hatta şirketinizdeki bütün bilgisayarları büyük bir riske atıyor olabilirsiniz. LRL ekibi olarak bizler de, en önemli 5 siber güvenlik yanılgısına yer vermeye ve bu efsaneleri yıkmaya karar verdik. Siber güvenlik yanılgıları içeriğimizi okuduktan sonra Siber Güvenlik Efsaneleri: İnanmaktan Vazgeçmeniz Gereken 8 Efsane! başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Siber güvenlikten yalnızca BT departmanı sorumludur.

Şirketlerdeki siber güvenliği en üst düzeyde tutmak için yeni süreç ve politikaların uygulanmasından BT departmanının sorumlu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fakat, ağdaki tüm bilgisayarları korumak aslında BT departmanının temel görevi değil. Her çalışan, iş arkadaşlarından veya üçüncü şahıslardan farklı e-postalar alırken ve açarken son derece dikkatli olmalı. Kişiler kullandıkları cihazlar ve internet hakkında temel bilgiye sahip olmalı. Herhangi bir çalışanın en ufak bir fidye virüsünü yemesi bütün şirketi riske atacaktır. Bu yüzden kobiler dahil bütün kurumlar ve şirketler çalışanlarına bu tür konularda temel eğitimler vermeli.

İlgili:

Sadece bir antivirüs yazılımı kullanmak yeterli.

Hayır, bir antivirüs işletmenizi veya sizi korumak için tek başına yeterli değil. 15 yıl önce olsaydı belki yeterli olabilirdi fakat günümüzde ne yazık ki yeterli değil. Antivirüs uygulamanızı destekleyen ve güvenlik duvarınızı güçlendiren ek uygulamalar kullanmayı unutmayın. Ayrıca antivirüs ve işletim sistemlerinizi her zaman güncel tutun.

Güçlü bir şifre yeterli.

Bu parola konusu oldukça önemli bir konu. Güçlü parola kesinlikle şart. Fakat güçlü parola da antivirüs gibi tek başına yeterli değil. İki faktörlü kimlik doğrulama veya çok faktörlü kimlik doğrulama uygulamalarını kullanın. Herhangi bir veri ihlaline karışıp karışmadığınızı ara ara kontrol edin ve sık sık parolalarınızı güncelleyin. İlgili: Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!

Siber tehditler yalnızca internet üzerinden yayılıyor.

Bazı kullanıcılar internet bağlantısını kesmenin tehditlerin ağda yayılmasını engelleyeceğini düşünebilirler fakat bu tamamen bir yanılgı. Bir çalışan virüslü bir flash bellek getirip cihaza takarsa ne olacağını hayal edin.. Tüm bilgisayarlara virüs bulaşabilir ve şirketiniz önemli bilgilerini kaybedebilir. Gerçek hayatta bir marketten alışveriş yaparken bile bilgileriniz çalınabilir. Dolayısıyla tehditler sadece çevrimiçi değil, günlük hayatımızda da var. Bu yüzden kişisel bilgilerimize dikkat etmemiz gerekiyor.

Yalnızca belirli endüstriler siber saldırılara maruz kalıyor.

Bazı işletmeler hala küçük ya da orta ölçekli bir işletme veya belirli bir sektörde oldukları için bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmayacaklarına inanıyorlar. Bu da önemli yanılgılardan bir tanesi. Siber korsanların herhangi bir şeyinize ihtiyaç duymadığına inanıyor veya siber korsanlar benim bilgilerimle ne yapsın ki diye düşünüyorsanız artık bundan vazgeçmeniz gerekiyor. Kişiler oldukça fazla siber saldırıya uğrarken yine kamu web siteleri, hastane ve okul web siteleri de en çok saldırıya uğrayan kuruluşlar arasında görülüyor.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2021'de çevrimiçi güvenlik - çevrimiçi gizlilik - siber güvenlik - kaspersky vpn - seo

2021’de Çevrimiçi Gizliliğinizi Korumak İçin 7 Önemli İpucu

dark web nedir? dark web seo - dark web hakkında - lorentabs dark web

Dark Web Nedir? Dark Web Hakkında Bilmeniz Gerekenler!