in

Çocukların Güvenliği İçin Ne Yapmalı? Sanal Güvenliği Sağlayın!

güvenli internet - çocuk ve sosyal medya - siber güvenlik - lorentlabs
güvenli internet - çocuk ve sosyal medya - siber güvenlik - lorentlabs

Çocukların Güvenliği İçin Ne Yapmalı? Sanal Güvenliği Sağlayın!

Çocukların güvenliği için oluşturduğumuz bu içeriğimizde hem çocukların sanal ve reel dünyadaki güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir dijital ürünü inceleyecek hem de aynı zamanda çocukların sanal dünyadaki güvenliği için önerilerimize yer vereceğiz.

Pandemi süreciyle birlikte daha fazla evde vakit geçirmeye başlayan çocukların tek arkadaşları akıllı telefonları veya bilgisayarları. Birçok ebeveyn ne yazık ki evin küçük çocuğuyla ilgilenmek yerine onlara bir telefon vererek ”uğraşmaktan(!)” tamamen kurtuluyorlar. Peki bu doğru bir seçenek mi? Eminim ki sevgili okur, bunun doğru bir seçenek olmadığından adın kadar eminsin. (Burada ‘Adımı bilmiyorum ki!’ cümlesini kurabilecek birkaç kişiyi tanıyor olabilirim.) Fakat konuyu ciddi bir şekilde düşününce ne yazık ki durum bu. Ebeveynler çocuklarla ilgilenmek yerine onları sanal dünyaya yönlendiriyorlar.

Burada karşımıza uzun cevapları olan bir soru çıkıyor. ”Sanal dünya düşünüldüğü kadar tehlikeli mi?”

Bu soru üzerine saatlerce konuşulabilir, saatlerce röportajlar – podcastler ya da yayınlar yapılabilir. Fakat varılabilecek tek kelimelik sonuç ise: ‘Tehlikeli!’ cevabıdır. Bu tehlikeden korumak için bu ürüne mutlaka göz atın. Ücretsiz ve ücretli seçenekleri mevcut.

Bizler de bu durumu bildiğimiz için (Sevgili okur sen de biliyorsun, burası korkunç bir yer.) bilmeyen ebeveyn ve diğer okuyucular için bu içeriği hazırladık.

  • Öncelikle ebeveynlere küçük fakat etkili olacağından emin olduğumuz bazı tavsiyelerle başlayalım. Ebeveynler kesinlikle çocukların hangi oyunlardan hoşlandıklarını keşfetmeli. Çocukların hoşlandığı bu oyunların onların yaşlarına uygun olup olmadığı araştırılmalı. Çevrimiçi sohbet gerektiren oyunların olduğunu sanırım artık bütün ebeveynler biliyordur. Bu yüzden ebeveynlerin bir diğer görevi de çevrimiçi olarak sohbet edilebilen oyunlarda çocukların kimlerle oynadığına dikkat etmeleri ve sohbetleri kontrol etmeleri. Bazı siber suçlular ne yazık ki küçük yaştaki çocukları tuzağa düşürmek için bu tür oyunlara giriş yapıyorlar. Bu konuyu sakın gözardı etmeyin.

İlgili:

  • Çocuklar ne yazık ki sanal dünyada tehdit edildiklerinde ve kendilerini yalnız hissettiklerinde ebeveynlerle bilgi paylaşımında bulunmuyor. Bu durum da siber suçluların çocukları daha fazla tehdit etmesine sebep oluyor. Bu yüzden ebeveynler kesinlikle çocuklarıyla arkadaş gibi olmalı ve online oyunlarda, sanal platformlarda tanıştıkları yabancılarla ilgili herhangi bir durum söz konusu olursa kendileriyle paylaşmaları gerektiğini anlatmalı.
  • Bazı oyunların içerisinde ‘uygulama içi satın alımlar’ mevcut. Bu, çocukların farkında olmadan büyük faturalar gelmesine sebep olabilir. Zorbalık, oyunları kazanmak için kötü bir taktik olarak kullanılabilir. Çocuklar kendilerini zorbalık yaparken bulabilirler. Bu konuda kesinlikle çocuklarla iletişim kurmalısınız.
  • Ebeveynler, çocukların oynadığı oyunların ya da oynamak istediği oyunların tavsiyelerine ve yorumlarına mutlaka göz atmalılar. Bir oyunun nasıl oynandığı ve çocuğunuza uygunluğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olması için oyunu ara ara sizler de oynayın.
  • Bazı ebeveynler de çocuklarına sadece sanalda değil aynı zamanda gerçek hayatta da oldukça fazla koruyucu yaklaşırlar. Unutmayın her şeyin bazı ince çizgileri vardır. Burada önemli olan şey çocuğa baskı uygulamamak. Amacımız çocuğun kontrolünü ele geçirmek değil. Sadece zararlı kişilerden ve olaylardan kısmi olarak korumak.
  • Yaşları küçük olan çocuklar için coğrafi kısıtlama seçeneği olan bazı uygulamalar mevcut. Çocuğunuzun hayatına müdahale etmeden nerede olduğunu bu şekilde görmeniz mümkün. Bu uygulamaların farklı birçok özelliği de var. Örneğin önerdiğimiz bu uygulama birçok özelliğe sahip.

Bu özellikleri ele alacak olursak;

Çocukların Güvenliği İçin | Kaspersky Safe Kids Hakkında:

  • YouTube aramalarını görüntüleyerek çocuklarınızın ilgi alanlarını keşfetmeniz mümkün.
  • Çocuğunuz engellenen bir siteye erişim sağlamaya çalışırsa telefonunuza hızlıca bildirim gönderiyor.
  • Çocuklarınızın pili azaldığında bildirim alarak iletişiminizi koparmayın. Şarj yüzünden kapanan bir telefondan dolayı çocuğunuzu merak etmenizi engeller.
  • Nereye gittiklerini haritada görün ve kalacakları güvenli alan belirleyin. Eğer belirlediğiniz alanın dışına çıkarsa telefonunuza bildirim geliyor.
  • Cihazların ekran sürelerini planlayın.
  • Çocuklarınızı uygunsuz web siteleri ve içeriklerden koruyor.
  • Çocuklarınızın zararlı sayılan YouTube arama isteklerini engellemenizi sağlıyor.
  • Gerçek zamanlı GPS kullanıyor.
  • Çevrimiçi konular hakkında çocuk psikologlarından uzman tavsiyeler ve ipuçları almanızı sağlıyor.
  • Önerdiğimiz bu ürünü ücretsiz olarak kullanmanız mümkün. Ücretsiz ürünü kullanmak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.
  • Ücretli seçeneği mevcut. Bu seçenek ile daha fazla özelliği kullanabiliyorsunuz. Fiyatı oldukça uygun ve tüm çocuklar için geliştirilmiş.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twitter revue para kazanma - twitterdan para kazanma - revue ile para kazanma - revue nedir

Twitter’dan Para Kazanma Hayali Gerçek Oluyor!

android zararlı uygulamalar - android uygulamalar - siber güvenlik - lorent research lab - lorentlabs

Taklit Uygulamalar: Bu Uygulamalar Spam Yayıyor! Hemen Silin!