in

Sosyal Medya Güvenliği: Twitter Güvenliği İçin Basit İpuçları!

sosyal medya güvenliği - siber güvenlik nedir - twitter güvenliği - sosyal medya kapanacak mı
sosyal medya güvenliği - siber güvenlik nedir - twitter güvenliği - sosyal medya kapanacak mı

Twitter güvenliği için basit birkaç ipucunu sizler için derledik. Bu birkaç ipucuna tabi ki sizlerin de katkısı olmasını isteriz. Aşağıdaki ‘yorum yap’ bölümünden hemen katkılarınızı sunabilir, kişilere yardımcı olabilirsiniz.

Twitter, kullanıcılarına her ne kadar büyük imkanlar sunuyor olsa da ne yazık ki siber zorbalık ile oldukça fazla karşılaştığımız platformlardan sadece birisi. Twitter’ı belki de birçok kişi haber almak ya da eğlence amaçlı kullanıyor olabilir. Fakat ortaya çıkan araştırmaların en ürkütücü olanları bu platform üzerinden gerçekleştirildi. Tehditler, şantajlar, hesap hacklemeleri, raporlamalar, koordineli korkunç kampanya ve linç girişimleri.. Twitter bazı girişimlere ne yazık ki göz yumuyor ya da çok geç pozisyon alıyor. Fakat son zamanlardaki (pandemi olmasına rağmen) oldukça hızlı pozisyonlar alıyor ve süreçleri yakından takip ediyorlar.

Peki güvenlik için sosyal medya platformu Twitter’da nasıl bir yol izlemeliyiz?

Twitter Güvenliği:

1) Giriş doğrulaması:

Herhangi bir profilinizi güvende tutmak için artık güçlü bir parola tek başına yeterli değil. Bu profillerin başında tabi ki Twitter geliyor. Twitter’da iki faktörlü kim doğrulama seçeneği mevcut. Bunu aktif etmeyi unutmayın.

Şu şekilde aktif edebilirsiniz:

Ayarlar > Diğer > Ayarlar ve Gizlilik > Hesap > Güvenlik

Not: SMS doğrulaması çözümlenebilir bir doğrulama. Şifrematik kullanmanızı öneririm. Fakat şifrematik yedekleme kodunuzu bir yerlere not etmeyi unutmayın. Çünkü uygulamaya erişiminiz bir an kaybolursa Twitter’a erişemezsiniz.

2) Gizli Tweet:

Yazdıklarınızı herkesin görmesini istemiyorsanız profilinizi gizli hesap olarak kullanabilirsiniz. Gizli hesap kullanmak Instagram’da olduğu gibi değil. Orada gizli hesapları görebiliyorsunuz fakat bu şu an için Twitter gizli hesaplarda mümkün değil.

Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik ve Güvenlik sekmesini açın. Tweetlerini Korumaya Al seçeneğini seçin.

3) Tweet Konumunuzu Devre Dışı Bırakın:

Tweet paylaşırken Twitter size konum verilerinizi açıp açmayacağınızı sorar. Açmayın. Mevcut konumunuzu herhangi bir platformda paylaşmak farklı siber tehlikelere neden olabilir. Tabi ki aynı zamanda aynı ortamda ya da aynı konumda bulunan kişilerle de iletişim kurabilirsiniz. Evet bunu Twitter’da da yapmanız mümkün. Üçüncü parti uygulamalar kullanarak yapabilirsiniz fakat üçüncü parti uygulamalar bazen parolalarınızı çalmak için çalışırlar.

4) Fotoğraf Etiketlemeyi Kontrol Edin:

Twitter, kullanıcılarının deneyimlerini platformda paylaşmanın başka bir yolu olarak fotoğraflarda birbirlerini etiketlemelerine olanak tanıyor. Ancak bazıları tarafından başkalarını taciz etmek veya spam göndermek için kötüye kullanıldığını biliyoruz. Bu yüzden fotoğraf etiketleme konusunu tamamen hayatınızdan çıkartmanız gerekli.

5) Keşfedilebilirliği Düzenleyin:

Twitter, Twitter’da tanıyor olabileceğiniz kişileri bulmak ve onları takip edilecek kişiler olarak önermek için telefon ve e-posta kişilerini kullanır. Bu, iletişim bilgilerinize sahip olan kişilere görüneceğiniz anlamına gelir. 

Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Keşfedilebilirlik buradaki her şeyin beğeninize göre olmasını sağlayabilirsiniz. Yalnızca e-posta adreslerini, yalnızca telefon numaralarını veya her ikisini de devre dışı bırakarak kullanıcıların hesabınızı bulmasını engelleyebilirsiniz. Kişilerinizi Twitter‘da görmek istemiyorsanız, kişilerinizi yönetebilir ve uygulama kayıtlarından da kolaylıkla silebilirsiniz.

twitter
Görsel: MarketingSeo

6) Reklam ve Veri İzleme:

Twitter, Facebook’un uğraştığı veri toplama tartışmalarından etkilenmemiş olsa da, platform kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için faaliyetlerinizi izlemeye devam ediyor. Hesabınızı ve bilgilerinizi güvence altına almak istiyorsanız, Twitter’ın verileri nasıl toplayıp paylaştığını da kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Şu yolu izleyin:

Ayarlar ve gizlilik> Gizlilik ve güvenlik> Kişiselleştirme ve Veriler

7) Profilleri Engelleme – Sessize Alma ve Kelimeleri Susturma

Bir profili kolaylıkla engellemeniz mümkün. İçeriklerinize erişmesini durdurabilirsiniz. Aynı zamanda profilinizin ayarlar kısmından kişileri sessize alabilirsiniz. Twitter’ın uzun bir süredir sunduğu bir diğer ek özellik ise kelimeler susturma özelliği. Eğer beğenmediğiniz bir kelime, takip ettiğiniz herkes tarafından kullanılıyor ve sürekli ana sayfanız meşgul ediliyorsa o kelimeyi ayarlardan kolaylıkla sessize alabilirsiniz. Böylelikle o kelimenin geçtiği hiçbir tweeti görmezsiniz.

Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Sessiz > Sessiz hesaplar

Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Engellenen hesaplar

Sekmelerini kullanarak profilinizi kontrol edebilirsiniz.

Bu ipuçlarına ek olarak hassas görüntüleri görmek istemiyorsanız hassas görüntü ayarlarınızı yapabilirsiniz. Aynı zamanda beğenmediğiniz içerikleri Twitter’a bildirebilirsiniz. Fakat şunu unutmayın: Eğer bir içerik Twitter politikalarına uygun bir şekilde sık sık rapor ediliyorsa profiliniz askıya alınır.

Twitter güvenliği için aklımıza gelen ilk bilgiler bunlar. Sizler de aşağıdan eklemeler yapabilirsiniz. Burayı tıklayarak da farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mail incelemesi - runbox mail incelemesi - güvenli mail incelemesi - uygulama incelemeleri

RunBox İncelemesi! Runbox Nedir? RunBox Hakkında Bilgiler!

betternet vpn - private vpn - ücretsiz vpn - vpn nedir - vpn kullanımı - en hızlı vpn - en güvenli vpn

Güvenlik Kusurları Bulunan İki Popüler VPN: BetterNet ve PrivateVPN