in ,

Tek Kullanımlık Mail Arayanlara 6 Adetlik Bir Liste Hazırladık!

tek kullanımlık mail - tek kullanımlık eposta - spam mailden kurtulma
tek kullanımlık mail - tek kullanımlık eposta - spam mailden kurtulma

Tek Kullanımlık Mail Arayanlara 6 Adetlik Bir Liste Hazırladık!

Eğer tek kullanımlık mail hizmeti arıyorsanız bu içeriğimizde sizler için derlediğimiz 6 mail hizmetine erişebilirsiniz.

Mailinize sürekli gelen spam ya da gereksiz maillerden sıkıldıysanız bu tür mail hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Spam ve gereksiz maillerden bu şekilde kaçınırken aynı zamanda gerçekte kişisel olarak kullandığınız maillerin de güvenliğini daha da iyileştirmiş olursunuz. Çünkü tek kullanımlık mail, sizi hem spamlardan, gereksiz maillerden korur hem de kişisel mailinizin internet ortamında paylaşılmasını önler.

Tek Kullanımlık Mail:

Bu listemizde tek kullanımlık mail listesi olsa da daha farklı platforfmlar olduğunu ve bu platformların öneri olmadığını lütfen unutmayın.

E4ward:

Bu platformda kendi alan adınızı kullanabiliyorsunuz. Bu platformda farklı takma isimler kullanmanız mümkün. Bu sayede kimin spam gönderdiğini de hızlıca tespit edebilirsiniz. Birden çok gerçek adresin de kullanılmasına izin veriyor. Her ne kadar bu kadar güzel özellikleri de olsa kayıt işleminde yavaşlık oldukça üzücü diyebiliriz. Ücretsiz sürümü kullanacaksanız takma ad sayısı ne yazık ki 1 adet. Genel anlamda basit ve kullanışlı duruyor. Eğer kişiselleştirilmiş alan adınızı kullanmazsanız mail uzantınız web sitesiyle aynı olur.

SpamGourmet:

Tek kullanımlık mail listesinin ikinci sırasında SpamGourmet adlı platform yer alıyor. Her ne kadar tek kullanımlık mail olsa da bazı platformlar bu alan adından gelen mailleri kabul etmiyor. Bu da aslında oldukça büyük bir problem. Platforma ek olarak kayıt olmanız gerekiyor. Özellikleri oldukça güzel olduğu gibi kullanımı da basit. E4ward’a göre daha basit bir arayüzü var diyebiliriz. Karmaşık bir yapısı yok. Bazı kişiselleştirilmiş ekstra özelliklere sahip.

İlgili:

Mailinator:

Bu platform üzerinden sınırsız sayıda mail adresi alabilirsiniz. Kayıt gerektirmiyor ve gerçek mail adresinizi bu platformla paylaşmanıza bile gerek yok. Bu platform herkese açık olduğu için aslında pek güvenli olarak görülmüyor. Fakat tek kullanımlık mail arayanlar bu platforma da göz atabilir. Oluşturduğunuz maillerin geçici olduğunu ve birkaç saat sonra kaybolduğunu da hatırlatmamız gerekiyor. Kaynağını bilmediğiniz bir siteye üye olmak için tek kullanımlık bir e-posta adresi arıyorsanız göz atılabilir. Mailinator’e gelen tüm maillerin herkese açık olduğunu tekrardan hatırlatalım.

Gishpuppy:

Basit ve işlevselliği ile öne çıkmayı başaran bu platform, her kayıt olduğunuzda farklı bir e-posta adresi istiyor. Bunun yanında gelen mailleri her zaman gerçek mail adresinize iletiyor. Özel bir alanı desteklemiyor ya da cevaplarda gerçek adresinizi gizlemiyor. Eğer gerçek adresiniz de kişisel adresiniz değilse aslında kullanılabilir. Örneğin Facebook’a kayıt olmak için bu listedeki platformlar kullanılabilir. Tavsiyemiz kişisel mail adresinizi sadece kişisel çalışmalarınız için kullanıp bu tür platformlara vermemeniz yönünde.

Spameks:

Bu platformda sevdiğimiz sadece 3 özellik var. Çoğu platformda çalışıyor olmasını gerçekten sevdik. Bunun yanında 30 günlük ücretsiz deneme süreci var. Bu da oldukça muazzam diyebiliriz. 500 adrese kadar da destekliyor. Fakat sevmediğimiz özellikleri de tabii ki var. Ücretsiz denemeden sonra hemen yıllık ücret ödemeniz gerekiyor. Dosya boyutu sınırı ekleri eklemede problem yaşatabilir. Destek ekibi de öyle muazzam değil.

Jetable:

Bu platformda sevdiklerimiz sıralamasını göz önüne alınca ilk sırada kesinlikle gerçek bir mail adresiyle kayıt olmaya gerek olmadığını koyabiliriz. İkinci sevdiğimiz özelliği ise oluşturduğunuz mailin 1 saatten 1 aya kadar süresini siz ayarlayabiliyorsunuz. Ne kadar sonra yok olmasına karar verme konusu tamamen kullanıcının elinde. Sevmediğimiz özellikleri arasında ise haber bültenleri veya yinelenen mailler için kullanmanın imkanı yok. Bu oldukça kötü bir özellik.

Bu listemizdeki hiçbir ürünü önermediğimiz gibi hiçbir kullanıcıya mutlaka kullanın demiyoruz. Sadece tek kullanımlık mail platformlarının listesini hazırlamak istedik. Daha detaylı bir şekilde araştırmadan kullanmamaya özen gösterin.

Eğer bir platformun siber saldırıya uğrayıp mailinizin ve kişisel bilgilerinizin internete sızabileceğini ya da verilerinizin çalınabileceğini düşünüyorsanız tek kullanımlık mailleri gözden geçirin.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit-memecoin-shib-dogecoin

Bybit’ten Türkiye Kullanıcılarına Özel Doge ve SHIB Ödüllü MemeCoin Partisi!

compound

Comp Token Nedir? Compound Projesinin Özellikleri Nedir?