in

Ücretsiz VPN mi Ücretli VPN mi? Ücretsiz VPN Gizliliği Tehlikeye Sokabilir!

ücretsiz vpn - lorentlabs
ücretsiz vpn - lorentlabs

Bu içeriğimizde nasıl bir VPN kullanmalıyım sorusunu cevaplayacağız. Bu sorunun artmasının nedeni geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve kabul edilen yeni sosyal medya yasası. Biliyorsunuz son olarak Twitter da Türkiye’de temsilcilik açacağını ve temsilci bulunduracağını açıklamıştı. (Konuyu bilmeyenler bu başlığımızı okuyabilir ve konuyla alakalı detaylara ulaşabilir: Twitter’dan Resmi Açıklama Geldi! Twitter, Türkiye’de Kapanmıyor!

Facebook, VK, Dailymotion, Instagram, Youtube, Tiktok, Twitter gibi platformların hepsi yeni yasaya uyacağını, Türkiye’de temsicilik açacağını ve Türkiye’de en az 1 temsilci bulunduracaklarını açıkladılar. Fakat temsicilik konusunda henüz bir açıklama yapmayan bir platform var. Pinterest.

Pinterest henüz açıklama yapmadığı için bu platformun kullanıcıları son zamanlarda sık sık VPN konusuyla ilgili olarak sorular soruyorlar. Çünkü Pinterest temsilci bulundurmadığı için ilk önce %10 bandında sonra ise %95 bandında yavaşlatılacak. Kullanıcılar VPN ile erişmek isterse erişebilecek fakat VPN olmadan erişmek oldukça güç olacak. 1 saniyede açılan bir sayfa belki de 10 dakikada açılmayacak. Bu yüzden bunu bilen kullanıcılar VPN arayışı içindeler.

Başlığımızda da anlaşıldığı üzere ücretsiz bir vpn ile ücretli bir vpn’i ele alacağız. Aynı zamanda bu içeriğimizde bazı detaylara yer vereceğiz. Şimdi neden ücretsiz VPN kullanmamalıyız bu konuyu ele alalım.

İlginizi Çekebilir:

Neden Ücretsiz VPN Kullanmamalıyız?

1- Ücretsiz VPN hizmetleri gizliliğinizi tehlikeye sokabilir. Biliyorsunuz, VPN’in temel amacı gizlilik ve güvenliktir. Ücretsiz bir VPN hizmeti verilerinizi toplar, işler ve bunu farklı kurum, kuruluş ya da şirketlere satar. Verilerinizi korumak için kullandığınız bir ürüne neden kendi verilerinizi kendi ellerinizle veriyorsunuz? Bazı kişiler ‘ben verilerimi korumak için değil, X sitesine girmek için kullanıyorum.’ diye bir cümle kurabilir. Bunu da hemen şu şekilde cevaplamak isteriz: Yasaklı, engellenmiş ya da sansüre uğramış bir web sitesine girmeniz sorun teşkil edebilir. Bu sorunu kaliteli bir VPN hizmetiyle aşmanız mümkün. Fakat ücretsiz VPN ile aşmanız mümkün değil çünkü yaşayabileceğiniz sorunun devamında ücretsiz olan VPN şirketi verilerinizi, bilgilerinizi ve size özel kılınmış dosyaları gerekli kurumlarla paylaşabilir.

2- Bir ücretsiz VPN neden ücretsizdir hiç düşündünüz mü? Verilerinizi toplarken aynı zamanda sizlere reklam izleterek o reklamlardan para kazanır. Aynı zamanda reklam şirketlerinden para kazanırken verilerinizi de gözü kapalı olarak satar. Eğer ücretsiz bir VPN kullanıyorsanız ve size reklam izletiyorsa pop-up reklamlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır. İşte bu VPN hizmetleri sizin verilerinizi o satıyor. Bu yüzden buna dur demenin vakti gelmedi mi?

3- Ücretsiz VPN hizmetlerinde sınırlamalar mevcut. Örneğin bir ücretsiz VPN (deneme sürümleri olan VPN hizmetlerinden bahsetmiyoruz.) size ek özellikleri sunmadan ömür boyu ücretsiz hizmet edeceğini söyler. Sınırlı sunucu, sınırlı özellik ve sınırsız reklam ile. Bu ürkütücü. Sınırsız reklam izleyeceksiniz, verileriniz toplanacak, en ufak sorunda verileriniz herkesle paylaşılacak veya satılacak fakat sınırlı hizmet mi alacaksınız? Kesinlikle doğru bir tercih değil.

4- Ücretsiz bir VPN hizmeti size ekstra güvenlikler sunmadığı gibi aslında güvenliğinizi de oldukça fazla tehlikeye atar.

İlgili: Gmail ve ProtonMail Alternatifleri! Mail Alternatiflerine Değindik!

5- Ücretsiz VPN hizmetleri kaydınızı tutar. Dijital ayak izinizi takip eder ve analiz eder. Kısacası internette yaptığınız her şeyi toplar. Fakat itibarı yüksek bir VPN hizmeti bunu yapmaz. Bize gelen sorular arasında şöyle bir soru da var: ‘’Bazı ücretli VPN hizmetleri bazı verileri topluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’’ Bugüne kadar tavsiye ettiğimiz ve önerdiğimiz hizmetlerde toplanan veriler ürünün gelişmesi için gerekli olan veriler. Yani X bir ürünü 100 kişi kullanıyorsa 100 farklı veri mevcut. Fakat hangi verinin kime ait olduğu belli değil ve bu veriler kişisel veriler değil. Genelde önerdiğimiz, tavsiye ettiğimiz ürünler zaten hep kendi kullandığımız ürün ve hizmetler. Ücretsiz VPN hizmetlerinde toplanan veriler kişiselleştirildiği için kişiselleştirilmiş reklamlarla karşılaşıyorsunuz. Bunu da söylemeden geçmeyelim.

6- Bu maddeye ‘Kaspersky VPN’i öneriyorsunuz fakat neden önerdiğinizi açıklar mısınız?’ gibi bir soru ile giriş yapalım. Kaspersky VPN veya öncesinde önerdiğimiz VPN hizmetlerini ele alıp karşılaştırdığımızda ve Dolar ile Euro’nun tl karşılığını düşününce Kaspersky VPN en mantıklı ve en doğru tercih olarak göze çarpıyor. Yani aynı özelliklere sahip bir ürüne X TL vermek mi daha mantıklı yoksa X+10 TL vermek mi? Öncelikle fiyat konusu en hassas olduğumuz konu. Sonrasında da her VPN hizmeti, yabancı ülkelerdeki Netflix’e tam erişim sunamıyor. Fakat Kaspersky VPN, ABD ve İngiltere’deki bütün Netflix içeriklerine (Totalde 10.000’den fazla yeni dizi, film, belgesel demek bu.) hızlıca erişebiliyorsunuz. Alt yazı sorununu da Subflicks eklentisi ile hızlıca çözüyorsunuz. Oldukça mantıklı değil mi? Ücretsiz bir VPN hizmeti ile yurtdışındaki Netflix içeriklerine erişmeniz pek mümkün değil. Bu konuyu atlamayalım.

7- Bir VPN şirketi ne kadar büyük ve ne kadar köklü bir şirket ise güvenilirliği de aslında o kadar iyidir. Bir ürünü kullanmadan önce geçmişini, tarihini, ürününü ve detaylarını mutlaka incelemek mantıklı bir karar olacaktır.

Bu içerik sponsorludur.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

arama motorları - arama motoru - google alternatifleri - lorentlabs

Muhtemelen Duymadığınız 5 Harika Arama Motoru!

roboform - roboform nedir - roboform hakkında - roboform incelemesi

RoboForm İncelemesi! RoboForm Nedir ve Ne İşe Yarar? İşte Detaylar..