in

Elon Musk ve Neuralink Çılgınlığı!

neuralink-nedir
neuralink-nedir

Elon Musk ve Neuralink Çılgınlığı!

Bu içeriğimizde Elon Musk kimdir? Neuralink çılgınlığı nedir? Sorularını cevaplıyoruz. Elon Musk ve Neuralink çılgınlığı ile ilgili detaylar bu içeriğimizde!

Elon Musk:

Elon Musk, SpaceX’in kurucusu, CEO’su ve CTO’su, Tesla Motors’un kurucu ortağı ve SolarCity’nin başkanıdır. Aynı zamanda bir tünel inşaat şirketi olan The Boring Company’nin de kurucusudur.

Musk, Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir babadan dünyaya geldi ve Güney Afrika’nın Pretoria kentinde büyüdü. Queen’s Üniversitesi’ne katılmak için 17 yaşında Kanada’ya taşınmadan önce kısa bir süre Pretoria Üniversitesi’ne katıldı. İki yıl sonra Pennsylvania Üniversitesi’ne geçti ve burada ekonomi ve fizik alanında ikili lisans derecesi aldı. 1995’te Stanford Üniversitesi’ne katılmak için California’ya taşındı, ancak bunun yerine bir iş kariyeri sürdürmeye karar verdi ve kardeşi Kimbal ile birlikte web yazılım şirketi Zip2’yi kurdu. Başlangıç, 1999’da Compaq tarafından 307 milyon dolara satın alındı. Musk, aynı yıl çevrimiçi banka X.com’u kurdu, 2000 yılında Confinity ile birleşerek PayPal şirketini oluşturdu ve ardından 2002’de eBay tarafından 1,5 milyar dolara satın alındı.

elon musk ve neuralink
Elon Musk ve Neuralink

2002 yılında Musk, CEO, CTO ve baş tasarımcı olduğu bir havacılık ve uzay üreticisi ve uzay taşımacılığı hizmetleri şirketi olan SpaceX’i kurdu. 2004’te elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, Inc.’e (şimdi Tesla, Inc.) başkan ve ürün mimarı olarak katıldı ve 2008’de CEO oldu. 2006’da bir güneş enerjisi hizmetleri şirketi ve mevcut Tesla yan kuruluşu olan SolarCity’nin kurulmasına yardımcı oldu. 2015 yılında, dost canlısı yapay zekayı destekleyen kar amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan OpenAI’yi kurdu. 2016 yılında, beyin-bilgisayar arayüzleri geliştirmeye odaklanan bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink’i kurdu ve bir tünel inşaat şirketi olan The Boring Company’yi kurdu. Musk ayrıca yüksek hızlı bir vactrain taşıma sistemi olan Hyperloop’u da önerdi.

elon musk neuralink
Elon Musk ve Neuralink Hakkında

Elon Musk ve Neuralink:

Temmuz ayında Elon Musk, şirketi Neuralink’in bir gün Alzheimer, epilepsi ve hatta depresyon da dahil olmak üzere bir dizi durumu tedavi edebileceğini söylediği bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirdiğini duyurdu.

Beyne yerleştirilen küçük bir çipten oluşan arayüz, nöronlardan gelen elektrik sinyallerini okumak ve daha sonra bunları bir bilgisayara göndermek için tasarlandı. Bilgisayar daha sonra sinyalleri yorumlayabilir ve kullanıcıya geri bildirim sağlayabilir, bu da esas olarak bir bilgisayarı düşünceleriyle kontrol etmelerine izin verir.

Duyuru, birçok uzman Musk’ın vaatlerini yerine getirme yeteneğine şüpheyle yaklaştığından, heyecan ve şüphe karışımıyla karşılandı. Ancak Neuralink teknolojisini başarılı bir şekilde geliştirip ticarileştirebilirse, koşulları tedavi etme şeklimiz üzerinde derin bir etkisi olabilir.

elon musk neuralink nedir

Bu arada Musk şimdiden geleceği planlıyor ve insanların yapay zeka ile birleşebileceği bir gelecek tasavvur ediyor. Bu kulağa bilim kurgu gibi gelebilir, ancak Musk bunun kaçınılmaz olduğuna inanıyor ve Neuralink’in bu yeni sınırın ön saflarında yer aldığından emin olmak için çalışıyor.

Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzleri ve beyinle arayüz oluşturmak için kullanılabilecek implante edilebilir cihazlar geliştirmek amacıyla Elon Musk tarafından kurulmuş bir şirkettir. Şirket 2016 yılında kuruldu ve o zamandan beri beyne implante edilebilecek ve beyin aktivitesini okumak ve yazmak için kullanılabilecek cihazlar oluşturmak için kullanılabilecek teknolojiler geliştirmek için çalışıyor.

Neuralink’in amacı, nörolojik durumları tedavi etmek için kullanılabilecek bir teknoloji geliştirmek ve nihayetinde insanların bilgisayarlarla etkileşime girmesine izin verecek bir beyin-bilgisayar arayüzü oluşturmaktır. Şirket, insanların bilgisayarları düşünceleriyle kontrol etmelerini ve bilgisayarlardan doğrudan beyinlerine girdi almalarını sağlayacak bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek için çalışıyor.

Ağustos 2020’de Neuralink, deneğin bir bilgisayarı düşünceleriyle kontrol etmesine izin veren bir insan deneğe başarıyla bir cihaz yerleştirdiğini duyurdu. “Bağlantı” olarak bilinen cihaz, derinin altına yerleştirilen ve beyne iplik benzeri bir arayüzle bağlanan madeni para büyüklüğünde bir implanttır. Link, beyin aktivitesini okuyabilir ve bir bilgisayara iletebilir. Şirket, Link’i insan deneklerde test etmeye devam etmeyi ve sonunda teknolojiyi ticarileştirmeyi planlıyor.

Elon Musk ve Neuralink ile ilgili diğer içerikler:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

msdos-nedir-popüler-msdos-komutlari

MsDOS Nedir? Popüler MsDOS Komutları Nelerdir?

MacOS-guncelleme-islemi

MacOS Nasıl Güncellenir? MacOS Nedir?