in

Bu Instagram Saldırısı Rehberinize ve Cihazınıza Erişebilir!

Instagram saldırısı - instagram nasıl hacklenir - lorent research lab
Instagram saldırısı - instagram nasıl hacklenir - lorent research lab

Basit Instagram Hacklemesi, Bir Yabancının Telefonunuza Tam Erişimini sağlayabilir!

Uygulamaların veri toplama yoluyla faaliyetlerimizi gözetleyebileceğini zaten biliyoruz. Ancak, bilgisayar korsanlarının bizi gözetlemek ve verilerimizi çalmak için uygulamalarımızı ele geçirmesi tamamen başka ve büyük bir sorun.

Neyse ki, yazılım geliştiricileri, casusluk yapmak için kullanılan bazı hileler konusunda akıllıca davranıyorlar. Örneğin iOS 14’te, kameranız veya mikrofonunuz kayıt yaparken ya da aktif olarak çalışırken cihazınız sizi uyarıyor.

Bu mesaj dolandırıcılığından kaçının ve telefonunuzu koruyun!

Son zamanlarda Instagram veya WhatsApp’ta içinde bir resim bulunan bir mesaj aldınız mı? Varsa, kaydetmeyin – telefonunuz ve verileriniz risk altında olabilir!

Check Point’ten gelen yeni bir güvenlik raporu, bilgisayar korsanlarının kötü niyetli görüntü dosyaları kullanarak Instagram’daki bir hatayı istismar ettiğini gösteriyor. Film rulonuza kaydedildikten sonra, Instagram’ı bir sonraki açışınızda telefonunuzu bir casusluk aracına dönüşüyor!

Bu nasıl çalışıyor? Tüm bunların Instagram’ın görüntü işleme sistemindeki bir hatayla ilgisi var. Bu sistem, Instagram’a daha verimli bir şekilde yüklenebilmeleri için resimlerin kodunu çözüyor, ancak kötü amaçlı resimler bilgisayar korsanlarının hesabınıza, mesajlarınıza ve albümlerinize tam erişimini sağlayabilir. Bu, sizin adınıza mesaj gönderebilecekleri veya alabilecekleri anlamını da taşıyor.

İLGİLİ: Instagram’da Yayılan Bu Tür Mesajlar, Profilinizi Hackleyebilir!

Bu durum oldukça ürkütücü çünkü ilginç bir görselin internette ne kadar hızlı yayıldığını hepimiz biliyoruz. Instagram, her ne kadar bu konuyla ilgili çalışma yürütüp sonlandırmış olsa da bu tür durumlara oldukça dikkat etmek gerekiyor. Bir görseli indirmek yerine ekran görüntüsünü almak daha doğru bir tercih olabilir mi? Kesinlikle olabilir. Fakat unutmayın; ekran görüntüsü aldığınız herhangi bir görselin kalitesi kesinlikle düşecektir. Bunun için de farklı birkaç uygulamayı kullanarak belki de görselin kalitesini arttırmak istersiniz.

Bilgisayar korsanlarının bu tür görsellerle neler yapabilir konusu araştırıldığında hedef kişileri gözetlemek veya kontrol etmek için telefon rehberine, kameraya ve konum verilerine hızlıca erişebildiği ortaya çıktı. Instagram, ilk etapta Check Point’in sorunu abarttığını iddia ederek bunun mümkün olduğunu reddetti. Sonra ise durumu düzeltti. Tekrarlanması ise her zaman ihtimal. Bu yüzden bu içeriğimizi bir ‘dikkat-uyarı’ içeriği olarak görmenizi isteriz.

Kime inanacağımızı ise aslında hepimiz biliyoruz. Ya da şöyle söylemeliyim: Kime inanmayacağımızı, kimin kişisel verileri sattığını bildiğimiz gibi biliyoruz. Facebook!

kaspersky vpn - kaspersky vpn nedir - kaspersky vpn incelemesi
Kaspersky VPN şimdi ilk ay %70 indirimli! Ucuz, güvenilir ve kaliteli! Ürünü incelemek veya satın almak için üst görsele tıklayabilirsiniz.

Kendimi bu saldırıdan nasıl koruyabilirim?

Bu tür saldırılardan kurtulmak aslında oldukça basit. Kaynağını bildiğiniz kişilerin gönderdiği görselleri bile kaydetmemek gerekiyor. Bu sayede bu tür siber saldırılardan ne cihazlarımız ne de verilerimiz etkilenecektir. Bir görseli görüntülemek, açmak veya görmek bu tür siber saldırıları aktifleştirmiyor. Sadece indirmek sorun teşkil ediyor. Bu konuya da açıklık getirelim.

Bu tür siber saldırıların ortaya çıkmasının ardından Instagram, WhatsApp veya Facebook gibi büyük sosyal medya devleri (İlginç, bu ürünlerin hepsi Facebook’a ait.) kısa bir zaman sonra cihazlarınıza ürünün güncellemesini gönderir. Kullanıcı olarak her zaman uygulama güncellemelerinizi gerçekleştirmeniz bu tür saldırılardan sizleri korur. Çoğu zaman uygulamalarınızı elle güncelliyor olabilirsiniz. Bunu artık otomatik olarak ayarlamanız sizce de gerekmiyor mu? Bunun için hemen otomatik güncelleme ayarlarını gözden geçirmeniz gerekli.

Otomatik güncellemeyi aktif ederek ortaya çıkan zararlı sonuçlardan ya da kullandığınız uygulamadaki eksik olan şeylerden hızlıca kurtulabilirsiniz.

İlgili: Instagram Gizli Hesapları Görme | Herkesin Başı Dertte!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

windows 10 başlat menüsü - lorentlabs - lorent research lab

Windows 10 Başlat Menüsündeki Önemsiz Şeylerden Nasıl Kurtulurum?

kötü amaçlı yazılım temizleme - lorent research lab - lorentlabs

Kötü Amaçlı Yazılımlar Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır?