in

Instagram’da Taklitten Kapanan Hesaplar Nasıl Açılır?

instagram taklitten hesabı geri açma - çalınan hesabı geri alma - lorentlabs

Instagram’da Taklitten Kapanan Hesaplar Nasıl Açılır?

Taklitten kapanan hesapların nasıl açılacağıyla ilgili son zamanlarda çok fazla soru geliyor. Bu soruları tek tek cevaplamak yerine web sitemizde böyle bir içerik oluşturmak istedik. Umarız ki bu tür sorunlarla karşılaşan kişilere yardımcı olabiliriz. Bu içeriğimizde Instagram’da taklitten kapanan hesaplarla ilgili içeriğe erişirken aynı zamanda yine Instagram temalı içeriklerimizi önereceğiz.

Instagram, birçok kişi tarafından kullanılan dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi. Özellikle bireysel profillerin şikayetleri üzerine kapatılan bu Instagram profilleri, son zamanlarda can sıkıcı bir hal almaya başladı. Basit bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırının şu an bir çözümü ne yazık ki yok. Instagram ise bu konuyla alakalı herhangi bir çözüm sunmuyor.

İlgili:

Peki nasıl saldırıyorlar?

Çok basit! Sizin profilinizdeki takipçi sayısının kat kat fazla takipçisi olan bir profil buluyorlar. Örneğin sizin 500 takipçiniz varsa 10000 takipçili bir fake profil satın alıyorlar. Sonra bu profilin ismini, kullanıcı adını ve biyografisini birebir kopyalıyorlar. Ardından da profil resmini sizin resminizi kopyalayarak değiştiriyor. Instagram’a da taklitten profilinizi şikayet ediyorlar. Takipçi sayınız az olduğu için de Instagram sizin profilinizi sahte bir hesap olarak algılıyor ve kapatıyor. Ardından bunu düzeltmek için Instagram‘a başvurmanız gerek. Bu tür saldırılar son zamanlarda fan profillerinde de gerçekleşiyor.

  • Kendinize ait fotoğraflar ve videolar ekleyin. Profil resminizi sık sık güncelleyin.
  • Eğer fan sayfası veya bir işletme profiliniz varsa ürün işletme bölümünden fan sayfası seçeneğini tercih edebilirsiniz.
  • Özgün paylaşım yapmak sizin için daha çok yararlı olacaktır. Herhangi bir kopya içeriği paylaşmamak kesinlikle önemli bir durum.
  • Hesabınızı gizli kullanmanız bu saldırılardan sizi korumuyor. Bu önemli bir bilgi. Çünkü birçok kişi gizli hesabın kendilerini koruduğunu sanıyor. Maalesef öyle değil.

Şimdi aşağıdaki adımları izleyerek taklitten kapanan hesabınızı uygun adımlarla ilerleyerek açabilirsiniz. Pandemi döneminden kaynaklı olarak Instagram destek ekibinin tam kadro çalışmadığını ve hatta tam zamanlı çalışmadığını da unutmayın. Bu yüzden ilk formu doldurduğunuzda size cevap gelene kadar ikinci bir formu doldurmamanızı tavsiye ederiz.

İlgili: Instagram Güvenli Mi? Kimlik Avı Kurbanı Olmayın! İşte İpuçlarımız

  • Instagram’ın destek sayfasına giriş yapın. Destek sayfasına giriş yapmak için burayı tıklayabilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan adımları tek tek izleyin.
  • Uygun bölümleri doldurun. E-posta yazan yere aktif mail adresinizi yazın. Çünkü Instagram bu mail adresine cevap yazacak. O maile ulaşmanız gerekiyor.
  • Instagram’ın gönderdiği bu mailden sizden birkaç şey daha istenmesi mümkün. Beyaz bir kağıda kullanıcı adınızı, isminizi – soyadınızı ve maille beraber gelen rakamı yazdıracaklar.
  • Yüzünüz net ve yazan kağıttaki kullanıcı adı, isminiz – soyadınız ve verilen rakam net bir şekilde olmalı. Fotoğraf çekildikten  sonra gelen maile bu resmi cevap olarak atıp beklemeniz gerekiyor. Normalde en fazla 5 gün süren bu işlem, pandemiden kaynaklı olarak 14 güne kadar çıkabiliyor. Eğer aksi bir durum yaşanırsa aynı işlemleri tekrar tekrar uygulayıp yapmanız gerekiyor. Yüzünüz ve kağıttaki bilgilerin net olduğundan emin olun ve o şekilde karşı tarafa mail yollayın.

Taklitten Kapanan Hesaplar – İlgili: Instagram Mavi Tik Alma: Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır? Instagram Hesap Onaylatma!

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca ulaşabilirsiniz.

5/5 - (5 Oy)

3 Comments

Leave a Reply
  1. Sayın instagram ekibi instagrama kısa bir ara vermeye karar verdim ve hesabımı dondurmaya çalıştım ve bugün açmaya çalıştığımda hesabınız silinmiştir yazısı karşıma geldi. Hesabımı dondurmaya çalışırken yanlışlıkla sildiğimi farkettim.Yüzlerce fotoğrafım ve takipçilerimi kaybettim.Instagram ekibinin bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum,bu durumu anlayışla karşılayacağını düşünüyorum, en kısa zamanda hesabımı aktifleştirmenizi istiyorum.

  2. Sayın instagram ekibi hesabım 10 gün önce taklitten kapandı hesabım bana ait kesinlikle form doldurdum mailden kod geldi kodu kağıda yazdım fotoğraf çekip gönderdim ama instagram ekibi hiç bir konuda bana dönüş sağlamadı lütfen bana yardımcı olurmusunuz sizlere teşekür ederim şimdiden 🙂

  3. Sayın instagram ekibi
    Hesabım 3gün önce başka bir hesabı taklit ettiğim gerekçesiyle kapatıldı.Haksız mağduriyet yaşıyorum.Söylenilen adımları izledim.Hem kendi görüntümü hemde kimlik görüntümü içeren fotoğrafı maile cevap olarak gönderdim.Hala mağduriyetim giderilmedi.Bu kadar profesyonel bir sosyal ağda böyle bir haksızlığa uğramak gerçekten hiç hoş olmadı,kimlik bilgilerimi dahi paylaşmışken hemde .Mağduriyetimin biran önce giderilmesini rica ediyorum.İyi çalışmalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

instagram-mesaj-istekleri-gorunmuyor-2

Instagram Mesaj İstekleri Görünmüyor Sorunu ve Çözümü!

en iyi görsel arama motorları - görsel arama - görsel arama siteleri - en iyi görsel arama siteleri - resim arama siteleri - fake yakalama - fake resmi nasıl anlarım

Tersine Görsel Arama Ne İşe Yarar?