in

iOS 14 Tanıtıldı! İşte iPhone’a Gelen Yeni Özellikler!

ios - ios 14 - apple ürünleri - ios açıkları - ios işletim sistemleri
ios - ios 14 - apple ürünleri - ios açıkları - ios işletim sistemleri

iOS 14, WWDC 2020 etkinlikleri kapsamında beklendiği gibi tanıtıldı. Bu içeriğimizde yeni güncelleme ile gelen özelliklere yakından bakacağız.

KoronaVirüs pandemisinden kaynaklı olarak bu yıl WWDC 2020 etkinliği ne yazık ki online olarak yapıldı. Apple‘ın yeni çıkartacağı iPhone çeşitlerinin etkinliğinin de 2021 yılına sarkacağı söylentiler arasında. Peki bu etkinlikte tanıtılan iOS 14 ne gibi yeni özelliklere sahip olmamızı sağladı?

Sonunda beklenen özellik geldi! iOS 14 ile artık cihazlar Widget sahibi. Farklı boyutlarda gelecek olan Widgetlara kullanıcılar ayar verebilecekler.

En ilginç özelliklerden birisi şu oldu; BMW’nin bazı modellerinde iOS 14 ile gelen özellik sayesinde telefonlar artık anahtar olarak kullanılabilecek.

En beğendiğim özelliklerden birisi ise Siri‘ye sonunda geldi. Siri ile artık sesli mesaj gönderebileceksiniz. Bu, bir süredir kullanıcılar tarafından beklenen bir özellikti.

Mesajlar uygulamasına da yeni özellikler geldi. Bu özellikler arasında mesajları sabitleme, mesajları alıntılama gibi güzel özellikler sonunda geldi. Yeni memoji tasarımlar da iOS 14 ile kullanıcılara sunuldu.

ios 14 wallpapers third parties accessibility more
Kaynak: 9To5Mac

App Library özelliği ile artık her şey daha düzenli! Bu özellik uygulamalarınızı otomatik olarak düzenlemeye yarıyor. Bu özelliğin içerisinde son indirilen uygulamalarınızı da görebileceksiniz.

Bu güncelleme ile gelen en yeni özelliklerden birisi de Picture in Picture özelliği oldu. Bu özellikle izlediğiniz videoları ana sayfada olsanız bile izlemeye devam edebileceksiniz.

Harita uygulamasına da yeni eklenen özellikler mevcut. Bu özellikler arasında en dikkat çekici özellik: Bisikletler için yeni yol tarifleri. Trafik yoğunluğu, yolda merdivenlerin olup olmadığı gibi ilginç özellikler de dikkat çekiyor. Elektrikli araçlar için şarj durakları da artık haritalarda çıkıyor.

Safari‘ye gelen özellikler arasında ise parola güvenliği bir tık daha arttırılmış durumda. Veri ihlaline karışmış parolalar hakkında detaylar sunacak. Kullandığınız bu parolaları kullanmamanızı isteyecek.

Dikkatimi çeken yeni özellikler şimdilik bunlar. Sizin dikkatinizi çeken yeni özellikler neler?

Farklı bir içeriğimizi hızlıca buradan okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla
hacker dizileri - hacker filmleri - en iyi diziler - dizi önerileri - hacker film önerileri

Spoiler Vermedik Bölüm-2: Hacker Aşıkları İçin 3 Belgesel Önerisi

anonymous - lorentlabs - anoynmous black lives matters - hacker saldırıları - siber güvenlik

Anonymous Saldırdı. 296 GB’lık Veri İnternete Düştü!