in

Kaçınmanız Gereken Evernote İpuçları! Bunları Yapmayın.

evernote ipuçları - evernote güvenli mi - evernote güvenli mi

Kaçınmanız Gereken Evernote İpuçları! Bunları Yapmayın.

Evernote kullanan birçok kullanıcı var. Fakat bulut tabanlı olan Evernote adlı not alma uygulamasını kullanırken bazı bilgilerinizi bu uygulamada paylaşmamak aslında oldukça önemli bir konu. Bu içeriğimizde Evernote kullanımına ilişkin ipuçlarımızı sunacağız. Fakat bu ipuçlarına geçmeden önce Evernote İncelemesi! Bir Not Alma Uygulamasından Fazlası! başlıklı içeriğimizi okumak isteyebilirsiniz.

Şifrelenmemiş Verileri Evernote’ta Saklama: Kötü Bir Fikir!

Evernote’u ücretli olarak kullanan bazı kullanıcılar, kendilerinin bütün saldırılardan muaf tutulacağını sanıyor olabilir. Fakat durum böyle değil. Eğer herhangi bir siber saldırı gerçekleştirilirse bu bütün kullanıcıları etkiler. Fakat şifrelenmiş verileriniz ile şifrelenmemiş verilerinizin güvenliğinin aynı olmadığını söylemek mümkün. Şifrelenmemiş verilerinizi Evernote’a kaydetmemek kesinlikle önemli bir konu.

Bunları Evernote’ta Yapmayın!

  1. Öğretmenler öğrencilerin kişisel verilerini bu uygulamaya kaydetmemeli. Eğer her öğrenci bilgisini kaydetmek için ayrı portföy dosyaları oluşturuyor ve her şeyi belgelemeye çalışıyorsanız bu, öğrencilerin verilerinin ve hassas bilgilerinin ortaya saçılmasına neden olabilir. Buradaki öğrenci/öğretmen örneğini genişletebiliriz.
  2. Kredi kartı ekstrelerinizi saklamayın. Kredi kartı ekstrelerinizde kişisel bilgilerinizle birlikte finansal bilgileriniz de var. Bu da kredi kartı dolandırıcılığıyla birlikte kimlik avı saldırılarının riskini arttırır.
  3. Eğer parolalarınızı Evernote ile saklıyorsanız bunu yapmayın. Parolalarınızı saklamak için iyi bir parola yöneticisi seçin. Eğer hangi parola yöneticisini seçeceğinizi bilmiyorsanız kesinlikle web sitemizin inceleme kategorisine göz atın. Buradan istediğiniz bir parola yöneticisinin detaylarına hızlıca ulaşabilirsiniz.
  4. Geçmiş tıbbi kayıtlarınız dahil hiçbir tıbbi kaydınızı burada tutmayın. Covid-19 pandemisiyle birlikte sağlık sektörüne ve sağlık konusuyla ilgili verilere siber saldırılar arttı. Bu tür bilgiler oldukça hassas bilgiler. Verilerin sahipleri de ‘çalınsın ya bir şey olmaz.’ gibi bir düşüncede değilse oldukça önemli.
  5. Pasaport veya kimlik görsellerinizle verilerinizi asla Evernote ya da benzeri bir uygulamada saklamayın. Bu bilgiler birileri tarafından ele geçirilirse birçok konuda zarar vermesi tabii ki ihtimal.

Evernote Verilerinizi Nasıl Depoluyor?

Evernote gibi bulut tabanlı depolama uygulamaları uzak bir bilgisayarda verilerinizi depolar. Bu da herhangi birisinin kullanıcı adı ve parolanızı bulması sonucu bütün verilerinize ve kayıtlarınıza hızlıca ulaşabileceğini gösterir. Bulut tabanlı depolamalarda kesinlikle önemli bir rahatlık var. Fakat bazı noktalarda güvenlikle alakalı akıllarda soru işaretleri de bırakıyor. Bu sistemin yüksek risk taşıdığını unutmamak gerek.

Evernote’ı üç farklı şekilde kullanabilirsiniz. Temel sürüm, Premium ve Business için üç farklı seçeneği mevcut. Premium ve Business, Temel sürüme göre oldukça farklı ve ekstra özellikler sunan bir özellik. Ekstra özellik sunmasının yanında ekstra bir güvenlik sunmadığını hatırlatmakta fayda var. Evernote’ı daha güvenli hale getirmek için güvenli parolalar kullanın. Parolalarınızı ikinci şahıslarla paylaşmayın. Belli aralıklarla parolalarınızı güncelleyin. İki adımlı doğrulama seçeneği sunması oldukça önemli bir konu. Kesinlikle iki adımlı doğrulama seçeneğini aktif edin.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sticky Password incelemesi - parola yöneticisi - güvenli parola yöneticisi

Sticky Password İncelemesi! Sticky Password Parola Yöneticisi!

kvkk kapsamında veri güvenliği - veri güvenliği - lorentlabs

KKVK Kapsamında Veri Sorumlusunun Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükleri!