in

En Zararlı Uygulamalar: Bu 16 Uygulamayı Cihazınızdan Silin!

bigstock darkweb darknet and hacking c 321923422 990x556 1
bigstock darkweb darknet and hacking c 321923422 990x556 1

En Zararlı Uygulamalar: Bu 16 Uygulamayı Cihazınızdan Silin!

Bu içeriğimizde en zararlı uygulamalar konusuna değiniyoruz. Geçtiğimiz günlerde White Ops’un duyurduğu bu 16 uygulama cihazınızda bulunuyorsa hemen silin!

En Zararlı Uygulamalar:

En zararlı uygulamalar aslında kontrolsüz uygulamalardır. Fakat kontrol ettiğimiz uygulamalarda da neler oluyor bilmemiz gerekiyor.

Bazı uygulamaları yükledikten sonra telefonunuzda performans sorunları, yavaşlamalar veya can sıkıcı reklamlarla karşılaşma gibi problemleri görebilirsiniz. Peki bunlar neden ve nasıl ortaya çıkıyor? Bugün bu içeriğimizde bu detaylara değineceğiz.

Android mobil uygulamalarının resmi mağazası olan Google Play ne yazık ki hala dolandırıcıların ve siber korsanların hedefi halinde. Aslında hedef mağaza değil, mağazanın kullanıcıları. Yani bizleriz. Çünkü siber korsan ve dolandırıcılar tarafından mağazaya bizlerin kullanması için yüklenen uygulamalarda ne yazık ki kötücül yazılımlar çıkıyor. Google Play hala bu durum için bir önlem almış değil!

Google Play Store’da yeni bir kötü amaçlı yazılım grubu ortaya çıktı.

Bu gruptaki bazı uygulamaları telefona indirdikten sonra otomatik olarak ikonları kaybolur ve silmeniz güçleşebilir. Aynı zaman bir kısmı ise telefonunuzu reklamlarla doldurup dondurabilir.

White Ops adlı siber güvenlik şirketinin yayınladığı rapora göre, Google Play Store’da kullanıcıların telefonlarına müdahaleci reklam yükleyen 16 yeni kötü amaçlı Android uygulaması tespit edildi.

Bu uygulamalar eski Android cihazlarını tamamen çöpe çevirebilir. Çünkü pop-up reklamlar oldukça can sıkıcı şeylerin başınıza gelmesine neden olabilir. Telefonu sürekli donduğu için parçalayanlardan olmamanız gerekli. Bu yüzden bu uygulamaları silmek oldukça faydalı bir eylem olabilir.

Raporlamanın ardından Google, bu uygulamaları Google Play Store’dan kaldırdı. Fakat uygulamaların cihazlarınızda bulunma ihtimali tabii ki var. Kontrol etmeyi unutmayın. Eğer bu uygulamalarla karşılaşırsanız cihazınızdan silin. Ardından iyi bir antivirüs ile taramayı unutmayın.

Telefonunuzdan hemen silmeniz gereken en zararlı uygulamalar listesi ise şu şekilde:

Auto Picture Cut
Color Call Flash
Square Photo Blur
Square Blur Photo
Magic Call Flash
Easy Blur
Image Blur
Auto Photo Blur
Photo Blur
Photo Blur Master
Super Call Screen
Square Blur Master
Square Blur
Smart Blur Photo
Smart Photo Blur
Super Call Flash

Yukarıda belirttiğim gibi bu uygulamalar simgelerini gizleyebilir, böylece onlardan kurtulmak için daha fazla zaman gerekebilir.

Neyse ki, bir geçici çözüm var: Bunları kaldırmak için Ayarlar bölümüne girin ve Uygulamalar etiketli menü seçeneğini bulun. Listedeki girişleri bulana kadar yüklü programlar listenizde gezinin. Ardından, kaldırmak için onları seçin ve kaldırın.

Bu işlemlerden sonra da pop-up’lar görüyorsanız, Android işletim sisteminizi formatlamanız kesinlikle işinize yarayacaktır.

Değerli bir şeyi kaybetmediğinizden emin olmak için, fotoğraflar, dosyalar, metinler ve videolar gibi tüm verilerinizin güvenli bir bulut yedeklemesini yapmak isteyebilirsiniz. Web sitemiz üzerinden farklı içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

İlgili: Sand Coin Nedir? Metaverse Coinlerinden Sandbox’ın Geleceği ve Projesi!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MW GQ074 bitcoi ZH 20180914072229

Bitcoin Nedir? Bitcoin Ne Zaman Ortaya Çıktı?

google hangouts icin sureyi uzatti

Google Hangouts Nedir? Google Hangouts İncelemesi!