in

Twitter: Bilgisayar korsanları 8 hesaptan veri indirdi!

twitter - twitter güvenligi - twitter hacklendi - twitter hacklendi mi
twitter - twitter güvenligi - twitter hacklendi - twitter hacklendi mi

Twitter, geçtiğimiz günlerde geç saatlerde yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Barack Obama ve Microsoft kurucusu Bill Gates de dahil olmak üzere yüksek takipçili kullanıcıların hesaplarını ele geçiren bilgisayar korsanlarının sekiz hesabın verilerini indirdiğini açıkladı.

Şirket, hesapların kime ait olduğunu açıklamadı ancak bu kullanıcıların mavi tik sahibi kullanıcılar olmadığını söyledi. Bu, sen de olabilirsin.

Twitter, Cuma gecesi bir blog yazısında yaptığı açıklamada, saldırgan tarafından bir hesabın devralındığı durumlarda ek bilgileri görebilmiş olabilir. Diyerek şöyle devam etti: “Bu faaliyetlerle ilgili adli soruşturmamız devam etmektedir.”

Politikacılar ve siber güvenlik uzmanları, Çarşamba günü düzenlenen saldırı sırasında dünyanın en güçlü insanlarından bazılarının doğrudan mesajlarına erişilebileceğine dair yaygın hack olayından endişe duyuyorlar. Bu mesajlarda hassas bilgiler varsa, bilgisayar korsanları bunu şantaj veya fidye için kullanabilirler. Unutmadan! Twitter’ın doğrudan iletileri uçtan uca şifreli değil.

Twitter Güvenliğiniz İçin Bu Başlığı Okuyun.

Perşembe günü Twitter, bilgisayar korsanlarının 130 kullanıcının Twitter hesabını hedeflediğini açıkladı. Twitter Cuma günü yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının 45 hesabın şifrelerini sıfırlayabildiklerini ve hesaplara giriş yapmalarını ve tweet atmalarını sağladığını söyledi. Saldırganlar bazı kullanıcı adlarını da satmaya çalışmış olabilirler.

Şirket, saldırganların bir kullanıcının önceki şifrelerini göremediklerini açıkladı. Tabi ne kadar doğru tartışılır. Twitter, e-posta adresleri ve telefon numaraları da dahil olmak üzere kişisel bilgileri görüntüleyebildiklerini açıkladı.

Twitter geçmişte kripto para dolandırıcılığı sorunuyla karşılaşmış olsa da, popüler sosyal medya platformunun potansiyel güvenlik açıklarına dikkat çeken Çarşamba günkü saldırının boyutu olağandışıdır. Twitter, saldırganların “az sayıda çalışanı başarıyla manipüle ettikleri ve kimlik bilgilerini Twitter’ın dahili sistemlerine erişmek için kullandıktan” sonra iki faktörlü kimlik doğrulama gibi hesap güvenliği korumalarını atlayabileceğini düşündüğünü söyledi. Şirket, çalışanların bu kimlik bilgilerini vermek için kandırıldıklarını veya rüşvet aldıklarını söylemedi.

Çarşamba günü, teknoloji, politika ve eğlenceyi kapsayan onlarca uluslararası ünlü figürün hesapları, Bitcoin aracılığıyla bağış talep eden benzer tweet’ler yayınladı. Apple, Uber ve diğer işletmeler de bu saldırıya yakalandılar.

Gates’in hesabından silinmiş bir tweet, önümüzdeki 30 dakika boyunca bir Bitcoin adresine yapılan tüm ödemeleri ikiye katlama sözü veren “Herkes benden geri dönmemi istiyor ve şimdi tam zamanı” dedi.

“Covid-19 yüzünden cömert hissediyorum,” dedi Musk’ın tweet’i. “Bir sonraki saat için BTC adresime gönderilen tüm BTC ödemelerini ikiye katlayacağım. İyi şanslar ve orada güvende kalın!” Tüm tweetler daha sonra silindi ve mavi tikli olan Twitter hesapları geçici olarak kısıtlandı.

Twitter’ın soruşturmasına ek olarak, FBI da hack olayı hakkında bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Buraya tıklayarak web sitemiz üzerinden farklı bir içeriğimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla
5f0ff37ac03c0e17d4c96572

Twitter Güvenlik Ayarlarınızı Şimdi Değiştirin!

animated record button icon elo01ge2l  F0005

iPhone Kullanıcılarına Özel: Telefon Konuşmalarınızı Kaydetmeyi Anlattık!