in

WhatsApp’ın Sahibi Kimdir? Dünyadaki En Popüler Mesajlaşma Uygulamasının Tarihi!

whatsapp sahibi kimdir - facebook whatsapp'ın sahibi mi - whatsapp kullanımı
whatsapp sahibi kimdir - facebook whatsapp'ın sahibi mi - whatsapp kullanımı

WhatsApp’ın Sahibi Kimdir? Dünyadaki En Popüler Mesajlaşma Uygulamasının Tarihi!

Facebook’a ait olan WhatsApp’ın anlaşılması basit ve kullanımı tamamen ücretsiz. İhtiyacınız olan tek şey uyumlu bir akıllı telefon ve onu kullanmak için bir telefon numarası. Şimdi bu ürünün ne zaman ortaya çıktığını ve nasıl bir süreçten geçtiğini inceleyeceğiz. WhatsApp’ın Sahibi Kimdir?İlgili: WhatsApp’ın Hakkınızda Topladığı Bilgileri Nasıl Öğrenirsiniz?

Süreç:

WhatsApp, eski Yahoo! çalışanları Brian Acton ve Jan Koum’un 2009’da kurduğu bir mesajlaşma uygulaması. İkili, iOS’taki App Store sayesinde uygulama endüstrisinin potansiyelini fark etti ve bir anlık mesajlaşma uygulaması oluşturmak için bir plan oluşturmaya başladı. 2009’da iPhone, 2010’da Android uygulama mağazalarındaydı. Şubat 2013 itibariyle, yaklaşık 200 milyon aktif kullanıcısı vardı ve 1.5 milyar dolar değerindeydi. 2013 yılı sonunda 400 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Başlangıçta yalnızca metin mesajlaşma hizmeti olan sesli mesajlaşma 2013’te ve sesli aramalar 2015’te eklendi. Video görüşmeleri 2016’nın sonlarında eklendi ve grup aramaları 2018’de kullanıma sunuldu.

Facebook, WhatsApp’a Sahip mi?

Facebook, WhatsApp’ı Şubat 2014’te 19 milyar dolara satın aldı. Facebook’un sahip olduğu ve önemli fotoğraf paylaşım sosyal ağ uygulaması Instagram’ı da içeren bir dizi uygulamadan biri haline geldi. 

WhatsApp, başlangıçta 1$ ücret alan bir uygulamaydı. Ama WhatsApp bu ücreti Ocak 2016 tarihinde kaldırdı.

Eylül 2017’de kurucu ortak Brian Acton, Facebook’un WhatsApp’tan nasıl para kazanmak istediğiyle ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle şirketten ayrıldı. Gizlilik bilincine sahip anlık mesajlaşma uygulaması Signal’den sorumlu olan Signal Foundation adlı yeni bir vakıf kurdu.

Nisan 2018’de Jan Koum, WhatsApp’ı bıraktı. Fakat teknolojiden pek uzaklaşmadı. Birçok hayır kurumuna yardım da etti.

WhatsApp, kurucuları Facebook’tan ayrıldığından beri özellikler eklemeye devam etti. Bunlar arasında grup sesli ve görüntülü aramaları, etiket destekleri, karanlık bir mod ve rahatsız edici kullanıcıları kalıcı olarak sessize alma özelliği gibi özellikler ekledi. 

Ocak 2021’de WhatsApp’ın, hizmetin Facebook ile veri paylaşmasına izin verecek yeni bir gizlilik politikası uygulayacağı açıklandı. Yeni politika, kıtanın GDPR politikasıyla çatıştığı için AB’de geçerli değil, ancak dünyanın başka yerlerinde geçerli olacak.

Güncelleme: (01.06.2021): Resmi açıklamaya göre bu sözleşme Türkiye’de geçerli olmayacak.

İlgili:

WhatsApp Üzerinden Günlük Kaç Mesaj Gönderiliyor?

Facebook, Ekim 2020 finansal konferans görüşmesinde her gün dünya çapında 100 milyar WhatsApp mesajının gönderildiğini duyurdu. Bu, her dakika 69 milyon mesaja eşdeğerdir. Ayrıca günlük sesli ve görüntülü görüşmede 2 milyar dakika harcandığı da bir gerçek.

WhatsApp Nasıl Para Kazandırır?

Teknik olarak WhatsApp hiç para kazanmıyor. Abonelik ücretini kaldırdığından beri bunu yapmadı. Küçük işletmeler için WhatsApp’ın Business özelliği ücretsiz. Orta ve büyük şirketler için Business özelliği ücretli. WhatsApp üzerinden satış yapmak veya müşteri temsilcisi olmak oldukça iyi kazandırır.

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

FLOW coin nedir

Flow Coin Nedir? Flow Projesinin Özellikleri Nelerdir?

iphone video düzenleme uygulamaları - ios video düzenleme uygulamaları - iphone uygulamaları - ücretsiz iphone uygulamaları

iPhone için En İyi Ücretsiz Video Düzenleme Uygulamaları Derlemesi!