in

Parola Yöneticisi Blur Güvenli Mi? Blur Kullanılır mı?

bine blur - abine blur nedir - abine blur parola yöneticisi - abine blur incelemesi - blur incelemesi

Parola Yöneticisi Blur Güvenli Mi? Blur Kullanılır mı?

Bu içeriğimizde parola yöneticisi Blur adlı eklentiyi inceliyoruz. Bugüne kadar hiç Blur kullandınız mı? Eğer kullandıysanız bu parola yöneticisi hakkındaki görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Parola yöneticisi incelemelerimize devam ederken şimdi inceleyeceğimiz parola yöneticisi hizmetinin adı Blur. Abine adlı şirketin, kişilerin çevrimiçi hesaplarını güçlü ve benzersiz parolalarla korumalarına olanak sağlamak için tasarladığı Blur, ABD merkezli bir parola yöneticisidir.

2014 yılından bu yana hizmet veren bu parola yöneticisi, aslında orijinal olarak DoNotTrackMe olarak adlandırılan yeniden markalanan bir uygulama. Bu Blur incelemesinde ürünün ne kadar kaliteli ve güvenli olup olmadığına yakından göz atacağız.

Blur, bazı olağandışı ekstra özellikler sağlayan çok amaçlı bir parola yöneticisi. Peki sahip olunması gereken bir uygulama mı? Diğer popüler parola yöneticilerinden farkı ne? Şimdi bu sorulara cevap bulacağız.

Abine Blur Özellikleri:

  • Cihazlar arasında parola senkronizasyonu
  • Parolalar otomatik doldurma özelliği
  • Parolaları içe ve dışa aktarma özelliği
  • Parolaların güvende olduğundan emin olmak için otomatik kilitleme
  • Parmak iziyle kilit açma (Android ve iOS)
  • Hesabı yedek parolayla kurtarma
  • Uçtan uca şifreleme 

Parola Yöneticisi Blur’a Nasıl Kayıt Olunur?

Blur ile bir hesap açmak son derece kolay. Sadece bir e-posta adresi ve parola girin ve uzantıyı kullanmaya hemen başlayın. 

Uygulama ayrıca, birincil parolanızı unutmanız durumunda hesabınızı kurtarabilmeniz için bir yedek parolayı not etmenizi istiyor. Oturum açtıktan sonra Blur sizden Chrome veya Firefox uzantısını indirmenizi isterken; sizi uygulamayı edinebileceğiniz uygulama markete yönlendiriyor. Yükledikten sonra, artık hatırlamanız gerekmeyen bir parola ile hesaplarınızı korumak için yazılımı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Blur’u yükledikten sonra fark ettiğiniz ilk şey, uzantının ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki izleyicileri anında engellemeye başlaması olacaktır. Bu dikkate değer çünkü; eklenti görev çubuğunuzdaki simgenin yanında size küçük bir sayı gösterir ve ilginizi çekmeyi başarır. Mutlaka göz atın bu özelliğe.

Gizlilik ve Güvenlik:

Blur, ABD’de olduğu için gizlilik ve güvenlik araştırmacıları tarafından tam güvenlik sağlayan bir şirket olarak görülmüyor. Çünkü ABD yasalarının, gizlilik ve güvenlik konusuyla alakalı farklı, istenmeyen seçenekler sunduğu bilinen bir gerçek. Bu seçeneklerden dolayı da bu uygulamaya tam güvenli ve tam gizlilik sağlayan bir uygulama olarak bakılmıyor. Kısacası bu, Abine’nin teknik olarak ABD yetkililerine sahip olduğu her türlü veriyi gizlice sağlamaya zorlanabileceği anlamına geliyor. Açık kaynaklı olmaması da bu endişe verici durumu biraz daha korkutucu hale getiriyor. Firma, ana parolanıza veya yedek parolanıza şifrelenmiş format dışında hiçbir şekilde erişemeyeceğini iddia ediyor. Bu doğru olabilir, ancak bu hizmet kapalı kaynak olduğundan, hizmetin kullanımında her zaman bir güven unsuru olması da tabi ki ihtimal. Firmaya iddia ettiği şeyleri yapması için güvenme konusu tamamen kişisel bir konu. Bu noktada bu uygulamaya tam anlamıyla güvenin demek oldukça ilginç bir durum. 

%100 şeffaflık sunan bir firma kullanmayı tercih ediyorsanız, açık kaynak kodunun denetimiyle güvenliğini kanıtlaması mümkün olan bir parola yöneticisi seçmenizi öneririz.

Parola Yöneticisi Blur’un Gizlilik Politikası:

Firmanın verilerinize nasıl davrandığını kontrol etmek için gizlilik politikasını kontrol ettik. Abine, kullanıcı verilerini kimseye satmadığını belirtiyor. Ancak, hizmetlerini sunabilmek için anlaşmalı olduğu üçüncü şahıslarla veri paylaştığını da bariz bir şekilde söylemiş. Ek olarak, Abine’nin tüketiciler hakkında tuttuğu veri miktarı oldukça düşük. 

Güvenlik Kusurlarıyla İlgili:

2018 yılında bazı veriler bilgisayar korsanlarının eline geçti. Bu veriler arasında aşağıdaki bilgiler mevcuttu.

  • Kullanıcıların e-posta adresleri
  • Bazı kullanıcıların adı ve soyadı
  • Bazı kullanıcıların parola ipuçları
  • Blur’da oturum açmak için kullanılan her kullanıcının son 2 IP adresi

Ek Özellikler:

  • Müşteri desteği SSS bölümünden ve bir destek sayfasından oluşuyor.
  • Çift faktörlü kimlik doğrulama seçeneği mevcut.
  • AES-256 şifreleme
  • Premium hesap seçeneği
  • Premium hesap seçeneklerinde farklı özellik tercihleri

İlgili:

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nick Szabo Kimdir? Bitcoin'in yaratıcısı olabilir mi?

Nick Szabo Hayatı! Szabo Kimdir, Neler Yapmıştır?

instagram-mesaj-istekleri-gorunmuyor-2

Instagram Mesaj İstekleri Görünmüyor Sorunu ve Çözümü!