in

Parola Güvenliği Nasıl Sağlanır? Parolam Güvenli Mi?

parola güvenliği - parola güvenliği nasıl sağlanır - parola güvenliği için - lorentlabs
parola güvenliği - parola güvenliği nasıl sağlanır - parola güvenliği için - lorentlabs

Parola Güvenliği Nasıl Sağlanır? Parolam Güvenli Mi?

Bu içeriğimizde parola güvenliği nasıl sağlanır? Sorusunu sorarken aynı zamanda okuyucumuzu farklı içeriklerimize yönlendirerek parolam güvenli mi? Diye sordukları soruları cevaplamaya çalışacağız.

Parola güvenliği sanal dünyanın en önemli konularından bir tanesidir. Kaç tane sosyal medya platformunda üyeliğiniz var? Kaç tane platformda parolalarınız aynı? Hayır hayır bunları bize söylemenize gerek yok, kesinlikle yok. Bu bir parola güvenliği içeriği.

Fakat internet üzerindeki bütün hareketlerinizin olduğu platformlarda üyeliklerinizin olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden güvenliğinize de önem vereceğinizi. Peki parola güvenliği nasıl sağlanır?

1- Parolalarınız her zaman güçlü olmak zorunda. Bu yüzden aklınızda kalması kolay olan doğum tarihi, doğduğunuz yer, telefon numarası, evcil hayvanınızın ismi gibi şeyleri parolalarınızda bulundurmayın.

2- Bütün profilleriniz için farklı parolalar kullanmalısınız. Peki parolalarımın hepsini nasıl aklımda tutacağım? Bu tür şeyler için belli uygulamalar mevcut. Onları kullanabilirsiniz veya fiziksel olarak sadece sizin bildiğiniz özel bir yerde parolalarınızı saklayabilirsiniz. Bu bahsettiğiniz parola uygulamaları neler? Diye soranlar olacaktır. Hemen web sitemizin inceleme kategorisinden parola yöneticisi uygulamalara göz atabilirsiniz.

Parola Güvenliği | İlgili:

Parola ve parola güvenliği ile alakalı farklı olarak ortaya çıkarttığımız içeriklerin başlıklarına tıkladığınız zaman direkt olarak farklı içeriklerimize erişebilir ve o içerikleri okuyarak web sitemizde zaman geçirmeye devam edebilirsiniz.

3- Parolalarınızda küçük – büyük harf kullanırken aralarında mutlaka sayılar ve noktalama işaretleri bulunmalı.

4- Parola oluştururken herkesin bildiği ve kullandığı kelimelerden parola oluşturulmamalıdır.

5- Parolalar en az 12 karakterli olmalı.

6- Her 45 günde bir özel bilgilerinizin ya da kişisel bilgilerinizin olduğu profillerde parola yenilemesi yapmalısınız. Parola güvenliği için oldukça önemli bir konu. Parolalarınızı belli aralıklarla güncelleyin.

7- Parolalarınızı tarayıcılarınıza kaydetmemelisiniz. Fakat tarayıcılarınıza parola yöneticisi eklentiler ekleyerek kullanabilirsiniz.

8- Eski parolalarınızı tekrar tekrar ya da farklı platformlarda yeniymiş gibi kullanmamalısınız.

Not: Parola ile Şifre temelde farklı kelimelerdir. Doğru kullanımının parola olduğunu hatırlatalım. Farklı sosyal medya platformlarında, websitelerinde ve hatta dev sosyal medya platformlarında parola yerine şifre kelimesi kullanılmaktadır. Bu hatanın büyük mecralar tarafından kabul görmesi ise oldukça ilginç bir durum.

İlgili: Big Data Nedir? Big Data (Büyük Veri) Madenciliği ve Kullanım Alanları!

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

IGO nedir

İlk Oyun Teklifi Nedir? IGO Avantajları ve Riskleri Nelerdir?

bybit-dunya-kupasi

Bybit 500.000 USDT ve 1000 Gizemli NFT Ödül Havuzuyla Dünya Kupası Coşkusunu Üst Düzeye Taşıyor!