in

Mavi Balina’dan Sonra Mavi Bebek Oyunu! Çocuklarınızı Koruyun!

mavi balina - momo - tehlikeli oyunlar - korku oyunlari - lorentlabs oyun
mavi balina - momo - tehlikeli oyunlar - korku oyunlari - lorentlabs oyun

Mavi Bebek oyunu!

Çocuklar için tehlikeli oyunlar gün geçtikçe internet ortamında artıyor. Mavi balina (Blue Whale) adlı oyundan sonra şimdi de Mavi Bebek (Blue Baby) diye tehlikeli bir oyun ortaya çıktı!

Aileler tedirgin!

Mavi Bebek oyunu aynı Mavi Balina gibi çocuklara psikolojik şiddet uyguluyor. Birçok uzman bu tehlikeyi dile getirerek uyarılarda bulundu. Peki nedir bu Mavi Bebek adlı oyun? Uzmanlar ne gibi uyarılarda bulundu?

Mavi Bebek Oyunu Nedir?

Mavi Bebek oyunu, Blue Baby efsanesinden ortaya çıktı. Oyun her ne kadar sanalda oynanıyor olsada fiziksel bir oyun. Bu oyunu çocuklar banyoda aynanın karşısında oynuyor. Oyun hakkında bilgi veren kaynaklara göre banyoda ışığı kapatarak aynanın karşısında duran çocuklar ellerinde bir bebek varmış gibi onu sallayarak ”Blue baby, blue baby..” gibi cümleler kuruyor. Oyun içerisinde uygulanan psikolojik şiddetten dolayı çocuklar bir süre sonra kollarında ağrı hissedince bebeğin tırnaklarının battığına inanıyor. Oyun içerisinde mavi bebeğin annesi ”Çocuğumu bırak!” şeklinde çığlık atıyor. Uzmanlara göre çocuk o oyunu bu noktada bırakmazsa karşısına çıkan ürkütücü görüntüler ve ses efektlerinden dolayı ciddi anlamda psikolojik zarar görüyor. Oyun içerisinde belli bir noktadan sonra talimatlar olduğu ortaya çıkıyor. Talimatları yerine getiren çocukların ise oldukça tehlikede olduğu vurgulanıyor. Çünkü çocukları intihara sürüklediğine inanılıyor.

Blue Baby (Mavi Bebek) Efsanesi Nedir?

Efsaneye göre eskiden bir kadının bebeği olmuş. Bebeğin gözleri masmaviymiş. Kadın bir sabah uyandığında bebeğini beşiğinde bulamamış. Sonradan çocuk ölü ve gözleri oyulmuş halde bulunmuş. Bunu duyan kadın evlat acısına dayanamayıp kendini asmış ve bu efsanenin adı Blue Baby olarak kalmış. (Efsane başlığının kaynağı: Star)

Momo veya Mavi Balina gibi oyunların oynanması için gizli bağlantılar gerekiyordu fakat Mavi Bebek oyunu çocuklara facebook ve Instagram üzerinden mesaj yoluyla ya da yorumlarla ulaşabiliyor. Çocukları korkutmak üzerine tasarlanmış bu oyunda 13-18 yaş arası büyük çocukları da etkisi altına aldığı söylentiler arasında.

Mavi Bebek Gibi Oyunlardan Çocuklarımızı Nasıl Koruruz?

1- Çocuklar internette zaman geçirirken bu tür oyunların dışında birçok tehlike ile karşılaşabilirler. Bu tehlikeleri veya bu tür oyunları sizlere söylememe gibi durumlar olabilir. Çünkü bazı çocuklar ebeveynlerinden korkuyor. Çocuklarla arkadaş olun.

2- Çocukların hangi oyunlardan zevk aldığını, hoşlandığını öğrenin. Birlikte oyunlar oynayın, zaman geçirin.

3- Çocukların oynadığı oyunların yanında, kullandıkları sosyal medya platformlarının da belli bir yaş sınırlaması vardır. Örneğin X bir platformun kullanım yaşı 16’dır. Çocuklar önerilen yaştan küçükse o platformlardan ya da oyunlardan uzak durmalıdır.

4- İnternet ve siber güvenlik hakkında bilgi sahibi olun. Çocuklara bu konularda bilgi aktarımı sağlayın. Bu bilgi aktarımı sınırlayıcı değil fakat mutlaka öğretici olmalıdır.

5- Çocuklar internette karşılaştıkları tehlikeli bir durumu direkt olarak size bildirmelidir. Elinizden gelen bir şey yoksa siz de durumu direkt olarak siber suçlara bildirmelisiniz.

6- Mavi Bebek oyunu ya da Mavi Balina oyunu çocukları tehdit ederken aileleri öne sürüyor. Bu tür tehditlerle karşılaşmaları durumunda sizinle iletişim kurmaları gerektiğini, size bir şekilde zarar verilemeyeceğini doğru dille çocuklara aktarmak gereklidir.

Not: Gördüğünüz Facebook, Twitter gibi platformların butonlarına tıklayarak içeriğimizi sosyal medya platformlarınızda paylaşabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Haberler

Buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilirsiniz. Sitemizde zaman geçirmeniz yeni bilgiler edinmenizi sağlar.

İçeriği Oyla
0Zqct0lMEeTBBYtn6

TikTok, PUBG, Viber ve 50’den Fazla Uygulama Bilgilerimizi Çalıyor!

iphone batarya sorunu

iPhone Şarjı Çabuk Mu Bitiyor? Nasıl düzelteceğinizi Açıkladık!