in

Bilgisayarım çok ısınıyor Sorunu ve Çözümü!

ısınan-laptop-bilgisayar-nasil-sogutulur
ısınan-laptop-bilgisayar-nasil-sogutulur

Bilgisayarım çok ısınıyor Sorunu ve Çözümü!

Bu içeriğimizde bilgisayarım çok ısınıyor sorunu ve çözümü konusuna değiniyoruz.

Dizüstü bilgisayarlar çeşitli nedenlerle ısınır. Bunun bir nedeni, bir dizüstü bilgisayardaki bileşenlerin bir masaüstü bilgisayardakinden çok daha yakın olması. Bu, ısının daha kolay birikebileceği ve dizüstü bilgisayarın ısınmasına neden olabileceği anlamına gelir.

Diğer bir neden, dizüstü bilgisayar CPU’larının genellikle masaüstü CPU’lardan daha fazla baskı altında olması olarak gösterilebilir. Bunun nedeni, dizüstü bilgisayarların genellikle oyun veya video düzenleme gibi daha fazla işlem gücü gerektiren görevler için kullanılması. CPU üzerindeki ekstra yük, daha fazla ısı üretmesine neden olabilir.

Son olarak, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlardan daha zayıf havalandırmaya sahip olma eğiliminde. Bu, ısının dağılma şansının daha az olduğu ve dizüstü bilgisayarın içinde birikeceği anlamına geliyor.

Dizüstü bilgisayarınız çok ısınıyorsa, onu soğutmak için önlemler almak oldukça önemli. Bu, bir dizüstü bilgisayar soğutma pedi kullanmayı veya havanın daha kolay dolaşabilmesi için dizüstü bilgisayarı sert bir yüzeye yerleştirmeyi içerebilir. Ayrıca, havalandırma deliklerini tıkayabileceği ve dizüstü bilgisayarın aşırı ısınmasına neden olabileceği için dizüstü bilgisayarı kucağınızda uzun süre kullanmaktan da kaçınmalısınız.

Dizüstü bilgisayarınız hala aşırı ısınıyorsa, sorunu teşhis etmesi için bir bilgisayar teknisyenine götürmeniz gerekiyor. Aşırı ısınma dizüstü bilgisayarınızın bileşenlerine zarar verebilir, bu nedenle bunun olmasını önlemek için önlem almak oldukça önemli.

Peki dizüstü bilgisayarları soğutmak için neler yapabiliriz?

Dizüstü Bilgisayar Soğutma Yöntemleri:

Dizüstü bilgisayarlar çeşitli nedenlerle aşırı ısınabilir. En yaygın neden, fanın bilgisayar tarafından üretilen ısıya ayak uyduramamasıdır. Dizüstü bilgisayarınızın ısınmamasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Yapılması en kolay şeylerden biri, dizüstü bilgisayardaki havalandırma deliklerinin engellenmediğinden emin olun. Havalandırma delikleri engellenirse hava dolaşamaz ve bilgisayar aşırı ısınır.

Ayrıca bir dizüstü bilgisayar soğutma pedi kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bunlar, dizüstü bilgisayarınızı yerleştirdiğiniz ve ısıyı dağıtmaya yardımcı olan özel ekstra ürünlerdir.

Dizüstü bilgisayarınız hala aşırı ısınıyorsa, fanı temizlemeniz veya değiştirmeniz gerekebilir.

Dizüstü bilgisayar fanını temizlemek çok da zor değil ve bir basınçlı hava üreten (saç kurutma makinası) ile birkaç dakika içinde temizleyebilirsiniz. Ancak amatör birisiyseniz bunu tek başınıza yapmamanızı öneririz.

1. Dizüstü bilgisayarı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın.

2. Yumuşak, kuru bir bezle dizüstü bilgisayarın dışındaki toz veya kalıntıları temizleyin.

3. Saç kurutma makinanızı dizüstü bilgisayarın arkasındaki veya altındaki fan ızgarasından yaklaşık (25 cm) uzakta tutun.

4. Basınçlı havayı kısa aralıklarla fan ızgarasına tutun.

5. Dizüstü bilgisayarı ters çevirin ve 4. adımı tekrarlayın.

Son olarak, dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınmasıyla ilgili hala sorun yaşıyorsanız, yeni bir tane almayı düşünebilirsiniz. Bazen sorun bilgisayarın kendisindedir ve düzeltmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cloudflare dns nedir - cloudflare 1.1.1.1 nedir - cloudflare 1.1.1.1 nasıl kullanılır - cloudflare 1.1.1.1 kullanımı

Cloudflare 1.1.1.1 DNS Nedir? 1.1.1.1 Nasıl Kullanılır?

cryptojacking

Cryptojacking Nedir? Bu Saldırı Türünden Nasıl Korunuruz?