in

Uber Büyüyor! İngiltere’deki En Büyük Rakibini Satın Alıyor!

uber logo map 1
uber logo map 1

Uber büyüyor!

Uber, bağımsız taksi şirketleri için yolculuk rezervasyonu teknolojisi sağlayan Autocab’i satın alarak İngiltere’deki faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor. 

Araç çağırma şirketi olan Uber, İngiltere merkezli ve rakibi olan Autocab’i satın alma planlarını 6 Ağustos tarihinde açıklamıştı.

Manchester merkezli işletme, 1989 yılında taksi şoförlerine telsiz ile iletişim sağlamak için kurulmuştu. Daha sonra ise taksi operatörleri için bulut tabanlı bir rezervasyon platformu geliştirdi.

Autocab, geçmişte iGo adlı bir ağ kurdu. Autocab’e göre iGo, 75.000 araca erişimiyle İngiltere’deki türünün en büyük ağı. ABD, Avrupa, Afrika ve Asya’da da aktif olarak kullanılıyor.

BBC, Uber’in şu anda İngiltere’de 40 kasaba ve şehirde mevcut olduğunu, ancak Autocab alımından sonra yaklaşık 170 kasaba ve şehirde aktif olabileceğini bildirdi.

UberUK yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Her ay binlerce kişi, şirketin faaliyet göstermediği yerlere seyahat etmek için Uber uygulamasını kullanmaya çalışıyor. Fakat iGo pazarı sayesinde Uber çok geniş bir alanda hizmet verebilecek.”

Autocab, Uber anlaşmasından sonra bağımsız kalmaya devam edecek!

Autocab içerisinde yönetim kurulunda ya da çalışanlarda pek bir değişiklik yapılmayacak. Autocab, Uber anlaşmasından sonra bağımsız kalmaya devam edecek.

Autocab CEO’su Safa Alkateb, şirketin misyonunun Uber sayesinde hızlanabileceğine inandığını dile getirdi. Peki sizce bu mümkün mü? Uber birçok ülkede (Evet ne yazık ki ülkemizde de aktif değil.) aktif değilken farklı bir ülkede yeni bir satın alım ile farklı yeniliklere göz kırpabilir mi?

uber logo map 2

Uber büyüyor!

Autocab CEO’su Safa Alkateb: “Uber ile çalışarak hedeflerimizi büyütebilir, müşterilerimiz için yüz binlerce ek gezi sağlayabiliriz.”

Uber’in kuzey ve doğu Avrupa bölge genel müdürü Jamie Heywood ise şunları ekledi: “Autocab, 30 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanındaki taksi ve özel kiralama operatörleriyle başarılı bir şekilde çalışıyor ve Uber’in deneyimlerinden öğreneceği çok şey var. Yerel operatörlerin büyümesine yardımcı olmak ve sürücülere gerçek kazanç fırsatları sağlamak için Autocab ekibiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Anlaşmanın şartları ise henüz açıklanmadı. /SR

Uber’in bu satım alımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Unutmadan şunu hemen hatırlatmak isterim. Buraya tıklayarak hemen bizim seçtiğimiz bir içeriği okumaya devam edebilirsiniz. Aşağıdan ise bu içeriğe yorum yapabilir, masaüstünden web sitemize giren arkadaşlarımız ek olarak sol üst köşeden yüz ifadesi bırakabilir veya içeriği beğenebilir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0a25e759 53d0 4b95 9740 636a82be53ac getty 1226302918

Instagram Reels Çıktı! Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

u8i7EkhtG4EY5uSvCvDkMa

Opera İncelemesi! Opera Web Tarayıcısı Hakkında Her Şey!