in

Dashlane İncelemesi! Dashlane Nedir? Neden Kullanmalıyız?

Dashlane
Dashlane

Dashlane İncelemesi! Dashlane nedir?

Dashlane, bir parola yöneticisidir. Bir parolayı aklınızda tutmak yerine Dashlane ile saklayabilirsiniz. Bu şekilde parolalarınızı karıştırmaz ve hızlı bir erişim sağlayabilirsiniz.

Dashlane içerisinde bir de yerleşik bir VPN ile karşılaşacaksınız. Dashlane diğer parola yöneticilerinden biraz farklı. Örneğin zayıf parolalarınızı analiz edebilir ve sizi uyarabilir, yeni – güçlü parolalar oluşturmanız için size farklı seçenekler sunar.

Kesinlikle çok iyi tasarlanmış sağlam bir parola yöneticisidir. Fakat diğer parola yöneticilerine göre de fiyat konusunda oldukça pahalıdır. Pahalılığın nedenini verilen hizmetlerin kaliteli olmasına bağlıyorlar.

  • Ücretsiz sürümü var mı? Evet fakat bu sınırlı bir sürüm.
  • Premium ve sonraki sürümlerde size sanal özel ağ (VPN) bağlantısı sunar.
  • Notlarınız için güvenli dosya ekleri sunar.
  • Açıklanan kişisel veriler için çevrimiçi izleme özelliği mevcut.

** Not: Dashlane parola yöneticisinin kullanıcılara sunduğu VPN özelliğinde herhangi bir sunucu seçemezsiniz. Dashlane’in sunduğu VPN hizmetini sadece güvenli olmayan bağlantılarda kullanmak akıllıca olabilir.

Dosya Ekleri:

Bu özellik ile Dashlane kullanıcıları 1 GB’a kadar dosya eki depolayabilir. Metin ve önemli bilgiler içeren birkaç görüntü sakladığınız sürece bu iyi bir depolama boyutu.

377748811 6126643709001 6126647934001 vs
Görsel: Dashlane

Dark Web İzleme:

Popüler çevrimiçi hizmetlerin veritabanı ihlalleri bugünlerde kesinlikle en yaygın olaylardan birisi. Oturum açma kimlik bilgilerinizden kredi kartı verilerine ya da ev adreslerine kadar her şey ifşa edilebilir. Dashlane, kredi kartı numaralarınız veya telefon numaralarınız gibi gönderdiğiniz bilgiler için üçüncü taraf veritabanlarını tarayarak bu kritik bilgileri izlemenize yardımcı olur. Dashlane’e bu bilgileri göndermezseniz taramayı gerçekleştirmez. Tabi güvenli mi bunu tartışmak gerek. Fakat böyle bir özelliği mevcut.

TransUnion Kredi Yardımı:

Premium Plus planını tercih eden kullanıcılar, TransUnion adlı tüketici kredi bürosu ile yapılan bir anlaşma sayesinde kimliklerini korumak için birkaç ekstra özellikten faydalanırlar. Örneğin; 1 milyon dolara kadar kimlik hırsızlığı koruma sigortasını, gerçek zamanlı kredi takibini ve kimlik yenileme desteğini (ör. Yardım hattı telefon desteği) almak mümkün.

Parolaları Paylaşma Özelliği:

Belirli parolaları başkalarıyla paylaşmanıza olanak tanıyan yerleşik bir paylaşım özelliği de var. Bu, bazı süreçlerde size zaman kazandırabilir. Kullanılabilir bir özellik.

Dashlane İncelemesi Sonucu:

Dashlane, ek özellikleri ile harika bir parola yöneticisi. Otomatik değişen parola özelliği harika ve sağlam. Otomatik oturum açma özelliğinin kullanımı ise sezgisel. Ayrıca, halka açık Wi-Fi bağlantı noktalarında daha güvende olmanızı sağlayacak temel bir VPN özelliği mevcut.

Dezavantajları yok mu? Tabi ki var. Örneğin, tarayıcı uzantısından parolaları kopyalayamazsınız ve diğer genel parola yöneticilerinden daha pahalı.

Öyle olsa bile, Dashlane’i memnuniyetle kullandığımız bir dönem oldu. Tabi ücretsiz sürümünü değil. Bir ürünün ücresiz sürümüne güvenmeyi pek tercih etmiyoruz. Peki daha iyileri var mı? Kesinlikle var.

Diğer incelemelerimizi hızlıca buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Hemen aşağıdan içeriklerimize yorum yapabilir öneri, fikir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Sizce Dashlane kullanılır mı?

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1password ve lastpass karşılaştırması - 1password vs lastpass - en iyi parola yöneticisi - parola yöneticisi karşılaştırma - parola yöneticisi

1Password ve LastPass Karşılaştırması! En İyi Parola Yöneticisi Hangisi?

dashlane vs lastpass 2

LastPass ve Dashlane Karşılaştırması! LastPass VS Dashlane!