in

Kripto Para Yatırımlarında Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?

Yeni bir kripto para yatırımcısı mısınız? Veya kripto para yatırımlarında bilginizin yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer öyle ise hata yapmanız kaçınılmazdır. Geçmişte yaptığınız hataların tekrarlanmamasını sağlamak ve gelecekte yapacağınız hataların önüne geçmek için bilmeniz gereken belli başlı bilgiler vardır. Kripto para yatırımlarında yapılmaması gerekenler dediğimizde akla gelen ilk şey kısa sürede zengin olabileceğiniz düşüncesidir. Kısa sürede zengin olmak pek tabii mümkün ancak bilgi birikim ile değil şans ile. Bu piyasada en önemli üç şey ; doğru strateji, sabır ve soğuk kanlılıktır. Hazırsanız detayları ile açıklayalım.

1) Yatırıma başlangıç ve bakış açınız

Hiç bilginiz yoksa ve zengin kurma hayalleri kuran biri iseniz yüksek miktarlarda yatırım yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Özellikle başlangıç için yüksek miktarda yapılan yatırımlar canınızı sıkacak sonuçlara yol açabilir. Kaybettiğinize üzülmeyeceğiniz yatırımlar ile piyasada tecrübe etmek en doğru hamle olacaktır. Böylece yaptığınız yatırımlar sayesinde hem çok üzülmeyecek hem de piyasayı öğreneceksiniz.

Uzun vadede kazanmak hiç bilmeyen birisi için daha mantıklı olan karar olacaktır. Eğer piyasaya çok fazla hakim değilseniz al – sat yaparak para kazanmanız neredeyse imkansız. Al – sat yaparak para kazanmak ciddi tecrübe ve zaman ister. Yeterince zaman ayıramayacaksanız uzun vadeli yatırımlara yönelmelisiniz.

2) Doğru Platform seçimi

Kullandığınız platformu seçmek en az yatırım yapmak kadar önemlidir. Yani çok az kripto para çeşidi sunan ve ani yükselişlerde bunları satmanıza izin vermeyen platformlar yerine çoğu altcoini sunan, düşük komisyon oranına sahip ve güvenilir kripto para borsalarını seçin. Seçtiğiniz kripto para borsası hakkında mutlaka video ve makale içerikleri vardır. Bu içerikleri tüketerek kolay bir şekilde sisteme alışmış olursunuz. Böylece pratiğinizi geliştirerek hızlı işlemler yapmaya müsait hale gelirsiniz.

Daha önce hiçbir kripto para borsasını kullanmadıysanız veya şu an kullandığınız borsadan memnun değilseniz yeni bir tercih yapmanız gerekecek. Kripto para borsası seçerken dikkat etmeniz gerekenleri açıkladığımız ” Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir? ” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Böylece aklınızdaki soruların cevaplarını alırsınız.

3) Kripto para yatırımlarında yatırım yapma şekliniz ve Sepetin önemi

Bu sadece kripto paralarda değil herhangi bir işe girişiyorsanız uygulamanız gereken zorunluluklardan bir tanesidir. Sepet bir yatırım çeşididir. Bu yatırım şekline göre paranızı bir kripto paraya yatırarak risk almak yerine toplam paranızı birden fazla coine dağıtarak riski minimum seviyeye sabitlersiniz. Yani tüm paranızı bir coin çok yükselecek diye ona yatırmak yerine düşme potansiyelini de düşünerek birden fazla coine yatırım yapmak sizin için mantıklı olandır.

İster bitcoin olsun isterse en güvendiğiniz altcoin ne olursa olsun paranızı asla tek coine yatırmayın. Tek coine yatırarak kazanç sağlamanız mümkün ancak coinin düşmesi halinde tüm yatırımınızın erimesi daha olasıdır.

4) Stratejik hamleler ve Kripto para yatırımlarında yapılmaması gerekenler

Bu piyasaya giriş yapacak iseniz uymanız gereken ilk kural yükselen coine yatırım yapmamaktır. Bu coin zaten yükseliyor biraz para atayım da işim görülsün düşüncesi doğru bir düşünce değildir. Pek çok insan bu hatayı yapıyor ve ani düşüşler ile yatırımlarını kaybediyorlar. Eğer bir coin en üst seviyeyi görmüşse siz o treni kaçırmışsınızdır demektir. O coine yatırım yapmak yerine stratejik hamleler ile doğru coinleri keşfedin ondan sonra sıranızın gelmesini bekleyin. Bu piyasadan gelir elde etmenin temel mantığının coinleri alt noktadan yakalamak olduğunu unutmayın.

Yapmamanız gereken bir diğer hata ise düşüşlerde heyecanlanmaktır. Günde %10 değer kaybı gayet normaldir. Ayrıca bu düşüler her gün görülebilir. Panik yapıp kaybediyorum bari satayım demek yerine düşüşlerin kaynağını araştırın. Kayda değer bir olay yoksa yatırımınızı satmak bir hata olacaktır. Orta ve uzun vade için önerilerde bulunduğumu tekrar belirtmek isterim. Eğer kısa vadeli yatırımlar yapacaksanız her an düşüş ve artışları kontrol etmeniz gerekeceğinden bu madde sizin için geçerli değildir.

5) Piyasayı takip etmek

Sizden uzman olmanızı ve her gün grafik incelemenizi beklemiyorum. Zaten herkes her konuda uzman olamaz. Yani bu işin uzmanı olamayacağınızı bilseniz dahi işin uzmanlarını takip etmekte fayda var. Yine takip edeceğiniz kişi sayısını ne kadar yüksek tutarsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Böylece edindiğiniz bilgilerin doğruluğunu bu kişilerin görüşlerine göre değerlendirebilirsiniz. Takip ettiğiniz kişilerin çoğunluğu hemfikirse o bilgi doğruluğa biraz daha yakındır. Tabii bilgilerin doğruluğunu teyit etmenin sizin sorumluluğunuzda olduğunu da belirteyim.

Kripto para yatırımlarında yapılmaması gerekenler ve izlemeniz gereken yollar hakkında size bilgi vermek istedim. Bu yazı tamamen kişisel bilgi ve tecrübelere dayanarak yazılmıştır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Yatırım yapmak kişilerin kendi sorumluluğundadır. Yani bu içeri yatırım yapmaya zaten karar vermiş kişiler için bilgi mahiyeti taşır. Yatırım yapmadan önce profesyonel destek alın böylece hayatınızın olumsuz etkilenmesinin önüne geçmiş olursunuz!

İlgili :

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

akıllı telefon temizliği - cihaz temizliği - önbellek temizleme

Akıllı Telefonlarda Boş Alan Açma! İşte En Basit Yol!

ağ ayarları nelerdir - ağ ayarlarını sıfırlama - ağ ayarlarını değiştirme - ağ ayarları nasıl yapılır

Ağ Ayarları Nelerdir? Ağ Ayarlarını Sıfırlama! Ağ Ayarları Nasıl Yapılır?