in

Anonymous Saldırdı. 296 GB’lık Veri İnternete Düştü!

anonymous - lorentlabs - anoynmous black lives matters - hacker saldırıları - siber güvenlik
anonymous - lorentlabs - anoynmous black lives matters - hacker saldırıları - siber güvenlik

Amerika’da yaşanan olayların küresel bir hale gelmesi sonrası uzun zamandır videoları ile ses getirmeyen Anonymous adlı hacktivist ve aktivistlerden oluşan grup 296 GB’lık veriyi internette yayınladı.

Black Lives Matter kapsamında yayınlanan ve BlueLeaks adı verilen verilerin içerisinde polislerin kişisel bilgileri, e-posta sızıntıları ve birçok ek dosya bulunuyor.

Belgeler içerisinde bazı süreçlerin nasıl işlediği ve yönetildiğine dair oldukça açık detaylar mevcut. George Floyd‘un ölümü de dahil olmak üzere güncel olaylar hakkında birçok verinin internete yayılmasının ardından Amerika’da hala sessizliğini koruyan birçok kurum var.

WIRED’a konuşan Emma Best oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre bu siber saldırı dünyanın en büyük veri hırsızlıklarından birisi. İncelenen verilerin bir kısmında Black Lives Matter protestolarındaki kişilerin tek tek takip edildiği ve gözetlendiği ortaya çıkıyor. Açıklanan belgelere göre; protestolarda fotoğrafları çekilen bazı kişilerin evlerine baskınlar yapılarak tutuklandığı da ortaya çıktı.

Güvenlik muhabiri Brian Krebs, bu durumun Houston’dan bir web servis sağlayıcısı olan Netsential’deki bir ihlalden kaynaklandığını söyledi. bilgisayar korsanlarının şirketin sunucularını hacklediğini ve polisler arasında bilgi paylaşımına müdahale edildiğini de belirtti. NYTT

IN06 BRITAIN ANONYMOUS PROTEST
Anonymous MMM

Neler Var?

Veriler çevrimiçi olarak bir araştırma portalına eklenmiş durumda. Sızan veriler arasında; taranan belgeler, videolar, e-postalar, ses dosyaları vb. Gibi bir milyondan fazla dosya mevcut. Dosya boyutunun 296 GB olmasının nedeni bu.

Açıklamalara göre bu veriler arasında banka bilgileri, FBI’dan ve yerel polis birliklerinden kişilerin özel/kişisel bilgileri yer alıyor.

BlueLeaks olarak adlandırılan bu içeriklerle ilgili bazı tweetler ise şu şekilde:

FBI protestolarla ilgili tüm tweet’leri izliyor ve yerel polise gönderiyor. #BlueLeaks

#BlueLeaks Dövmelerinizi ve diğer ayırt edici işaretleri daima gizlemeyi unutmayın.. İzliyorlar.

DDoSecrets grubu genellikle “Wikileaks’e bir alternatif” olarak görülüyor. Grubun önceki sızıntıları dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin büyük yolsuzluk skandallarını ortaya çıkardı ve çalışmaları New York Times, CNN ve diğer önde gelen medya grupları paylaştı. #Blueleaks

Veriler her ne kadar Anonymous tarafından ortaya çıkartılsa da Distributed Denial of Secrets adlı hesap (@DdosSecrets) ilk paylaşımı twitter’dan yaptı. Açıklamalarında verileri Anonymous’un gönderdiğini söyledi.

Başka bir içeriğimizi hemen burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.

İçeriği Oyla
ios - ios 14 - apple ürünleri - ios açıkları - ios işletim sistemleri

iOS 14 Tanıtıldı! İşte iPhone’a Gelen Yeni Özellikler!

coronavirus

Soru/Cevap Bölüm: 1 – KoronaVirüs! Konuk: Doçent Doktor Çağhan Kızıl