in

iPhone, iPad ve Apple Watch’ta Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

ekran goruntusu

iPhone, iPad ve Apple Watch’ta Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Bütün Apple mobil cihazlarında nasıl ekran görüntüsü alabileceğinizi, bu içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

iPhone telefonda ekran görüntüsünü nasıl alınır?

Bir iPhone’da ekran görüntüsü almak, ana düğmesi olan ve olmayan iPhone cihazınıza göre değişiklik gösterir.

  • Bununla birlikte, iPhone X, 11, 12 ve 13 telefonlarında ekran görüntüsü almak için telefonun sağında yer alan düğme ile ses açma düğmesine aynı anda basılı tutmanız yeterlidir.
  • Ancak telefonun fiziksel bir düğmesi olan iPhone 8 ve daha eski modellerde, ekran görüntüsü almak için; Ana Sayfa düğmesi ile yan düğmeye basılı tutmanız gerekir. Daha sonra telefonunuzun sesi açıksa, bir kamera denklanşörü sesi duyarsınız. Aldığınız ekran görüntüsüne ise galerinizde bulunan Ekran Görüntüleri kısmından ulaşabilirsiniz.

iPad’de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

iPad’inizde ekran görüntüsü almak, iPhone’da ekran görüntüsü alma işlemine benzerdir. Ancak bir ana sayfa düğmesi olmayan yeni iPad Pro, iPad Air ve iPad mini gibi modellerde ekran görüntüsü almak için; cihazın üst tarafında yer alan düğme ile ses açma ya da kısma düğmesine aynı anda basmanız gerekir. Bununla birlikte, daha eski bir iPad modeliniz varsa, üst düğme ile ana sayfa düğmesine aynı anda basmanız gerekir.

Ayrıca iPad için Apple Pencil kullanıyorsanız, çizim aracınızla ekran görüntüsü almanız mümkün. Ekran görüntüsü almak için Apple Pencil ile ekranın alt köşesinden yukarı doğru kaydırmanız yeterli olacaktır.

Tüm Sayfanın Ekran Görüntüsünü Almak

Ekranda gösterilenlerin yanı sıra bütün web sayfasının ekran görüntüsünü almanız da mümkün. Bir ekran görüntüsü aldığınız zaman ekranın alt köşesinde beliren küçük resme dokunun ve daha sonra Tam sayfa seçeneğini seçin. Son olarak, Bitti’ye ve PDF’yi Dosyalara Kaydet’e dokunarak işlemi tamamlayın.

Apple Watch’ta Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Apple Watch’ınızda ekran görüntüsü alabilmeniz için daha önce bu özelliği aktif hâle getirmiş olmanız gerekir. Aktifleştirmek için iPhone’unuzda İzle uygulamasına gidin. Ardından Saatim > Genel > Ekran Görüntülerini Etkinleştir adımlarını izleyin. Saatinizde bir ekran görüntüsü almak için yan düğme ile Digital Crown’a basmanız yeterli olacaktır. Ancak ekran görüntüsü saatinizde değil; iPhone telefonunuzun Fotoğraflar Uygulamasına kaydedilecektir.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Puffin browser 1920x1080

Puffin İncelemesi: Puffin Web Browser Nedir? Ne işe yarar? Güvenli Mi?

iPhone 13'te Ekran Kaydı Nasıl Alınır

iPhone 13’te Ekran Kaydı Nasıl Alınır? Basit bir Kılavuz!