in

Visual Studio Code Nedir?

Visual studio Codee

Microsoft Visual Studio Code, Microsoft tarafından Windows, Linux ve macOS için geliştirilmiş bir kaynak kod düzenleyicisidir. Hata ayıklama, gömülü Git denetimi ve GitHub, sözdizimi vurgulama, akıllı kod tamamlama, parçacıklar ve kod yeniden düzenleme desteği içerir. Ayrıca özelleştirilebilir, böylece kullanıcılar temayı, klavye kısayollarını ve tercihlerini değiştirebilir.

Visual Studio, tarayıcıda çalışan kod düzenleyicinin bir sürümü olan online versiyonun halefidir. Online versiyonun ilk sürümü 2015’te piyasaya sürüldü, ancak bunun yerini hızla masaüstü sürümü aldı.

Microsoft, şu anda önizlemede olan yeni bir Visual Studio Code Online sürümü üzerinde çalışıyor. Yeni sürüm, masaüstü sürümünün tüm özelliklerine ek olarak, kod üzerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapma gibi bazı yeni özellikleri içerir.

Bir geliştiriciyseniz, büyük olasılıkla Microsoft Visual Studio kullanıyorsunuzdur. Sözdizimi vurgulama, kod tamamlama ve parçacıklar gibi kodlamayı kolaylaştıran birçok özelliğe sahip popüler bir kod düzenleyicidir.

Bu makalede, programı kullanmak için size bazı ipuçları ve püf noktaları göstereceğiz. Düzenleyiciyi nasıl özelleştireceğinizi, yerleşik Git desteğini nasıl kullanacağınızı ve uzantılarla nasıl çalışacağınızı göstereceğiz.

Visual Studio Code
Visual Studio Code Nedir? Nasıl Kullanılır?

Visual Studio Code Özelleştirme

Visual Studio son derece özelleştirilebilir. Temayı, klavye kısayollarını ve tercihleri ​​ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilirsiniz.

Temayı değiştirmek için Dosya > Tercihler > Renk Teması’na gidin. Karanlık bir tema veya açık bir tema arasından seçim yapabilirsiniz.

Klavye kısayollarını değiştirmek için Dosya > Tercihler > Klavye Kısayolları’na gidin. Klavye kısayollarını arayabilir ve kendi kısayollarınızı da oluşturabilirsiniz.

Tercihleri ​​değiştirmek için Dosya > Tercihler > Ayarlar’a gidin. Yazı tipi boyutunu, girinti boyutunu ve diğer birçok şeyi değiştirebilirsiniz.

Yerleşik Git Desteğini Kullanma

Visual Studio, Git için mükemmel bir desteğe sahiptir. Git komutlarını Komut Paletinde (Görünüm > Komut Paleti) kullanabilir veya Git simgelerini Kaynak Denetimi görünümünde (Görünüm > Kenar Çubuğunda Geçiş Yap) kullanabilirsiniz.

Değişiklikleri uygulamak için, uygulamak istediğiniz değişiklikleri seçin, ardından bir onay mesajı yazın ve enter tuşuna basın.

Değişiklikleri göndermek için, göndermek istediğiniz değişiklikleri seçin, ardından bir push mesajı yazın ve enter tuşuna basın.

Değişiklikleri almak için, çekmek istediğiniz değişiklikleri seçin, ardından bir çekme mesajı yazın ve enter tuşuna basın.

Uzantılarla Çalışma

Program, yeni özellikler eklemek için yükleyebileceğiniz çok sayıda uzantıya sahiptir. Bir uzantı yüklemek için Uzantılar görünümüne gidin (Görünüm > Uzantılar), ardından yüklemek istediğiniz uzantıyı arayın.

Bazı popüler uzantılar şunları içerir:

Chrome için Hata Ayıklayıcı: Bu uzantı, Google Chrome’da çalışan JavaScript kodunda hata ayıklamanıza olanak tanır.

Canlı Sunucu: Bu uzantı, canlı yeniden yükleme ile yerel bir geliştirme sunucusunu başlatır.

React Native Tools: Bu uzantı, React Native uygulamaları geliştirmenize olanak tanır.

TypeScript: Bu uzantı, TypeScript dosyalarıyla çalışmanıza izin verir.

Visual Studio, her düzeyde deneyime sahip geliştiriciler için mükemmel olan güçlü bir kod düzenleyicisidir. Bu makalede, uygulamayı kullanmak için size bazı ipuçları ve püf noktaları gösterdik. Onları deneyin ve daha üretken olmanıza nasıl yardımcı olabileceklerini görün.

Visual Studio ile ilgili diğer bağlantılar:

5/5 - (3 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

siber guvenlik

3D Secure Nasıl Açılır? 3D Secure Nedir?

seooo

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?